Fenerbahçe Serhat Ulueren: 'Aziz Yıldırım kongreye telgraf gönderse yine başkan olur'

Serhat Ulueren: 'Aziz Yıldırım kongreye telgraf gönderse yine başkan olur'

31.10.2017 - 08:43 | Son Güncellenme:

Serhat Ulueren Skorer TV'ye özel açıklamalar yaptı. Galatasaray'ın ardından Fenerbahçe gündemini de değerlendiren Ulueren, 10 aydır program yapmadığını belirtirken, sürpriz projesini de açıkladı.

Serhat Ulueren: Aziz Yıldırım kongreye telgraf gönderse yine başkan olur

Skorer Özel | Röportaj: Uğur Yapıcı / Kamera: Akif Taş

Haberin Devamı

Televizyoncu ve spor yazarı Serhat Ulueren, Fenerbahçe'nin gündemini Skorer TV'ye yorumladı.

Fenerbahçe'de taraftarın takıma inanmadığını ifade eden Ulueren, başkanlık seçimiyle ilgili de çarpıcı bir iddiada bulundu.

Ulueren'in açıklamaları şöyle;

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray'la olan puan farkının suni olduğunu belirtmişti. Trabzonspor maçından sonra Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün bu sözler için "Demek ki bir bildiği varmış." şeklinde bir imada bulundu. Siz bu açıklamaları nasıl yorumlarsınız?

- Açıkçası Cenk Ergün'ü çok kale almıyorum. Bazı transferlerde büyük bir şans yaşadılar, ben hala Galatasaray'ın doğru bir kadrosu olduğunu düşünmüyorum. Kulübeye bakıyorsun Tarık var, Ahmet Çalık var, takımda kalmak istemeyen bir Sinan Gümüş var.

Haberin Devamı

Kulübesi iyi olmayan bir takımın şampiyon olma şansı yok. Galatasaray'ın kulübesi, üç büyükler ve Başakşehir arasında en zayıf olanı. Doğal olarak Aykut Hocanın söylediklerinin doğru olduğunu düşünüyorum. Ancak Fenerbahçe oyun olarak taraftarlarını mutlu etmiyor.

Zirveyle olan puan farkının kapanacağını düşünüyor musunuz?

- Fenerbahçe, 20. haftalara kadar getirebilirse belki zorlayabilir ama o gücünün ve enerjisinin olduğunu düşünmüyorum. Hala forvette sorunları var, defansta Kjaer'in yerini doldurmadılar, Kameni iyi ve her maçta daha iyi oynuyor ama Fenerbahçe'de o enerjiyi ve ruhu göremiyorum. Taraftar buna inanmıyor, Kadıköy'e gelmek için kendince nedenler arıyor ama onu bulamıyor hala o sevimli görüntü oluşmadı.

Fenerbahçe'de başkanlık yarışında Aziz Yıldırım ve Ali Koç arasından kimin öne çıkacağını düşünüyorsunuz?

- Tabi ki Aziz Yıldırım. Aziz Yıldırım benim o gün işim var ben kongreye gelemiyorum arkadaşlar diye belirtip, kongreye telgraf bile gönderse yine başkan olur.

Bunun nedeni nedir?

- Tam 20 yıldır başkanlık yapıyor. Delege sistemini ele geçirmiş. Özel günlerde kapılarını açmış, onlara özel mektuplar göndermiş, kendi delegasyonunu kucaklamış ve kırıcı davranmamış. Onlara göre de bir istikrar var, stadı ve tesisleri yapmış, Euroleague şampiyonluğu gelmiş. Ligde de beş, altı tane şampiyonluğu var, bu faktörlerden ötürü oy kullanacak delegeler için Aziz Yıldırım her zaman birkaç adım önde, Ali Koç'un şansı yok.

Haberin Devamı

"EŞİMLE SPOR AKADEMİSİ ÜZERİNE YOĞUNLAŞTIK"

-Uzun yıllar Telegol programını hazırlayıp sundunuz ve bir süredir ara verdiniz. Yakın zamanda sizi yeniden ekranlarda görebilecek miyiz?
Yaklaşık 10 aydır program yapmıyorum. Şu an eşimle birlikte bir spor akademisi üzerine yoğunlaştık. İçerisinde çok amaçlı bir salon ve futbol sahası olacak. Ayrıca jimnastik, satranç ve İngilizce eğitimi verilecek. Akademinin üç ya da dört ay içerisinde Beykoz bölgesinde hizmete girmesini planlıyoruz. Diğer yandan televizyon programı için de teklifler geldi ancak beni ve arkadaşlarımı heyecanlandıracak bir kanal olması gerekiyordu. Normalde insanlar hep göz önünde olmak ister ancak ben gerekirse iki, üç yıl ara verebilirim ya da yeniden çalışabilirim, önemli olan nokta beni heyecanlandırması.

Yazarlar