Dünya Kupası Panzerler, Dünya Kupası'na havlu attı! Alman basını yerden yere vurdu: Utanç verici

Panzerler, Dünya Kupası'na havlu attı! Alman basını yerden yere vurdu: Utanç verici

02.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Almanya, Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'na grup aşamasında veda etti. Hansi Flick yönetimindeki Panzerler turnuvaya veda edince Alman basını patladı. Bild'de yer alan haberde çarpıcı ifadeler kullanıldı. Hansi Flick, efsane futbolcuyla tartışma yaşadı.

Panzerler, Dünya Kupasına havlu attı Alman basını yerden yere vurdu: Utanç verici

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda grup aşaması heyecanında sona gelinirken Almanya turnuvaya veda etti. Panzerler dev organizasyona veda edince Alman basını karıştı. Bild, 2022 Dünya Kupası'na veda eden Almanya'ya dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Kosta Rika, Japonya ve İspanya ile aynı grupta yer alan Almanya, grupta oynadığı maçlarda 4 puan toplama başarısı gösterdi. Panzerler, Katar'daki dev turnuvaya kabus gibi bir başlangıç yaptı. Almanya, Japonya karşısında 1-0'lık üstünlük kurmasına rağmen 2-1'lik mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Panzerler grubun ikinci maçında ise İspanya ile 1-1 berabere kaldı. Almanya grubun son maçında Kosta Rika'yı 4-2'lik skorla devirdi ancak İspanya'nın Japonya'ya 2-1 yenilmesi nedeniyle averajla Dünya Kupası'nın dışında kaldı.

"BU TAM BİR FELAKET"

Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Thomas Müller müsabakanın ardından dikkat çeken ifadeler kullandı: Bu tam bir felaket... Nasıl konuşacağımı bilmiyorum. Eğer bu benim son maçım olsaydı, Alman futbolseverlere birkaç söz söylemek isterdim. Benim için çok büyük bir zevkti. Harika anlar yaşadık. Her maçta kalbimi sahada tutmaya çalıştım.""

Haberin Devamı

Panzerler, Dünya Kupasına havlu attı Alman basını yerden yere vurdu: Utanç verici

Almanya için kabus gibi turnuvayla birlikte kötü seri devam etti. Panzerler, 2018'deki Dünya Kupası'nda da grup aşamasında organizasyondan elenmişti. Hansi Flick'in öğrencileri geçtiğimiz yıl düzenlenen 2021 Avrupa Şampiyonası'nda da İngiltere'ye 2-0 kaybetmiş ve turnuvaya son 16 turunda veda etmişti.

"NE KADAR UTANÇ VERİCİ"

Almanya'nın Dünya Kupası'na veda etmesinin ardından Alman basınının önde gelen kuruluşlarından Bild'de çarpıcı ifadeler kullanıldı. Bild'de yer alan haberde; "Ne kadar utanç verici! Biz dışarıdayız" başlığı atıldı.

"Bu bir utançtır" ara başlığı atılan haberde, "Rusya 2018'den sonra düşündük: Daha kötüsü olamaz. Bugünden beri biliyoruz ki: Daha da kötüye gidiyor" denildi. "Şimdi Almanya sadece bir futbol cücesi" ifadelerinin yer aldığı haberde, Almanya Teknik Direktörü Hansi Flick ile Bastian Schweinsteiger arasındaki tartışmadan da söz edildi.