Futbol ÖZEL | Oktay Derelioğlu'ndan Icardi iddiası! 'Niye ben gelmiyorum, Kuntz geliyor?

ÖZEL | Oktay Derelioğlu'ndan Icardi iddiası! 'Niye ben gelmiyorum, Kuntz geliyor?

24.09.2023 - 11:04 | Son Güncellenme:

Türk futbolunun önemli isimlerden teknik direktör Oktay Derelioğlu gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın durumunu değerlendiren Derelioğlu, Kuntz ve Montella için önemli sözler sarf etti. Öte yandan Derelioğlu, Icardi hakkında iddiada bulundu.

Teknik direktör Oktay Derelioğlu, Skorer Tv’den Nergis Aşkın’ın sorularını yanıtladı. Makedonya’da büyük başarılara imza atan Derelioğlu; milli takımın yeni teknik direktörü Montella, Icardi, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden çıkma şansını değerlendirdi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE BİRKAÇ TAKIMLA GÖRÜŞTÜM
Makedonya'da 2 sene geçirdik. Toplamda 47 karşılaşmaya çıkmışım. 32 galibiyet 10 beraberlik 5 mağlubiyet. O da ilk gittiğim sene. Geçen sene de namağlup olarak Makedonya 1.ligine çıkarttık takımı. Avrupa'da bir Türk olarak ilkiz. Bunun da gururunu ve onurunu yaşıyoruz ama tabii çok destek görmedik. Birkaç basın organında çıktı ama isterdim ki kendi ülkemde biraz daha takdir göreyim. Bu olmadı ama Makedonya tarafında istenilen hoca durumundayız. Teklifler var ama şartlar önemli tabii. Türkiye’de birkaç takımla görüştüm. Pazarlık noktasına da geldik ama olmadı. Şu an sürüncemede gidiyor. Her an her şey olabilir.

'EN KÖTÜ YARI FİNAL OLMASI LAZIM'
Ülkemizde değerlere sahip çıkılmıyor gibi bir durum var. Gönül ister kendi ülkemde çalışmak tabii ki. Onu yapabilmek için fırsat verilmesi lazım. Bununla ilgili çok fazla umudum yok açıkçası. Çünkü Türkiye’de bazı şeyler değişik dönüyor. Bir kulüple görüşüyorsak o hocanın ne oynatmak istediği, fikirleri araştırılsın. Kulübün şartları, hocayla olan birleşmesi olsun araştırılmalı. Bizde oylama yapılıyor. Kim fazla oy alırsa o çıkıyor. Başarılarımız suni olarak oluyor. Kuvvetli bir sisteme oturmuş olan oyunumuz yok. Bugün bu paralar inanın çok yüksek rakamlar ve bu rakamların karşılığı Avrupa başarısı olması lazım. Bugün Konferans Ligi’nde iki takımımız, Şampiyonlar Ligi’nde bir takımımız var. Baktığımızda bu iki takımdan bir tanesinin kupayı alması lazım. Birinin en kötü yarı final oynaması lazım. Fenerbahçe 200 milyonun üstünde bir kadro maliyeti var. Karşısındaki takımların bütçeleri 5-10 milyon arasındadır. Çıta çok fazla. Galatasaray'ın en az çeyrek final görmesi ve bunu her sene tekrarlaması lazım. Kendi ülkemizdeki başarıyı, kendi taraftarlarımız çok büyük bir algı operasyonu olarak yürütüyorlar. Neden böyle bir kısır döngü içerisindeyiz bilmiyorum. Zaten Avrupa’da çıtayı aşmışsak kendi ülkemizdeki futbol kalitesini yükseltmişiz demektir. İçerideki başarıyı hedef olarak kitlersen kendine yanılmış oluruz. Bugün Ali Koç’a sorsan Avrupa’da başarı mı Türkiye’de şampiyonluk mu diye inanın Türkiye’de şampiyonluğu seçer. Bu yanlış bir fikir. Önce Avrupa sonra kendiliğinden zaten Türkiye’de gider başarı. Bu paraların dönüşü nasıl olacak bilmiyorum ama kötü durumlara düşeceğimizi düşünüyorum. Gidilen yol iyi bir yol değil bence.

Haberin Devamı

 

NİYE BEN GELMİYORUM, KUNTZ GELİYOR?

Haberin Devamı

Oktay Derelioğlu, milli takımın yeni teknik direktörü Montella hakkında yorumda bulunurken Kuntz ile ilgili önemli sözler sarf etti.

Milli takım konusu hepimizin hassas olduğu bir konu. Bizim her turnuvada olmamız gerekiyor. O kalitedeyiz aslında. Ümit Karan bir açıklama yapmış biz de gidelim o zaman İtalya’da çalışalım diye. Evet biz de gidelim çalışalım. Türk hocaların bir lobisi olursa neden olmasın. Ben de isterim Almanya’da İtalya’da çalışmak. Ancak o lobiyi oluşturmaya sağlayacak ortamı federasyon bize sağlamıyor. Bizlere çok değer verildiğini düşünmüyorum. Montella iyi bir hoca ama Montella geliyorsa İtalya’dan buralara ben de en kötü Serie B’de çalışayım. Ancak yok öyle bir şey gelmiyor. Bence şu anki ortamda Türk olmalıydı hoca. İyi hocalarımız var. Milli takımda çalışmak zordur. Montella'nın Adana Demirspor’u çalıştırmış olması tabii avantaj ama Stefan Kuntz için değildi öyle. Kuntz ümit milli takımını çalıştırdı Almanya’da. Hiçbir yeri çalıştırmadan A Milli Takımımıza geldi. Tamam o zaman ben de geleyim. Niye gelmiyorum? Niye Kuntz geliyor? Bu cesareti bize de göstermelerini isterdim. Ben pro lisans için 11 kursa gittim. Futbolculuk ve teknik direktörlük farklı şeyler. Bugün bazı arkadaşlarımız futbolu bırakır bırakmaz hoca oluyor. Olursun olmasına ama bu değil olay. Bunu yapmak hem kendilerine hem takımlara zarar. Hepsi çok değerli isimler. Ancak önce kendinize zarar. Bu işin eğitimini alın, bir zaman dilimi geçsin. Ancak maalesef ülkemizde farklı şekilde hareket ediliyor.

