Beşiktaş ÖZEL - Wout Weghorst gerçekleri! Beşiktaş'ın transfer geliri ortaya çıktı

ÖZEL - Wout Weghorst gerçekleri! Beşiktaş'ın transfer geliri ortaya çıktı

13.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Yönetimi, Wout Weghorst’u sezon sonuna kadar kadroda tutabilmek için yoğun çaba harcadı ancak sonuç alamadı. Kartal’la yollarını ayıran Hollandalı golcü, “Manchester United’da oynama fırsatını kaçıramam. Burada çok güzel günler geçirdim ama ailemi de düşünmek zorundayım” ifadelerini kullandı.

ÖZEL - Wout Weghorst gerçekleri Beşiktaşın transfer geliri ortaya çıktı

Beşiktaş ile Wout Weghorst’un yolları resmen ayrıldı. Manchester United ile gizlice anlaşan Hollandalı golcünün kiralık sözleşmesi feshedildi. Siyah-beyazlı yönetim, Weghorst’u sezon sonuna kadar kadroda tutabilmek için çok yoğun çaba harcadı ancak hedefine ulaşamadı. Beşiktaş macerası yaklaşık 6 ay süren Wout Weghorst 18 resmi maçta 9 gol, 4 asiste imza attı.

Haberin Devamı

Manchester United Kulübü, Wout Weghorst için İstanbul’a özel uçak gönderdi. Hollandalı golcü saat 15.20’de Atatürk Havalimanı’ndan kalkan uçakla Manchester’a hareket etti. Çok sayıda bavulla İstanbul’dan ayrılan Weghorst’un bugün yeni takımıyla birlikte ilk antrenmanına çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

ÖZEL - Wout Weghorst gerçekleri Beşiktaşın transfer geliri ortaya çıktı

3 MİLYON EURO KAZANDIRDI

Burnley Kulübü, Weghorst için Beşiktaş’a erken fesih tazminatı olarak net 3 milyon euro ödeyecek. Manchester United’ın karşılayacağı bu para Burnley tarafından Kartal’a gönderilecek.

Beşiktaş’ın yıllık ücreti 2,8 milyon euro olan Weghorst’a şimdiye kadar 1,5 milyon euro ödediği öğrenildi. Hollandalı golcünün 100 bin euro tutarındaki bonuslarının yanı sıra 550 bin euroluk prim alacağını da bıraktığı ifade edildi. Weghorst takımda kalsaydı sezonun kalan bölümü için yaklaşık 1,5 milyon euro daha kazanacaktı.

Haberin Devamı

DEV DERBİYE YETİŞİYOR

Wout Weghorst’un transferinde yarın oynanacak Manchester derbisi süreci hızlandırdı. Premier Lig’de TSİ 15.30’da Old Trafford’da ezeli rakibi Manchester City’yi konuk edecek Manchester United’da Menajer Erik Ten Hag, Weghorst’un derbiye yetiştirilmesini kulübüne iletti.

ÖZEL - Wout Weghorst gerçekleri Beşiktaşın transfer geliri ortaya çıktı

Weghorst’u ilk 11’de çıkarmasa bile maç kadrosunda görmek isteyen Hollandalı teknik direktörün talebiyle Kırmızı Şeytanlar görüşmeleri hızlandırdı. Çünkü Manchester United’ın kurallara göre Weghorst’u derbide oynatabilmesi için maçtan 24 saat öncesine kadar kadroya kayıt ettirmesi ve lisansını çıkarması gerekiyor. İngiltere’de ara transfer dönemi 1 Ocak’ta başladığı için yeni oyuncular hemen imza atabiliyor.

Weghorst’un takımda kalmasını isteyen yöneticilere, “Manchester United’da oynama fırsatını kaçıramam. Kariyerime İngiltere’de devam etmek istiyorum. Beşiktaş’ta çok güzel günler geçirdim ama ailemi de düşünmek zorundayım” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Haberin Devamı

GÜNEŞ: KALIRSA FAYDALI OLAMAZ

Siyah-beyazlı yöneticilerin, Weghorst’un kararlı tutumu karşısında çözüm yolu bulamadıkları ve golcü futbolcunun gidişine istemeden izin verdikleri belirtildi. Teknik Direktör Şenol Güneş de takımın motivasyonunu olumsuz etkileyen Hollandalı oyuncunun ayrılmasından yana görüş bildirdi. Güneş’in Weghorst konusunda yöneticilerle son gerçekleştirdiği toplantıda, “Bu saatten sonra takımda kalsa bile faydalı olamaz. Ekonomik açıdan kulüp için en iyi koşullarla gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştuğu belirlendi.

ÖZEL - Wout Weghorst gerçekleri Beşiktaşın transfer geliri ortaya çıktı

ABOUBAKAR'DA GERİ SAYIM

Weghorst’la vedalaşan Beşiktaş, eski yıldızı Vincent Aboubakar’ı bekliyor. Kariyerine Avrupa’da devam etmek isteyen Kamerunlu golcü, Suudi Arabistan ekibi Al Nassr’la yollarını ayırmak için görüşmelere devam ediyor. Suudi ekibinden 2024’te bitecek sözleşmesini feshetmek için 2,5 milyon euro talep eden Aboubakar’ın bu rakamda henüz indirim yapmadığı ancak görüşmelerin olumlu yönde sürdüğü aktarıldı.

Haberin Devamı

ÖZEL - Wout Weghorst gerçekleri Beşiktaşın transfer geliri ortaya çıktı

Aboubakar’ın Al Nassr’la bağlarını kopardıktan sonra 2,5 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor. Siyah-beyazlıların, Kamerunlu oyuncuya yıllık 2,6 milyon euroluk teklif yaptığı ve tarafların prensipte anlaştığı kaydedildi. Kartal’da golcü adayları arasında yer alan Aaron Boupendza ise sakatlık nedeniyle listeden çıkarıldı. Ayak bileği bağları kopan Gabonlu oyuncunun yaklaşık 3 ay sahalardan uzak kalacağı vurgulandı.

JOSEF SEVİNCİ

Konyaspor’la yarın deplasmanda karşılaşacak Beşiktaş hazırlıklarını sürdürdü. Siyah-beyazlı futbolcular, ısınma ve istasyon koşularından sonra pas çalışmaları gerçekleştirdi. Antrenman çift kale maçla sona erdi. Sakatlığı düzelen Josef takımla birlikte çalıştı. Brezilyalı oyuncu, Konya’da takımdaki yerini alabilecek. Kartal bugün yapacağı son idmanla hazırlıklarını tamamlayacak ve 16.00’da özel uçakla Konya’ya hareket edecek.