İspanya La Liga ÖZEL | Real Madrid taraftarından Arda Güler talebi! 'Mbappe alınmasın'

ÖZEL | Real Madrid taraftarından Arda Güler talebi! 'Mbappe alınmasın'

28.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Real Madrid taraftarı sancılı başlangıca rağmen, Arda Güler’in geleceğinin parlak olduğuna inanıyor. Müthiş yeteneklerini sergileyerek takımın önemli isimlerinden biri haline geleceğini düşündükleri genç yıldıza daha çok forma verilmesini istiyorlar.

ÖZEL | Real Madrid taraftarından Arda Güler talebi Mbappe alınmasın

Arda Güler’in Real Madrid kariyeri sıkıntılı başladı. Sakatlıklarla boğuşan genç futbolcu iyileştikten sonra da beklediği kadar çok forma şansı bulamadı. İspanya’da Real taraftarlarına Türk futbolcu hakkındaki düşüncelerini sordum... 

Haberin Devamı

Aslen Cordobalı olan ve eflatun-beyazlı renklere gönül veren Pedro, “Arda Güler çok genç ve yetenekli bir oyuncu. Transferini ilk duyduğumda Bellingham gibi gelecek vaat eden bir ismin kadroya dahil edildiğini düşündüm. Real Madrid kariyerine çok talihsiz sakatlıklarla başladı. Neyse ki Arda’nın geleceğinin parlak olduğunu, çok iyi bir fubolcu olacağını düşünüyorum. Kendisini günden güne geliştirecek ve kısa bir sürede takım için önemli bir isim haline gelecek” dedi. 

Bunun üzerine kendisine ‘Başka bir takıma kiralık olarak gitse, daha mı iyi olur?’ diye sorunca Pedro şu yanıtı veriyor: “Bir yıllığına başka bir takıma gitmeli bence. Böylece döndüğü zaman Real’e daha çok katkı sağlayabilir. Eğer kalırsa, bir çok kaliteli futbolcunun bulunduğu kadroda her maçta forma giymesi kolay olmayacak, o yüzden maç ritmini bulması zorlaşacaktır. Bu yaştaki bir futbolcunun sürekli oynayarak kendisini geliştirebileceğini unutmamak gerek.” 

Haberin Devamı

Doğuştan Real Madridli Vicente, “Arda’ya güveniyorum. Gelişimi ve takımdaki geleceği kendisine bağlı. Real Madrid baskının yoğun olduğu bir kulüp. Bu baskıyla başa çıkıp ritminizi bulmanız gerekir. İspanya’da oynamak biraz farklıdır. Fenerbahçe’de de baskı vardı muhtemelen ama Fenerbahçe Türkiye’de zirvede bir ekip, Real ise dünyanın zirvesinde; o yüzden farklı bir durum söz konusu” diyerek görüşlerini özetliyor. 

Geçici olarak başka bir takıma gitmesi konusundaysa düşünceleri biraz daha farklı: “Öncelikle Real Madrid formasıyla LaLiga maçlarına çıkması önemli. Bunu yaptıktan sonra belki o zaman başka bir ekibe bir süreliğine gitmesi faydalı olabilir. Brahim Diaz’ın durumunu buna örnek gösterebiliriz. Transfer olduktan sonra Real’de oynadı, sonra Milan’a kiralık gitti. Oradan güçlü döndü ve şimdi takımın ilk 11 oyuncusu oldu. Arda da aynı yolu izleyebilir. Artık yavaş yavaş süre almaya başladı ama ben kendi adıma onu daha çok sahada görmeyi isterim. Çünkü o bir top cambazı, bir futbol sihirbazı. Yeni Modric olması gerekir.”

