Galatasaray kendisini şam-piyonluk potasında tutan bir skor aldı, ama görüntüsünden çok uzak M. Denizli

Galatasaray için son haftalarda ne yazılır hakikaten bilemiyorum. Dünyanın herhangi bir futbol ülkesinde, sıradan insanlarla sohbet etsem ve “Bir takım, bir stoper ve bir orta saha oyuncusuyla şampiyonluğa oynayabilir mi?” diye sorsam. Herhalde bu insanlar yüzüme bakıp, “Galiba bizimle kafa buluyor” diye düşünürler. Bu soruya dünyada bir kişi bile, “Evet oynayabilir” cevabı verebilir mi? Bunu söylemek için insanın biraz ‘saftorik’ olması lazım. Ama Galatasaray bunu başarıyor. Hem de gözlerimizin önünde başarıyor.
Oyun planı belli değil. Belli olmayan oyun planı içinde tercihler doğru demek, yanlış olur. Öyle bir maç izliyoruz ki, ancak bir anormalliğin olması lazım. Bu anormallik de oldu zaten. Souleymanou bunu yaptı.
Şimdi bütün bunları söylerken, gayet tabii Galatasaraylı futbolculara haksızlık etmeyelim. Hepsi iyi niyetle çalışıyor. Ama birçoğu örneğin Hakan Şükür, örneğin Ümit Karan, örneğin Arda kendi çizgilerinin çok altında oynuyorlar. Bunlar Galatasaray’ın en önemli hücum silahları. Eğer bunlar oyuna ağırlık koyamazlarsa Galatasaray’ın maç kazanma şansı Kaf Dağı’nın ardına gidiyor.

Haberin Devamı

Güven vermiyorlar
Denizlispor hakikaten çok çok iyi mücadele etti. Ali Sami Yen tribünleri belki bu sezon ilk defa yine tamamen dolmamasına rağmen coşkuluydu. Bunun sebebi de belli. Galatasaray yeni başkanını seçmiş, yeni bir heyecan geliyor. En önemli rakibi Beşiktaş da bir gün önce oynadığı maçı kaybetmiş. Galatasaray tribünü yavaş yavaş ısınıyor, takımının yanında olduğunu göstermek istiyor, ama sayısal olarak bunu başaramıyor. Tribünlerin bir bölümü yine boş. Bunun sebeplerini Galatasaray’ın çok iyi araştırması, bulması lazım. Takım, tribünleri rahat ettiremiyor, güven vermiyor. Böyle 90 dakikaları izlemeye tahammülü olmayanlar da stada gelmiyor.
Zemin de iyi futbol oynamaya çok elverişli değil, ancak Galatasaray oturmuş bir oyun planıyla, takım oyunuyla sahada görünmüyor. Bunu bir türlü gösteremediği için de sıkıntı yaşıyor. Çekirge bir atlar, iki atlar. Fakat sonunda ne yapar bunu bilemiyoruz. Galatasaray öyle veya böyle kendisini şampiyonluk potasında tutan bir skor aldı, ama futbol olarak şampiyonluk görüntüsünden uzak değil, çok uzak..

Haberin Devamı