Galatasaray Sacha Boey'in umduğu gibi olmadı! Deschamps'tan resmi açıklama geldi

Sacha Boey'in umduğu gibi olmadı! Deschamps'tan resmi açıklama geldi

05.10.2023 - 15:42 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da sezona fırtına gibi giren ve Avrupa devlerini peşine takan Sacha Boey'in beklediği gerçekleşmedi. Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps'tan konuyla ilgili açıklama geldi.

Sacha Boeyin umduğu gibi olmadı Deschampstan resmi açıklama geldi

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un geçen sezon gelişiyle birlikte performansı zirve yapan Sacha Boey, Avrupa devlerinin radarına girdi.  Özellikle Premier Lig ekiplerinin yakın takibinde bulunan Fransız oyuncu, geçen sezon 33 maçta 4 asist yaparken 1 kez ağları havalandırdı. Şampiyonlukta önemli pay sahibi olan Boey, bu sezona da fırtına gibi girdi.

Haberin Devamı

Sacha Boeyin umduğu gibi olmadı Deschampstan resmi açıklama geldi

KOPENHAG MAÇINDA AĞLARI HAVALANDIRDI

Sarı-kırmızılı takımın Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda geri dönüşe imza attığı Kopenhag maçında ağları havalandıran 23 yaşındaki futbolcu, Manchester United karşısında da savunmadaki sağlam duruşunun yanı sıra etkili bindirmeleriyle alkış topladı.

FRANSA MİLLİ TAKIMI'NDAN DAVET OLMADI 

Sarı-kırmızılı kulüp her geçen gün değerini artıran Sacha Boey için 25 milyon euro bonservis beklentisinde. Fransa Milli Takımı'na çağrılmayı bekleyen ve sosyal medya hesabından bu yönde paylaşımlar yapan başarılı sağ bekin umduğu gerçekleşmedi. Horozlar'ın Hollanda ve İskoçya maçlarının aday kadrosu açıklanırken, Sacha Boey milli davet almadı. Sarı-kırmızılı oyuncu, Fransa teknik kurmaylarının aldığı kararın ardından hayal kırıklığı gösteren şu paylaşımı yaptı: 

Haberin Devamı

 

Sacha Boeyin umduğu gibi olmadı Deschampstan resmi açıklama geldi

Öte yandan bazı Fransız futbolseverler, Sacha Boey'in milli takıma çağrılmamasına tepki gösterdi. Galatasaraylı taraftarlar da sosyal medyada teknik direktör Deschamps'ı eleştiri yağmuruna tuttu.

GALATASARAY KULÜBÜ: BAŞINI DİK TUT SACHA

Galatasaray Kulübü de kararın açıklanmasının ardından sosyal medyadan "Başını dik tut Sacha. Dünyanın en iyilerinden biri olduğunu biliyoruz" paylaşımını yaptı.

 İşte Fransa Milli Takımının aday kadrosu:

Sacha Boeyin umduğu gibi olmadı Deschampstan resmi açıklama geldi

DESCHAMPS'TAN BOEY AÇIKLAMASI

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Sacha Boey gibi sağ bek oynayan ve takip ettiğimiz başka futbolcular da var. Sacha Boey'i takip ediyoruz. Fransa Milli Takımı için şu an en doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. Ama kapı her zaman açık" ifadelerini kullandı. 

Didier Deschamps'ın sağ bek bölgesi için Benjamin Pavard ve Jonathan Clauss'u aday kadroya çağırması dikkat çekti.