Oviedo’da yaşayan bir Realli olan Benjamin ise şunları söylüyor: “18 yaşında Real Madrid’e transfer olması onun ne kadar önemli ve gelecek vaat eden bir isim olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla Real’de bir geleceği olacaktır. Mbappe gelecek diyorlar, bence hiç gerek yok, ona o söylenen paraları ödemenin alemi yok; Arda ve bir çok genç geldi takıma hepsi de çok iyiler, bu isimler oynasın. Arda acele etmesin, takım bir çok kulvarda bir çok maç oynuyor. Oynatılmadığı zaman kendisini maçlarda göstermezse bile, sıkı çalışır antrenmanda kendisini gösterirse hocası ona forma verecektir.” 

Haberin Devamı

Benjamin ‘kiralık’ konusuna ise temkinli yaklaşıyor: “Bu iyi olabilir ama olmayabilir de. Aslında koşullara, tercihlere bağlı olarak değişir. Bence önceliği Real’de kalmaya vermeli yine de... Arda eğer Türkiye’deki en iyi futbolculardansa burada da başarılı olur, sadece biraz daha fazla efor sarf etmeli.” Arda transfer olduğunda oyuncuyu tanımak için internette videolarını izlediğini belirten Jorge ise “Arda Türkiye’den büyük gelecek vaat eden bir oyuncu olarak geldi ama ne yazık ki ilk başta her şey istediği gibi gitmedi. Dört ay içinde bir çok sakatlık yaşadı, sabırlı olmak gerekir” diyor.

Haberin Devamı

ÖZEL | Real Madrid taraftarından Arda Güler talebi Mbappe alınmasın

Madrid’in farklı bölgelerinde ve Oviedo gibi başka şehirlerde, Real Madrid taraftarlarıyla görüştük.

SÜPER LİG'İ İSTEMİYORLAR

Avrupa Süper Ligi’nin kurucu kulübü olan Real Madrid’in taraftarları bu projeye karşı olduklarını, takımlarının Şampiyonlar Ligi’nde yer almasını tercih ettiklerini söylüyor.

Futbolda geride kalan senenin en önemli gelişmelerinden biri, kuruluşu ilan edildikten sonra atıl durumda kalan Avrupa Süper Ligi oldu. Lahey’den çıkan kararla yeniden gündeme gelen ve hukuki olarak önü açılan ‘çılgın proje’ meğerse sadece, bir kaç elitin hayaliyle sınırlıymış. Real Madrid’in kurucusu olduğu lig hakkında bu kulübün taraftarlarının olumsuz düşündüğünü duymak biraz şaşırtıcıydı.

Avrupa Süper Ligi’nin başarıya ulaşamayacağını savunan Benjamin, “Bu tamamen endüstriyel bir iş ve ben bunu desteklemiyorum. Real Madrid kulübü bunun kurucusu olabilir ama Real Madrid taraftarı başkanla aynı düşünmek zorunda değil, herkesin kendine göre bir görüşü var” şeklinde özetledi görüşünü. 

Haberin Devamı

ÖZEL | Real Madrid taraftarından Arda Güler talebi Mbappe alınmasın

Pedro ile Bernabeu Stadı önünde

Vicente de muhalif bir duruş sergiledi: “Avrupa Süper Ligi bir şekilde kurulacak bu işin gerçeği; ama ben Süper Lig projesinden hoşlanmıyorum. Bu lige daha çok sadece en üst seviye takımların katılımı olacak. İşte bu, adil bir şey değil bence. O yüzden eğer bu yeni proje hayata geçse bile ben Real Madrid’in Şampiyonlar Ligi’nde kalmasını isterim. Başkan ise daha çok para istiyor.” 

Jorge de benzer düşüncelere sahip: “Şampiyonlar Ligi’ni seviyorum ben. Avrupa Süper Ligi endüstriyel bir oluşum. Real Madrid’in her iki ligde de oynama şansı olsa ben Şampiyonlar Ligi’ni tercih ederdim. Süper Lig’in yapısı hoşuma gitmiyor. Örneğin Girona gibi takımlar, Şampiyonlar Ligi’ne katılmaya hak kazanabilir ama Süper Lig’de olmayacaklardır.” Pedro ise kısaca  “Real Madrid’i Şampiyonlar Ligi’nde izlemekten büyük keyif alıyorum” diyor. 

