Galatasaray Galatasaray, Rizespor'u farklı geçti! İstanbul'da gol yağmuru

Galatasaray, Rizespor'u farklı geçti! İstanbul'da gol yağmuru

08.03.2024 - 21:55 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 29'uncu haftasında Galatasaray, Rizespor'u 6-2'lik skorla mağlup etme başarısı gösterdi.

Galatasaray, Rizesporu farklı geçti İstanbulda gol yağmuru

Galatasaray, Süper Lig'in 29'uncu haftasında Rizespor'u konuk etti. Karşılaşma Rams Park'ta oynandı. Mücadelede Bahattin Şimşek düdük çaldı. Bahattin Şimşek'in yardımcılıklarını Serkan Olguncan ile Osman Gökhan Bilir üstlendi. Galatasaray, Rizespor'u 6-2'lik skorla mağlup etti.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın gollerini 9'uncu dakikada Derrick Köhn, 31'inci dakikada Lucas Torreira ve 40, 45 ve 63'üncü dakikalarda Kerem Demirbay ile 85'inci dakikada Mauro Icardi kaydetti. Rizespor'da fileleri 38'inci dakikada Casper Hojer ile 61'inci dakikada Ibrahim Olawoyin havalandırdı.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 78'e yükseltti ve haftayı lider kapatmayı garantiledi. Rizespor ise 39 puanda kaldı.

GALATASARAY - RİZESPOR: 6-2

GOLLER: 9' Derrick Köhn, 31' Lucas Torreira, 38' Casper Hojer, 40' Kerem Demirbay, 45' Kerem Demirbay, 61' Ibrahim Olawoyin, 63' Kerem Demirbay, 85' Mauro Icardi

İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Berkan Kutlu, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Mertens, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

Haberin Devamı

Rizespor: Gökhan Akkan, Muhammet Taha Şahin, Aliqulov, Emirhan Topçu, Hojer, Muammer Sarıkaya, Shelvey, Olawoyin, Varesanovic, Akintola, Minchev.

MAÇTAN DAKİKALAR

9’uncu dakikada Galatasaray’ın golü geldi. Sağ kanattan Mertens’in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içerisine gelen topu savunma uzaklaştırdı. Seken top ceza sahası yayı üzerinde Köhn’ün önüne düştü. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda top ağlarlara buluştu: 1-0.

31’inci dakikada Galatasaray farkı 2’ye çıkardı. Icardi’nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Zaha’nın şutunda top kaleci Gökhan Akkan’dan sekti. Altıpas üzerine düşen topu Torreira tamamladı ve topu ağlarla buluşturdu: 2-0.

33’üncü dakikada Galatasaray etkili geldi. Icardi’nin pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Köhn, topla kat ederek ceza sahası içi sol çaprazına doğru hareketlendi. Bu oyuncunun sert şutunu kaleci Gökhan Akkan kurtardı.

38’inci dakikada Çaykur Rizespor farkı 1’e indirdi. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta topun başına Shelvey geçti. Shelvey, serbest vuruşu solundaki Hojer ile paslaşarak kullandı. Bu oyuncunun topu kontrol ettikten sonraki sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1.

40’ıncı dakikada Galatasaray farkı tekrar 2’ye çıkardı. Mertens’in pasıyla ceza sahası dışının solunda topla buluşan Kerem Demirbay’ın gelişine şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-1.

Haberin Devamı

45’inci dakikada Galatasaray Kerem Demirbay ile 4’üncü golü buldu. Ceza sahası gerisinden Torreira’nın havadan pasıyla topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, tek dokunarak havadan Icardi’ye pasını aktardı. Ardından Icardi topu ceza sahası dışı sağ çaprazındaki Kerem Demirbay’a indirdi. Bu oyuncunun topu kontrolü sonrası yerden sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 4-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray’ın 4-1 üstünlüğü ile bitti.

61’inci dakikada Çaykur Rizespor farkı 2'ye indirdi. Çaykur Rizespor’da ceza sahası dışı sağ çaprazından Hojer’in kullandığı serbest vuruşta top baraja çarparak ceza sahası içerisine düştü. Gelen topa dokunan Olawoyin’in şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 4-2.

