Golde yine zorlanıyorlar

Ayhan, Mehmet Topal ve Arda’nın çok daha çabuk oynamaları lazım. Topla gereksiz oyalanmaları atakları daha başlamadan öldürüyor

Galatasaray gol yollarında zorlanmaya devam ediyor. Niye? Çünkü Galatasaray çabuk ve dik top oynayamıyor.
Geçen hafta da yazmıştık. Galatasaray’da herkes yine gelerek top almaya çalışıyor. Doksan dakika boyunca bir tane Hakan Balta dik koşu yaptı, topu oynayamadılar. Oysa çok etkili bir koşuydu. İlk yarıda defansın arkasına Ümit Karan koştu, vurdu, savunma kesti. Bir kez de Linderoth denedi.
Galatasaray bu oyun şekliyle sonraki haftalarda da gol atmakta zorlanır.
İkinci yarıda Kewell’ın sonucu değiştirebilecek kaliteli hareketleri, final pası olarak arkadaşlarını bulamadı. Kayserispor’un da geçen haftaki Sivasspor maçından farklı görüntüsü yoktu. Galatasaray iki puanı kaybederken ilk maçta güven veren görüntüsüyle kaleci Sanctis’i, ikinci yarıdaki sonucu değiştirmek isteyen futboluyla Kewell’ı takım arkadaşlarına yakınlaştırdı diyebiliriz.
Zaman zaman eleştirdiğimiz Lincoln oyunun ilerleyen bölümünde niye sahaya sürülmedi bilemiyorum. Herhalde Galatasaray bir puanı yeterli gördü Kayseri’de. Keza aynı şekilde Ümit Karan’ın oyundan çıkışı yine bu soruyu gündeme getirebilir. Bu uygulamaları anlamak oldukça zor.
Galatasaray şampiyon olmak istiyorsa alınan bir puan çok önemli değil. Oyunu riske edecek taraf Galatasaray olmalı. Peki riski nasıl ortaya koyacak? Baros gibi, Lincoln gibi sonuç üzerinde etkin olabilecek adamları oyuna alarak ve Ümit Karan’ı da oyunda tutarak yapacak. Ancak bunları uygulamadılar.
Kayserispor çok fazla atağa çıkma fırsatı bulamadı. Zaten oyun planında da böyle bir düşünce fazla yoktu. Kayserispor - Galatasaray maçının daha kaliteli, daha bol pozisyonlu olmasını bekliyordum. Pozisyonu çok fazla olmayan, gollük fırsat üretmek için fazla çaba harcamayan iki takım hakkında çok bir şey yazmak da insanı zorluyor.

Haberin Devamı

Çabuk oynamıyorlar
Kaleci Sanctis, Galatasaray’ın doğru bir transferi gibi görüntü verdi. İlk yarıda çok kritik bir kurtarış yaptı. Bu kurtarış belki de oyunun kaderini tayin etti.
Milan Baros’un ne olduğunu, kim olduğunu zaten bütün futbol severler biliyor. Çek futbolcunun da Galatasaray’a çok faydalı olacağı kanaatindeyim.
Ancak şunu üzerine basa basa söylemek istiyorum; Ayhan’ın, Mehmet Topal’ın ve Arda’nın çok daha çabuk oynamaları lazım. Topla gereksiz oyalanmaları, olabilecek atakları daha başlamadan öldürüyor.
Galatasaray’ın mücadelesi iyiydi, fakat bu ayakların daha etkili ve sonuç alabilecek oyunları ortaya koyması lazım. Çünkü Denizlispor maçı Galatasaray’ın ne olduğu konusunda tam bir fikir vermemişti.
Şimdi önümüzde milli maç arası var. Bu boşlukta en azından milli takımlara gitmeyen oyuncularla yapılacak çalışmalar Galatasaray’a biraz mesafe aldırabilir. Galatasaray düşündüğümüz çizginin uzağında duruyor.
Bu arada Kayseri gibi futbol şehri olduğunu iddia eden bir kentte, maça olan ilginin azlığı pek olumlu bir sinyal değildi...

Haberin Devamı