Futbol Resmen açıklandı! İşte Sevilla'nın yeni teknik direktörü

Resmen açıklandı! İşte Sevilla'nın yeni teknik direktörü

06.10.2022 - 16:46 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz gün Borussia Dortmund'a yenilmesinin ardından Julien Lopetegui'yle yollarını ayıran La Liga ekibi Sevilla, takımın başına Jorge Sampaoli'yi getirdiğini açıkladı. İşte detaylar...

Resmen açıklandı İşte Sevillanın yeni teknik direktörü

Sevilla'da bir süredir gündemde olan Julen Lopetegui ile yolların ayrılmasına ilişkin karar, Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a karşı alınan 4-1'lik yenilgi sonrası resmiyet kazandı. İspanyol ekibi, maçın ardından Lopetegui'nin görevine son verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

DORTMUND MAĞLUBİYETİ

Sevilla, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda üçüncü maçlar öncesi 1 puana sahipti. İç sahada Manchester City'ye karşı 4-0 kaybettikten sonra deplasmanda Kopenhag ile 0-0 berabere kalan Sevilla Ramon Sanchez Pizjuan'da ağırladıkları Dortmund karşısında adeta dağıldı. İlk yarıda 3 farkla geri düşen İspanyol ekibi, karşılaşmadan da 4-1'lik skorla mağlup ayrıldı.

TEK GALİBİYET

Julen Lopetegui ile yolları ayıran Sevilla'da işler yolunda gitmiyor. İspanyol ekibi La Liga'da şu ana kadar oynadığı 7 maçta yalnızca 1 galibiyet alabilirken 5 puanla küme düşme hattının yalnızca 1 sıra üzerinde yer alıyor.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR

Yaşanan gelişmeler ve alınan kötü sonuçlar sonrası Julen Lopetegui ile yollarını ayıran Sevilla, en son Marsilya'yı çalıştıran Jorge Sampaoli ile anlaşmaya vardı. Kulüpten yapılan açıklamada 62 yaşındaki teknik direktör ile 2024 yılına kadar sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Haberin Devamı

Resmen açıklandı İşte Sevillanın yeni teknik direktörü

SEVİLLA'DA 2. DÖNEMİ

2016-2017 yılları arasında da Sevilla'yı çalıştıran Jorge Sampaoli, o dönemde 53 maçta 1.75 puan ortalaması yakalamıştı. Arjantinli teknik adam en son Fransa'da Marsilya'yı çalıştırıyordu.

FATİH TERİM İDDİALARI

Sevilla'nın Julen Lopetegui ile yollarını ayıracağına yönelik haberlerin çıkmasının ardından İspanyol ekibinin Fatih Terim ile ilgilendiği iddiaları gündeme gelmişti.

Yazarlar