Galatasaray Okan Buruk iddialara son noktayı koydu! 'Icardi, para için gidecek bir oyuncu değil'

Okan Buruk iddialara son noktayı koydu! 'Icardi, para için gidecek bir oyuncu değil'

13.06.2023 - 21:42 | Son Güncellenme:

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı ekiple şampiyonluğa ulaşan 49 yaşındaki teknik adam, hem şampiyonluğa giden yolda yaşadıklarını aktarırken hem de Fatih Terim ile ilgili sözleri dikkat çekti. Buruk ayrıca geleceği merak edilen Icardi'ye de değindi.

Okan Buruk iddialara son noktayı koydu Icardi, para için gidecek bir oyuncu değil

Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'da Teknik Direktör Okan Buruk,  'Az Önce Konuştum' programına konuk oldu. 49 yaşındaki teknik adam gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken, sezonun da bir değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

İşte başarılı çalıştırıcının açıklamaları şu şekilde:

'BAKILDIĞINDA 3 TAKIM DA BAŞARILI OLDU'

"Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin şampiyon olması lazımdı. 2.44 ile şampiyon olduk. Başakşehir ile şampiyon olduğumda puan ortalaması 2.10'du."

"Biz hep böyle 23 üzerinden gittik. Başlığımızı 23 üzerinden attık. Mucizevi bir şey oldu. Hiçbir şey mucize değil bu ligde ama geçen seneyi 13. sırada bitirdik, bu sene şampiyon olduk. Hak edilmiş şampiyonluk başlığını atarım. Fenerbahçe ve Beşiktaş da başarılı baktığında. 3 takım başarılı oldu, 1'i daha başarılı oldu."

"Aslında ilk antrenmanda konuştuğum insanlar yok şu an. Kampa gittiğim kadro bu kadro değil. İlk kampımızın kadrosundan 2-3 kişi kaldı."

Haberin Devamı

Okan Buruk iddialara son noktayı koydu Icardi, para için gidecek bir oyuncu değil

'KENDİ SEVİYENİZDE TAKIM BULMALISINIZ'

"Bir takımdan ayrıldığında, kendi seviyenizde takım bulmak zorlaşıyor. Sergen Hoca onu yaşıyor. Başakşehir sonrası 1.5 sene bekledim. Kendi seviyenizdeki takımlarda çalışmalısınız. Şampiyon ünvanı alınca o seviyede gitmelisiniz."

'GALATASARAY OLARAK ŞAMPİYON OLDUK'

"Bugün stadyum doluluk oranlarına baktım, 45 bin ortalama ile oynamışız. Stadyum açıldığından beri en yüksek ortalama olabilir. Seyirci, takıma inandı. Bu psikolojiyi erken kırdık. Transferler çok önemliydi bunda. Galatasaray'da çalışmadan önce 'Bir gün inşallah Galatasaray olacak, en doğru zamanda olsun' derdim. Dursun Bey, Erden Bey... Doğru bir ekip, doğru zamanda oldu. Sadece futbolcu, hoca değil; camia ve Galatasaray olarak şampiyon olduk."

'ÇOK SEVDİĞİMİZ BAZI OYUNCULARLA YOLLARI AYIRDIK'

"Geçen seneden Kerem, Nelsson, Marcao en başarılı, ayakta kalmış oyunculardı. Biri transfer oldu sezon başında. Onun yerine hemen birini koymak gerekti. Diğer bölgelere transfer gerekiyordu. Oyuncular da psikolojik olarak düşüşteydi. Türk oyunculardan tepki alanlar vardı, baskıyı hissedenler vardı. Çok sevdiğimiz bazı oyuncularla yolları ayırdık. Genel olarak birçok mevkinin transfere ihtiyacı vardı. Bunun üzerinden gittik."

'FATİH TERİM BENİ TEBRİK ETTİ'

"İmza attıktan sonra Fatih Hoca beni aradı, tebrik etti. Benim için çok değerli, Galatasaray ve ülke için değerli bir insan. Hepimiz çok saygı duyuyoruz. Şampiyonluk sonrası konuştu. Onlar, Türk teknik direktörlerin yolunu açan, hedef gösteren biri. Fatih Hoca, Avrupa'da iki önemli kulüpte çalıştı. Türkiye'de yetişmiş teknik direktörler arasında bu kadar başarılı bir kariyer kimsede yok."

Haberin Devamı

Okan Buruk iddialara son noktayı koydu Icardi, para için gidecek bir oyuncu değil

'BİRBİRİMİZE DESTEK OLMAK GEREKİYOR'

"Fatih Hoca ile özellikle konuştuk. 'Okan hayırlı olsun' dedi. Hoca özellikle, 'Sormak istediğin bir şey olur, danışmak istediğin bir şey olur telefonum sana hep açık' dedi. Yanımızda olması, hissettirmesi, destek olması önemlidir. Başakşehir'den ayrılırken Aykut Hoca'yı aradım. Sormak istediği bir şey var mı, ulaşmak istediği data var mı ilettim. Meslektaşınıza saygı, sevgi önemlidir. Birbirimize açık olmak, destek olmak gerekiyor."