GİRONA'YA SAYGI DURUŞU

Real Madrid taraftarlarına, bu sezon LaLiga’ya damga vuran Girona’yı sordum. İspanya’nın sürpriz takımına büyük saygı duyduklarını gördüm. Pedro “LaLiga’da bu sezon gerçekten de önemli bir sürprize imza atıyorlar. Maçlarını kazanarak devam ederlerse eğer, Real Madrid’i epey zorlayacaklardır. Bana göre yine sonunda ipi göğüsleyen Real olacaktır” diyor. 

Jorge’ye göre bu formu uzun süre devam ettiremezler: “Teknik direktör Michel takımı iyi idare ediyor ve maçlara iyi hazırlıyor. Girona gerçekten iyi gidiyor ama artık güçten düşüp puan kaybetmeye başlarlar. O yüzden yine Real Madrid şampiyon olur.”

ÖZEL | Real Madrid taraftarından Arda Güler talebi Mbappe alınmasın

Vicente oğluna forma almaya, babasıyla birlikte gitmişti

Benjamin’in penceresinden Katalan ekibi şöyle: “Hiç bir zaman yukarılarda olmamış bir takımın üst sıralarda olması beni şaşırttı. Realle oyuncuları tek tek karşılaştırırsınız Madridli isimler kaliteleriyle çok daha öne çıkar. Ama futbol bir takım oyunu, öyle bakınca Girona da Real, Barcelona kadar iyi bir ekip.” 

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ KAZANMAMIZ ZOR"

Dünyanın gelmiş geçmiş en çok kupa kazanan kulübünün taraftarı olmak, takımına her zaman güven duymayı beraberinde getiriyor. Başkent ekibinin taraftarları, sezon sonunda ipi göğüsleyeceklerinden eminler... Pedro “Real Madrid iyi bir sezon geçiriyor. Genç oyuncular yavaş yavaş oyuna uyum sağlıyor. Bu sezon şampiyon olacağımızı düşünüyorum” derken, Benjamin “Kış şampiyonu zaten ligin zirvesindeki Real Madrid oldu. Sezon sonu için de favoriyiz” ifadelerini kullanıyor. Jorge eksiklere de dikkat çekiyor: “Defansta sıkıntılar yaşıyor ve günden güne bunu düzeltmeye çalışıyoruz buna rağmen güçlü bir sezondayız.” 

Vicente ise umutlu ve objektif: “Bu sene tecrübeli oyuncularla yeni genç oyuncuların bir harmanı oldu takım. Bu karışımı gerçekleştirmek, gelecek seneler adına çok önemli. LaLiga şampiyonu oluruz ama Şampiyonlar Ligi’nde zannetmiyorum. Çünkü Manchester City, Bayern Münih gibi şu an bizden iyi olan ekipler var.”   

LA LİGA'DA SİFTAH YAPTI

Arda Güler yeni takımında ilk lig maçına dün gece çıktı. Real’e transfer olduktan yedi ay sonra LaLiga’da siftah yapan genç futbolcu, 2-1 kazandıkları Las Palmas deplasmanında 81. dakikada Rodrygo’nun yerine oyuna girdi. Ev sahibi ekibin 53’te Munoz ile üstünlüğü ele geçirdiği mücadelede konuk takım 65’te Vinicius ile skoru eşitledi, 84’te Tchouameni’nin dokunuşuyla öne geçti. Arda istekli görüntüsüyle dikkat çekti, 90+8’de kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ayağından açınca gol fırsatından yararlanamadı.   

Daha önce Kral Kupası ve Süper Kupa maçlarında görev alan Arda Güler dünkü maç sonrası “La Liga’da ilk maçıma çıktığım ve kazandığımız için çok mutluyum. Birlikte daha fazlası gelecek. Hala Madrid” dedi.

Yazarlar