Fenerbahçe Fenerbahçe'de Ali Koç yeniden başkan adayı! Sadettin Saran yarıştan çekildi

Fenerbahçe'de Ali Koç yeniden başkan adayı! Sadettin Saran yarıştan çekildi

11.05.2024 - 18:54 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de başkan adaylığı için evraklarını tamamlayan Sadettin Saran, Ali Koç lehine seçimlerden çekildiğini açıkladı.

Fenerbahçede Ali Koç yeniden başkan adayı Sadettin Saran yarıştan çekildi

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu'nun Haziran ayındaki Olağan Seçimli Genel Kurul için duyurduğu resmi başkan adayı Sadettin Saran yarıştan çekildi. Sadettin Saran, Haziran ayında gerçekleştirilecek Seçimli Genel Kurul'da Ali Koç'u destekleyeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, Sadettin Saran'ın bu açıklaması sonrası başkan adaylığını açıkladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Camia olarak, tüm bu saldırılara 3 Temmuz 2011’de ve 4 Nisan 2015’te olduğu gibi duruş koymaya ve mücadele etmeye devam etmekteyiz. Kulübümüzün aydınlık yarınlara kavuşması için başlattığımız mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gerekmektedir. Bundan sonraki adımlarda da, Türk futbolunun içinde bulunduğu bataklık ve organize kötülükler karşısında camia olarak topyekun mücadele etmemiz gerekmektedir. Bu doğrultuda, kesin tarihi önümüzdeki hafta kulübümüz tarafından açıklanacak olan Genel Kurulumuzda aday olma kararı aldığımı kamuoyunun bilgisine
sunarım."

Haberin Devamı

SARAN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Fenerbahçe'de başkan adaylığı için resmi evraklarını kulübe ileten Sadettin Saran ise Ali Koç lehine başkanlık yarışından çekildi. Sadettin Saran bu kararını bir açıklama yaparak duyurdu.

Sadettin Saran yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bilindiği üzere, kulübümüzün yaklaşan olağan seçimli kongresiyle ilgili olarak, başkanımız Sayın Ali Koç’un adaylığı durumunda aday olmayacağımızı, diğer durumda ise ekibimizle birlikte kulübümüzü yönetmeye talip olduğumuzu bir çok kez gerekçeleriyle belirtmiştik.

Geçen uzunca süre zarfında başkanımızın adaylık kararının netleşmemesinden dolayı, seçimlere kalan kısa süreyi de dikkate alarak, birkaç gün önce bir basın açıklaması yapmak zorunda kalmıştık. 10 Mayıs Cuma gününe kadar Sayın Başkanın göreve devam etmekle alakalı ortaya bir irade koymaması halinde, 13 Mayıs Pazartesi günü itibariyle şartsız olarak bu kutsal göreve talip olacağımızı ifade etmiştik.

Sayın Başkan, 10 Mayıs Cuma günü saat 16:00’da bizleri arayarak tarafımıza görüşme isteğini iletmiş ve bugün saat 12:00 itibariyle de yönetici arkadaşlarıyla birlikte bizleri onurlandırmıştır.

Öncelikle Sayın Başkana hem bugünkü samimi ziyaretleri hem de süreçle ilgili duruş, söylem ve eylemlerimizle ilgili ifade ettikleri takdirleri için bir defa da kamuoyu nezdinde teşekkür ederiz.

Haberin Devamı

Değerli camiamızın, bu görüşmede kulübümüzün mevcut durumuna yönelik detaylı istişarelerde bulunduğumuzu, geleceğine yönelik de son derece önemli konularda mutabık kaldığımızı bilmesini isteriz.

Başkanımız bizlere kulübümüzün geleceğiyle ilgili planlarından samimiyetle bahsetmiş, Fenerbahçe’ye hizmet yarışında hedeflerini anlatarak hepimizin arzu ettiği başarılı, kenetlenmiş bir Fenerbahçe için kulübümüzün başında göreve devam etmek istediğini açıkça ifade etmiştir.

Kesin ve net olarak bilinmelidir ki, Fenerbahçe’nin yüksek menfaatleri, her türlü kişisel hırs ve egonun üzerindedir.

Sayın Başkanla ortak motivasyonumuz budur.

Dünyanın en büyük spor kulübü Fenerbahçe’yi kendi emellerine alet etmek isteyen; bölerek, parçalayarak ve düşmanlaştırarak yönetmeyi arzulayan bir takım iç ve dış unsurlara ve hatta kulübümüzün olası başarısızlıklarından iktidar devşirmek isteyen akbaba kültürüne teslim etmeme kararlılığımızın tam olduğunu da böylece ifade etmek isteriz.

Haberin Devamı

Bu vesileyle, Sayın Başkanın yepyeni bir ruh ve oluşum ile birlikte, kulübümüze hizmetlerinin artarak devamını temenni ediyor; arkadaşlarımızla birlikte yaklaşan seçimli olağan kongredeki adaylığımızı başkanımız Ali Koç lehine çekiyoruz.

Seçimlerimizin camiamıza ve Türk sporuna hayırlı olmasını diler, en derin saygılarımızı sunarız."