'MATA İLE KONUŞTUK'

"Dün Juan Mata ile konuştuk. İnanılmaz değerli bir insan. Zaman zaman bana kızdığını söyledi. Az oynayan, çok oynayan durumu farklı oluyor. Oynamayan oyuncu zaman zaman mutsuz oluyor. Takım içerisindeki iyi davranışlı oyuncu sayısının fazla olduğunu söyledi Mata. Benim için önemlisi bu."

Haberin Devamı

'OYUNCUYU ANLAMAK LAZIM'

"30-32 tane farklı insanla konuşuyorsunuz. Farklı tepki geliyor. Bazen duymamazlıktan geliyorsunuz. Bir ağabey, baba gibi sarılmak, işin içinde tutmak gerekiyor. Kovmaya başladığınızda birçok kişiye zarar verebilirsiniz. Benim doğamda önce oyuncuyu kazanmak var. Ben de, oyuncu da hata yapabiliyor. Oyuncuya anlatmak gerekiyor, neden az oynadığını."

'O FOTOĞRAF BENİM İÇİN ANLAMLI'

"Icardi'nin Ankaragücü maçı sonrası beni omzuna aldığı fotoğraf benim için çok anlamlı, hatta biraz da utandım. Yere inmek istedim. Bakma elimi kaldırmışım ama yük olmak da istemem. Resim olarak benim için teknik direktörlük hayatım boyunca aklımda kalacak fotoğraflardan birisi oldu. Benim de İtalyanca konuşabilmem, zor anlarında ona destek olmam da önemli. Ailesinin yanına gitmek istediğinde 2 gün daha kalıp mı gitse diye düşündüm ama ona baktığımda aldığım enerji çok başkaydı. O hafta da zorlu bir deplasmana gidiyorduk ama orada onu tutsam geleceği ile ilgili yapacağı bir şeyde noksan kalacaktı. Bunları düşündükten sonra öyle bir karar verdim."

Haberin Devamı

GOMIS KRİZİNİ ANLATTI

"Bir oyuncunun sorunu olabilir, benle olabilir, başka arkadaşıyla sorunu olabilir. Hep beraber çözünce sorun kalmıyor. Sarılarak çıkıyorsun. Benim de hata yapma şansım var, hata yapabilirim. Böyle bir şey var. Oyuncu da yapabilir. Bunu hep beraber çözmek, onları da işin içine katmak. Gomis ile böyle bir kriz yaşadık. Hepimizin çok değer verdiği biri. Şampiyonlukta çok payı var. Sezon başı attığı goller, sezonun devamında takıma verdiği destek, oynamadı hiç ses çıkarmadı. Sadece bir maçta bir şeye bozuldu, tepki koydu ortaya. Tekrar onu oyuncularımla beraber kazanmak benim için çok önemli, çok değerli. Gomis'in son senesiydi. Oynayarak uğurladık."

Okan Buruk iddialara son noktayı koydu Icardi, para için gidecek bir oyuncu değil

ICARDI SÖZLERİ

"Onun gözlerinden aldığım enerji bambaşka bir şeydi. Yüz yüze bakınca aldığım enerji farklıydı. Empati yaptım ve hemen izin verdim, Arjantin'e gitmesini istedim. İyi gitmediğimiz bir dönemdi. Adana Demirspor deplasmanına gidecektik. Yapamayacağı bir hamle, ailesinde olumsuz bir sonuca varacaktı. Gönderdik. Adana Demirspor maçı berabere bitti. Oynayacak oyuncular vardı. Psikolojik olarak hazır olmayan bir oyuncuyu oynatmak da hatalı olur. Onlar da insan. Aile her şeyin üstünde geliyor, paranın bile üstünde. Empati yaptım ve izin verdim. Döndükten sonra çok farklı bir Mauro Icardi vardı. Onla bağımız, takıma verdiği enerji... Fiziksel olarak kendi en iyisini yakaladı ve lokomotif oldu."

"Şunu kendi kendime söyledim, 'Daha bencil düşünebilir miydim, başkası yapar mıydı bunu, bu risk alınır mıydı' dedim. Sonrasına bakınca doğru karar vermişiz. Icardi'yi hem kazandığımız, aile olduğumuz yer orası oldu. İlk hafta gelince herkese söyledim. Icardi, gerçekten sorunlu biriymiş gibi lanse edildi falan ama gerçekten iyi biri, iyi kalpli, iyi profesyonel, hep antrenman yapan, egosu olmayan, arkadaşlarıyla ilişkisi bu kadar iyi olan bu seviyede oyuncu bulmak çok zor."