62’nci dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mertens’e Çaykur Rizespor savunmasında Hojer müdahale etti. Karşılaşmanın hakemi Bahattin Şimşek, pozisyonda penaltı kararı verdi.

Haberin Devamı

64’üncü dakikada Galatasaray’ın 5’inci golü geldi. Penaltıda topun başına geçen Kerem Demirbay, topu ağlara gönderdi: 5-2.

85’inci dakikada Galatasaray 6’ncı golü Icardi’nin ayağından buldu. Sağ kanatta topla buluşan Ziyech, topla kat ederek Tete ile paslaştı. Tete, gelen topu tek pasla ceza sahası içi sağ çaprazındaki Icardi’ye gönderdi. Bu oyuncunun topu kontrol ettikten hemen sonra ayağının dışıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 6-2.

Karşılaşmayı Galatasaray 6-2 kazandı.

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray, Süper Lig’in 29’uncu haftasında sahasında Çaykur Rizespor’u ağırladı. Rams Park’ta saat 20.00’de başlayan karşılaşmada Bahattin Şimşek düdük çaldı. Bahattin Şimşek’in yardımcılıklarını ise Serkan Olguncan ile Osman Gökhan Bilir yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Süper Lig’in 28’inci haftasında oynanan Beşiktaş derbisinin 11’ine göre Rizespor karşısında tek değişikliğe gitti. Beşiktaş karşılaşmasında oynayan Sanchez, Rizespor maçında forma giymedi. Bu oyuncunun yerine teknik direktör Okan Buruk; stoperde Berkan Kutlu’ya görev verdi.

Haberin Devamı

Kaleyi Muslera'ya emanet eden Buruk, savunma dörtlüsünü; Kaan Ayhan, Nelsson, Berkan Kutlu ve Köhn'den oluşturdu. Orta sahada Kerem Demirbay ve Torreira ikilisini bozmayan tecrübeli teknik adam, hücum hattının sağ kanadında Barış Alper Yılmaz, ortasında Mertens ve sol kanadında ise Kerem Aktürkoğlu'na görev verdi. Buruk, en ileri uçta ise Icardi’yi sahaya sürdü.

Galatasaray, Çaykur Rizespor karşısına şu 11 ile çıktı:

“Muslera, Kaan Ayhan, Nelsson, Berkan Kutlu, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.”

SARI-KIRMIZILARDA 4 EKSİK

Galatasaray, Çaykur Rizespor mücadelesine 4 oyuncusundan mahrum çıktı. Sergio Oliveira'nın yanı sıra sakatlıkları bulunan Abdülkerim Bardakcı, Davinson Sanchez ve Serge Aurier, Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giymeyen isimler oldu.

3 OYUNCU KART SINIRINDA

Sarı-kırmızılı ekipte Çaykur Rizespor karşılaşması öncesinde 3 oyuncu sarı kart sınırında yer alıyor. Galatasaray'da Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu, bu karşılaşmada sarı kart görmeleri durumunda Süper Lig’in 30’uncu haftasında oynanacak Kasımpaşa mücadelesinde cezaları sebebiyle forma giyemeyecek.

FERNANDO MUSLERA’NIN 400’ÜNCÜ SÜPER LİG MAÇI

Galatasaray’ın 37 yaşındaki Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Süper Lig’in 29’uncu haftasında oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla birlikte 400’üncü Süper Lig maçına çıktı. Söz konusu bu 399 karşılaşmada Muslera; kalesinde 383 gol görürken, 154 maçta da kalesini gole kapattı. Tecrübeli kaleci, sarı-kırmızılı formayla 399 Süper Lig maçının yanı sıra 53 UEFA Şampiyonlar Ligi, 21 Türkiye Kupası, 17 UEFA Avrupa Ligi ve 7 TFF Süper Kupa müsabakasında forma giydi. Toplamda 497 maçla Galatasaray formasını en fazla giyen yabancı futbolcu olan Fernando Muslera; 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 kez de TFF Süper Kupası’nı kazanmayı başardı.

BERKAN KUTLU STOPERDE

Galatasaray’ın devre arasında İtalya Serie A ekibi Genoa’dan takıma geri çağırdığı 26 yaşındaki milli oyuncu Berkan Kutlu, Süper Lig’in 29’uncu haftasında oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasına stoperde başladı. Bu sezon Galatasaray’da sol bek, stoper ve orta sahada Okan Buruk’un joker oyuncularından biri olan Berkan Kutlu, daha önce Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Bandırmaspor karşılaşmasında stoper mevkisinde görev yapmıştı.

