Fenerbahçe Nihat Kahveci'den Arda Güler iddiası! 'Bana bile gol attırır'

Nihat Kahveci'den Arda Güler iddiası! 'Bana bile gol attırır'

16.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 19'uncu haftasında Fenerbahçe, Gaziantep FK deplasmanından 2-1 üstün ayrıldı. Sarı-lacivertlilerde genç yetenek Arda Güler, Gaziantep FK deplasmanında sonradan oyuna dahil oldu ve izleyenleri hayran bıraktı. Nihat Kahveci, Arda Güler'le ilgili Jorge Jesus'a sitemde bulundu.

Nihat Kahveciden Arda Güler iddiası Bana bile gol attırır

Fenerbahçe'nin Gaziantep FK deplasmanından 3 puanla döndüğü maçı Nihat Kahveci değerlendirdi. Eski futbolcu, sarı-lacivertlilerin genç yıldızı Arda Güler'le ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Jorge Jesus'un Arda Güler'e az forma şansı verdiğini belirten Nihat Kahveci'nin sözleri dikkat çekti. Öte yandan Sinan Engin de Fatih Terim üzerinden Arda Güler örneği verdi.

Haberin Devamı

SİNAN ENGİN: 'TERİM'İN ELİNDE OLSA...'
Sinan Engin "Arda Güler ile ilgili tüm Türkiye aynı fikirde ama Jorge Jesus'u ikna edemiyoruz. Fatih Terim'in elinde Arda Güler olsa, her maç oynatır. Arda çıkmak istemediği sürece de sahadan almaz. Bu çocuğun serbest kalma maddesi 30 mu, 40 mı? Bu çocuk biraz oynasa, alırlar! Türkiye'den bu paralar oyuncu alınmaz deniyor ama alınır. Sadece Arda'yı göremiyorlar sahada, net bir fikire varamıyorlar. Müthiş bir zekası var. Bu Allah vergisi, sonradan olmaz. Yeteneklerinin üzerine sonradan fizik olarak koyabilirsin. Oyun zekasını çok fazla geliştiremezsin ama bu çocukta bu var." yorumunu yaptı.

BALIC: "JESUS, ARDA'YI TUTMUYOR"
Elvir Balic, "Bence Jesus, Arda'yı tutmuyor oyuncu olarak. Her anlamda yetersiz buluyor. Açıklamasında bile Rossi'yi övüyor, 'Arda 10 kişiden sonra iyi oynadı' diyor. Bu açıklama tuhaf. Sistemin kurbanı kesinlikle. Arda'yı fiziksel olarak güçlü bulmuyor." yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Nihat Kahveciden Arda Güler iddiası Bana bile gol attırır

KAHVECİ: "11 SENEDİR İDMAN YAPMIYORUM BANA BİLE GOL ATIRIR"
Arda Güler'in takım içerisindeki herkese gol attırabileceğini belirten eski futbolcu, "Arda Güler oyuna girdi, ön tarafta Fenerbahçe'ye bir sakinlik geldi. Neden? Top tutuyor. Böyle bir şey yok, böyle bir oyuncu nasıl süre almaz. 11 senedir idman yapmıyorum, hızlı yürümüyorum, bana bile gol attırır.

STÜDYO KAHKAHAYA BOĞULDU
Kahveci'nin bu sözlerinin ardından yanında oturan eski futbolcu Necati Ateş'e dönerek, "Sana da attırır bu arada." demesi stüdyoda gülüşmelere neden oldu.

Haberin Devamı

Nihat Kahveciden Arda Güler iddiası Bana bile gol attırır

Genç yeteneğin oynadığı her dakika istekli bir futbol sergilediğini vurgulayan Nihat Kahveci, "Arda Güler'i oyuna alırsın katkı yapmaz. Oyuna alırsın trip yapar, oynamaz. Aldığı 1 dakikanın bile kıymetini oyuncu Arda Güler, neden oynamaz? Bugün oyuna girdi, hemen ön tarafta başka bir sakinlik, huzur getirdi. Bu iş bu kadar zor olmamalı sevgili Jesus Hocam. Büyük hocasın, övüyoruz" ifadelerini kullandı.

Nihat Kahveciden Arda Güler iddiası Bana bile gol attırır

Tuncay Şanlı'nın Alex de Souza ile ilgili söylediği bir sözü hatırlatan Nihat Kahveci, "Arda'nın defansif yönde eksisi mi var? Tuncay Şanlı'nın çok güzel bir sözü vardı. 'Alex koşmasın, ben onun için koşarım' derdi. O çok büyük yetenek, maçı alır. Crespo, Arao, Lincoln kim varsa sahada, onlar Arda için koşsun. Arda oynasın. Her oyuncu koşmak zorunda değil" diye konuştu.

Arda Güler hakkında çarpıcı ifadeler kullanan Nihat Kahveci son olarak şu sözleri dile getirdi:

"Bu oyuncu başka bir oyuncu, başka bir kalite. Saha içinde olsun. Bu kadar zor değil. Arda için de mücadele etsinler. Koy yanına biri o koşsun, Arda Güler koşmasın, geri gelmesin. Gol atsın, asist yapsın, pas versin. Herkes aynı kilometre koşmak zorunda değil. Messi 7-8 kilometre koşuyor. Messi'yi canlı izleyin, 'Bu n'apıyor' dersiniz. Messi koşmuyor, yürüyor. Top ayağına geldiğinde maçı alıyor. Arda böyle bir oyuncu. Defans yapmıyor üzerinden Arda'yı kaybetmeyelim ya! Gerçekten. Jesus'un açıklamalarına bakınca böyle bir neden görüyor."

Haberin Devamı