EN ZORLU MAÇINI AÇIKLADI

"En zorlu maç, ilk maçım Antalyaspor'du. Bir önceki sezonun en iyi takımlarından biriydi. En stresli maçlardan biriydi. Beşiktaş ve Fenerbahçe derbileri stresliydi. Bir de belki son Ankaragücü maçı. En çok heyecanlandığım maçtı."

'TAKIM OLMAK GEREKİR'

"Bu sezon herkesi yendik. Ligin totalinde, her takımı 1'er kez yendik. 88 puan ortalaması çok yüksek. İstatistiksel olarak hücum verilerinde birinci olmak, en az gol yiyen takım olmak... Birçok şeyi çok iyi yaptık. Chelsea'yi görüyoruz, 20 oyuncu aldı ve 13. bitirdi. Sadece oyuncu almak değil takım olmak gerekiyor."

'ELAZIĞ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ'

"Acun Ilıcalı ile El Clasico'ya gittik. Telefon geldi, ertesi gün Elazığ'a gittim. Ben İstanbul ve Milano'da yaşadım hayatımda sadece. İstanbul dışında bir yere gitmek zor karar oldu. Başlamam gerektiğini bildiğim için gidip başladım. Elazığ'da çok güzel günler yaşadım. Çok değerli, çok özel bir yer benim için."

"Teknik direktör olarak ilk gittiğim yer Elazığ. İlk işimdi, 5 maçı kaybetmiştim. Benden önceki 5 maç da kaybedilmişti. 6. mağlubiyet olursa toplarım eşyalarımı giderim dedim. İlk yarı 0-0 bitti, sonra arka arkaya 4 gol attık ve kazandık."

"9 şampiyonluk. Teknik direktör ve futbolcu olarak toplam en çok şampiyonluk sayısı. Yaşım daha genç. Daha şampiyonluklar olacaktır."

'SERGEN YALÇIN HEP BAŞARILI OLDU'

"Sergen Yalçın nereye giderse gitsin başarılı oldu. Başarılı oyunlar oynattı. Şampiyon takımlara oyun olarak çok uyuyor Sergen Hoca'nın uyumu. Akıllı bir kere. Ligi, oyuncuyu, oynanacak oyunu biliyor. Bir yere giderse yine başarılı olacaktır."

Okan Buruk iddialara son noktayı koydu Icardi, para için gidecek bir oyuncu değil

ARDA GÜLER'E ÖVGÜ DOLU SÖZLER

"Arda Güler'i çok beğeniyorum. Çok büyük futbolcu olacak. Yurt dışında da kiminle konuşsak, hangi oyuncu deseler burada Arda Güler öne çıkıyor. Fenerbahçe'nin kadrosunu yazdığınız zaman belki de ilk sırada yazılacak isim Arda Güler."

ICARDI KALACAK MI?

"Kulübümüz, Icardi için üzerine düşen ne varsa yapacak. İçimi rahatlatan şey bu. Icardi, buraya çok değer veriyor. Suudi Arabistan, bu sene bizim için korkulu rüya oldu. Icardi için yüksek maaşlar konuşuluyor ama bilmiyorum. Yaşayacağı yer ve bulunacağı ortam da önemli bir oyuncu. Direkt para için gidecek bir oyuncu değil. Ligin marka değerine de katkı sağladı. Ne yapıp edip kalmasını sağlamalıyız."

TRANSFER İTİRAFI

"Bizim bir oyuncu izleme ekibimiz var. Cenk Ergün, Ayhan Akman var. Birçok geceyi geçen yaz hep beraber oyuncu seyrederek geçirdik. Bir akşam Dursun Bey geldi alt kata. Biz yukarıda oyuncu seyrediyoruz. Ne yapıyorlar deyince, oyuncu seyrediyorlar demişler, o da gelip baktı. Çok fazla oyuncu seyrettik. Son günler yaklaştıkça daha çok oyuncu seyrettik."

"Torreira benim için çok önemliydi. Listemdeki ilk isim oydu. Torreira'yı bitirdik. Benim için kritik yer orasıydı. Orayı net bitirdik. Son gün transferi çok fazla yaptık. Icardi sonlara doğru geldi, Rashica, Yusuf Demir, Mathias Ross. Hep son dakika transferi yaptık."

"Şu an en çok istediğim oyuncular Rashica ve Icardi. Geçen seneki takımda çok önemli roller aldılar. İkisinin de kalmasını isteriz."

'B PLANI HAZIR'

"Icardi yerine B planı yapıyoruz ama bekleme süresini göz önüne almak gerekiyor. Karar verebilir, geçe kalabilir. Biz oraya her türlü 1 adam almak. Bizim gibi takımlar en az 3 forvetle oynuyor. Her ihtimalde 2-3 santrfor bulunduruyoruz. 1 tane alıp Icardi'yi beklemek gerekiyor."