Dünyadan Futbol Panathinaikos maçı öncesi Olympiakos ayağa kalktı! 'Utanmazca şeyler yapıldı'

Panathinaikos maçı öncesi Olympiakos ayağa kalktı! 'Utanmazca şeyler yapıldı'

08.01.2024 - 13:50 | Son Güncellenme:

Yunanistan Süper Ligi'nde Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos liderliğe yükselirken Olympiakos adeta ayağa kalktı. Tartışma yaratan hakem kararı ile AEK'ya mağlup olan Yunan ekibinden çok sert bir açıklama yayınlandı.

Panathinaikos maçı öncesi Olympiakos ayağa kalktı Utanmazca şeyler yapıldı

Yunanistan Süper Ligi'nin 17. haftasında Fatih Terim'in çalıştırdığı Panathinaikos sahasında Panaitolikos ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında 51 ve 89. dakikada Sporar'ın attığı gollerle ev sahibi ekip 2-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın 90+2. dakikasında konuk ekip Shengelia'nın attığı golle farkı bire indirse de sahadan puansız ayrıldı.

FATİH TERİM ZİRVEYE TAŞIDI

Haftaya lider giren PAOK'un deplasmanda Aris'e 2-1 mağlup olmasının ardından ligde üst üste iki haftadır kazanan Panathinaikos liderlik koltuğuna oturdu.

Olympiakos'la oynayacakları maç için konuşan Fatih Terim şu sözleri dile getirdi: 

"Olympiakos derbisinin ne anlama geldiğini biliyorum. Eleme turu iki maçtan oluşuyor. Rakibimiz güçlü, kolay olmayacak. Rakiplerimize saygı duyuyoruz. Taraftarlar bilmeli ki eğer bir kupa varsa biz her zaman o kupa için oynayacağız. Ne olursa olsun, hedefimiz her zaman onu kazanmaktır. Ve bu kupa çok önemli."

Panathinaikos maçı öncesi Olympiakos ayağa kalktı Utanmazca şeyler yapıldı

VAR'DAN TARTIŞILAN KARAR

Haberin Devamı

Sahasında 2-1 mağlup olarak zirve yolunda ağır bir yara alan Olympiacos'un ise bir golü VAR kontrolünün ardından iptal edildi. VAR hakemi, Olympiakoslu oyuncu Masouras'ın elle oynadığı gerekçesiyle golü iptal etti.

Panathinaikos maçı öncesi Olympiakos ayağa kalktı Utanmazca şeyler yapıldı

OLYMPIAKOS'TAN SERT AÇIKLAMA

Sahasında AEK'ya 2-1 mağlup olan Olympiakos karşılaşmanın ardından sert bir açıklama yayınladı. Kırmızı - beyazlılardan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Olympiakos: "Yunan futbolundaki suç örgütünün eylemleri doruğa ulaştı!"

- "Sadece birkaç hafta içinde 11 puanımızı gasp ettiler. Ligin kaderiyle oynadılar. Uzun zamandır her şekilde ve her tonda kınadığımız şeyin sahaya yansıdığını her Yunan taraftar gördü. Spot ışıklarının altında utanmazca şeyler yapıldı. Ne yazık ki Yunan futbolunu çürüten oluşum, futbola uygun bir şekilde alınmıyor. Devlet ve yetkililere çağrı yapıyoruz. Şu andan itibaren suç örgütünün ortadan kalkması için çaba göstermeyen herkes, bu suça yardım ediyor demektir ve bu çok açıktır. Artık sözün bittiği yerdeyiz!"