Galatasaray Okan Buruk talep etti! Galatasaray'dan Manchester City'nin yıldızına transfer kancası

Okan Buruk talep etti! Galatasaray'dan Manchester City'nin yıldızına transfer kancası

07.12.2023 - 21:52 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da ara transfer dönemi için çalışmalarını hızlandıran kurmaylar flaş bir hamlede bulundu. Sarı-kırmızılıların Manchester City'de forma giyen yıldız futbolcuyu kiralamak istediği öne sürüldü.

Okan Buruk talep etti Galatasaraydan Manchester Citynin yıldızına transfer kancası

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da kurmaylar ara transfer dönemi için çalışmalarını hızlandırdı. Sarı-kırmızılı idarecilerin bu doğrultuda gündemine sürpriz bir ismi aldığı iddia edildi. Sırp basını, Tanguy Ndombele'den istediği verimi alamayan Galatasaray'ın Manchester City'nin yıldızına kanca attığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Sırbistan basınından Sportklub'ın haberine göre; Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, yönetimle kritik bir görüşmede bulundu. Bu görüşmenin ana maddesinin Mateo Kovacic olduğu belirtildi.

Okan Buruk'un kadrosunda görmek istediği Hırvat futbolcunun transferinin mevcut şartlarda kolay olmadığı kaydedildi. 29 yaşındaki orta saha için sarı-kırmızılıların planının kiralama formülü üzerine olduğu aktarıldı.

Okan Buruk talep etti Galatasaraydan Manchester Citynin yıldızına transfer kancası

Galatasaray'ın Mateo Kovacic'i kiralamak istemesine rağmen bu ihtimalin düşük olduğu vurgulandı. Hırvat oyuncunun ancak bonservisiyle birlikte Premier Lig devinden ayrılabileceği aktarıldı.

Mateo Kovacic bu sezon Manchester City formasını 16 resmi maçta giydi. Hırvat futbolcu bu süreçte 981 dakika sahada kalırken herhangi bir skor katkısı veremedi. Mateo Kovacic'in Manchester City ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. Hırvat yıldızın güncel piyasa değeri 38 milyon euro.

Haberin Devamı

Ebelsberg altyapısında yetişen Mateo Kovacic daha sonra LASK Linz, Dinamo Zagreb, Inter, Real Madrid ve Chelsea formaları giydi. 29 yaşındaki orta saha için şu ana kadar toplam 123 milyon 100 bin euro bonservis bedeli ödendi. Hırvatistan Milli Takımı'nda 97 maça çıkan Mateo Kovacic, 5 gol sevinci yaşadı.

Okan Buruk talep etti Galatasaraydan Manchester Citynin yıldızına transfer kancası

Mateo Kovacic daha önce şu başarılara imza attı:

4 - UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu
4 - FIFA Kulüpler Şampiyonası şampiyonluğu
4 - UEFA Süper Kupası şampiyonluğu
1 - UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu
1 - İspanya La Liga şampiyonluğu
1 - İspanya Süper Kupası şampiyonluğu
3 - Hırvatistan Ligi şampiyonluğu
2 - Hırvatistan Kupası şampiyonluğu

Yazarlar