Galatasaray ÖZEL | Galatasaray'da maddi probleme çözüm bulundu! Locayı sat, borçları temizle

ÖZEL | Galatasaray'da maddi probleme çözüm bulundu! Locayı sat, borçları temizle

03.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da, arka arkaya gelen ödeme emirleri ve bunlara dayalı ihtarnameler, bir numaralı gündem haline geldi. MİLLİYET, Cim-Bom’da baş gösteren maddi sorunu mercek altına aldı. Sarı-kırmızılıların kurtuluş reçetesinin, erken loca satışında olduğu ortaya çıktı.

ÖZEL | Galatasarayda maddi probleme çözüm bulundu Locayı sat, borçları temizle

Hakim Ziyech’in ödeme konusunda tavizsiz tutumu, Konyaspor’un Abdülkerim Bardakçı konusunda gönderdiği ihtarname, Basel’e kiralanmasına rağmen parasını sarı-kırmızılılardan alan Yusuf Demir’in serbest kalmak için uyarı yapması sonrasında Galatasaray’daki gerçekler şöyle:

Haberin Devamı

Galatasaray’da oyunculara, kasım ayı maaşları ödendi ve sadece geçen ayın ödemesi kaldı. Bir aylık gecikme, kabul edilebilir olarak değerlendiriliyor. Icardi’nin, Torreira’nın, Mertens’in gösterdiği anlayışı sadece Ziyech’in göstermediği belirtildi. Galatasaray Kulübü, Ribery’den zamanında büyük ders aldığı için yasal süreleri dikkatle takip ediyor.

15 OCAK KRİTİK TARİH

UEFA’dan yıl sonunda alınması gereken borçsuzluk kağıdı için kulüplere ek 15 gün veriliyor. Galatasaraylı yetkililer bu tarihe kadar bütün ödemeleri yapacaklarını belirttiler.

LOCA FORMÜLÜ

Yaşanan finansal krizi önlemek için, loca yenileme takvimi öne çekildi, loca sahiplerine 15 Ocak’a kadar süre verildi. 234 locadan 183’ü için süreç başladı. Bazı localar 2-3 seneliğine kiralandığı için 183 loca üzerinden yenileme başladı.

Haberin Devamı

Toplamda 2 bin 200 koltuğun bulunduğu localarda bir koltuk minimum 7, maksimum 21 bin dolar... Kulüp kaynakları, ilginin çok yoğun olduğu localarda, yenileme için yarısının bile harekete geçmesinin, 500 milyon liranın 10 günde kasaya girmesi anlamına geldiğini belirttiler. Böylece kriz, loca gelirleriyle aşılacak.

 

 

Yazarlar