Haberin Devamı

"GHEZZAL'IN YERİNDE YELLER ESİYOR"
Oktay Derelioğlu, Beşiktaş’ı değerlendirdi. Derelioğlu yeni transfer hakkında konuşurken Ghezzal'ı eleştirdi.

Haberin Devamı

Bazı zamanlarda takımlar düşüş sürecine girebiliyor. Beşiktaş’a yakışmayan oyunlar bunlar. Hem camia hem kadro kalitesinin buna izin vermemesi lazım. Trabzon maçında 80. dakakikalarda ilk şut atıldı. Brugge maçında korner atılmadı. Mert yıldızlaştı. Zaten bir kaleci takımda yıldızlaşıyorsa bil ki o takım kötü oynamıştır. Ancak Beşiktaş toparlanacaktır. Şenol hocaya ve kadro kalitesine inanıyorum. Camia bunun üstesinden gelecektir. Kadro derinliğine baktığımızda Aboubakar oynamasa ne olacak? Alınan oyunculara baktığımızda Onana ortalıkta yok, Rebic istenilen performans sinyalini vermedi. Chamberlain, Dele Alli gibi olur mu? Saiss gittikten sonra orası tam doldu mu? Hala Necip ile orası süspansiyon ediliyor. Necip elinden geleni yapıyor. Ancak taraftar daha iyisini beklerken, bugün bazı problemler çözülemiyor. Salih bu sene fazlasıyla ön planda, kalitesini ortaya koyuyor. Ghezzal’ın yerinde yeller esiyor. Yüzde 200, 300 düşüş var. Bunlar sahaya yansıyor, sonuçlara yansıyor. Bugün kadro kötü değil. Beşiktaş toparlanmak zorunda çünkü Fenerbahçe ve Galatasaray dolu dizgin ilerliyor.

'ICARDI'DEN SONRA TARAFTARIN NE BÜYÜK SEVGİLİSİ OLUR'
Teknik direktör Derelioğlu, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi elemesinde gruptan çıkma şansını değerlendirdi.

Zor bir grup. Bayern Munih ve Manchester United favori gözüküyor. Eğer gruptan çıkarsa büyük bir başarı elde eder. Çıkamasa bile 3.UEFA Avrupa Ligi’ne gidiyor. Galatasaray'ın kadro kalitesi çok üst seviye. Zaha var, Davidson Sanchez var. Ziyech tam hazır değil. Kadro derinliği fazlasıyla iyi. Zaha daha hala nasıl hazır değil bilemedim. Benim çok beğendiğim oyunculardan biri. Eğer oynarsa Galatasaray taraftarının Icardi’den sonra büyük sevgilisi olur. Bu kadro form tutarsa ilk iki arasına gireceklerini düşünüyorum.

ICARDI VARSA HER MAÇA ÖNDE BAŞLIYORSUN
Antrenör ve oyuncu arasındaki en önemli çizgi insan yönetme sanatı ve davranış. En önemlisi oyuncunun senin ne kadar bilgili olduğunu, o kalitede olduğunu hissetmesi. Aklındaki oyunu oyuncuya yansıtmalısın. Okan hoca eminim bunları yapıyordur. Okan hoca hem kariyeri, hem geçmişiyle bu saydıklarımı muntazam yapıyordur. Icardi çok büyük oyuncu. Icardi’ye sahipsen maça her zaman önde başlıyorsundur.

İSMAİL HOCA KENDİSİNİ KANITLADI

Oktay Derelioğlu, Fenerbahçe'nin Jesus dönemindeki eksikliklerin değinirken ' 7-8 oyuncu değişikliği geçen sene Fenerbahçe’ye çok şey kaybettirdi' dedi.

"Şu an lig zor. Bu oyuncuları oynatabilmek, hazır tutmak bir sanat istiyor. Geçen sene Jesus her maçta 7-8 farklı oyuncu oynatarak başarılı olabileceğini zannetti. Bunun böyle olmayacağını söyleyen biriydim ben herkes kızıyordu hatta. Oyuncu hakkaniyeti durumu çok önemlidir. İyi giden bir takımı bozmamak lazım. Her maç 7-8 oyuncu değişikliği geçen sene Fenerbahçe’ye çok şey kaybettirdi. Galatasaray'ın geçen sene şampiyon olduğu oyunlara bakıyorum. Çokta etkili oyunlar oynadığını düşünen biri değilim. Fenerbahçe geçen sene 1-2 maç kazansa kaybettiklerinden, şampiyon olabilirdi Jesus çok eleştirilmesine rağmen. Ligin kalitesini önümüzdeki zaman kadro bütünlüğündeki sağlam yapıyı kim oluşturacak o belirleyecek.

İsmail hoca kendini ispatladı. Bazı eleştiriler belden aşağı vurma. Şu an hoca iyi gidiyor. Camianın İsmail hocaya güven tazeleyip, bu eleştirilerden uzak tutması lazım ki başarılı olsun. Tabii ki eksik görünen bir durumda eleştiriler olur ama dozu önemli."