HAKIM ZIYECH 16 MAÇ SONRA KADRODA

Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Faslı oyuncu Hakim Ziyech, 16 maç sonra kadroda yer aldı. Afrika Uluslar Kupası’nda sakatlandıktan sonra bir süre sahalardan uzak kalan 30 yaşındaki Faslı oyuncu; 11 Süper Lig, 3 Türkiye Kupası ve 2 de UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu maçları olmak üzere toplamda 16 maç sonra sarı-kırmızılı formasına kavuştu. En son Süper Lig’in 18’inci haftasında Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmada forma giyen Ziyech, bu sezon Galatasaray formasıyla 9’u Süper Lig ve 5’i Şampiyonlar Ligi olmak üzere 14 karşılaşmada forma giydi. Bu karşılaşmalarda Faslı oyuncu, 4 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.

OKAN BURUK YENİ REKOR İÇİN SAHADA

Galatasaray, Çaykur Rizespor’u mağlup etmesi durumunda sarı-kırmızıların teknik direktörü Okan Buruk, bir rekora daha ortak olacak. Geçtiğimiz sezon son 3 saha maçı ile birlikte bu sezon 14 iç saha galibiyetiyle toplamda üst üste 17 maçlık galibiyet serisi yakalayan Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, Çaykur Rizespor’u mağlup etmesi durumunda Mircea Lucescu'nun 18 maçlık iç saha galibiyet rekorunu egale edecek. Okan Buruk, Çaykur Rizespor ve Kasımpaşa karşılaşmasında sahadan galibiyetle ayrılması durumunda ise Lucescu’yu geçip rekorun yeni sahibi olacak.

8 MART KADINLAR GÜNÜ İÇİN PANKART AÇILDI

Süper Lig’in 29’uncu haftasında oynanan Galatasaray - Çaykur Rizespor karşılaşması öncesinde sarı-kırmızılı futbolcular, 8 Mart Kadınlar günü dolayısıyla ısınmaya ‘Kadınlarını geri bırakan toplum, geride kalmaya mahkumdur” pankartı ile çıktı. Ayrıca Galatasaraylı futbolculardan Kerem Aktürkoğlu ve Icardi, kulüp çalışanlarına çiçek takdim etti.

Öte yandan tribünlerde ise 'Yaşamımızın her anına değer katan kadınlarımızın birgün değil her gün yanındayız' pankartı açıldı.

İLHAN PALUT 11’DE TEK DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Süper Lig’in 28’inci haftasında oynanan Kayserispor karşılaşmasının 11’ine göre Galatasaray mücadelesinde tek değişiklik yaptı. Tecrübeli teknik adam, Kayserispor maçında oynanan Gustavo yerine Galatasaray mücadelesinde Muammer Sarıkaya’yı tercih etti.

Öte yandan Karadeniz ekibi, Galatasaray karşılaşmasına 3 eksik oyuncuyla çıktı. Sakatlıkları bulunan; Benhur Keser, Laine ve Azibuke Galatasaray mücadelesinde forma giymeyen isimler oldu.

Çaykur Rizespor, Galatasaray karşısına şu 11 ile çıktı:

“Gökhan Akkan, Taha Şahin, Aliqulov, Emirhan Topçu, Hojer, Muammer Sarıkaya, Shelvey, Akintola, Olawoyin, Varesanovic, Minchev.”

TORREIRA İLK GOLÜNÜ ATTI

Sarı-kırmızıların Uruguaylı orta sahası Lucas Torreira, Süper Lig’in 29’uncu haftasında 6-2 Galatasaray’ın üstünlüğü ile sonuçlanan Çaykur Rizespor karşılaşmasında 31’inci dakikada attığı gol ile sarı-kırmızılı formayla ilk golünü attı. Galatasaray formasıyla 2’nci sezonunu geçiren ve Çaykur Rizespor karşılaşmasına kadar sarı-kırmızılı formayla henüz gol ile tanışamayan 28 yaşındaki orta saha, Galatasaray kariyerindeki ilk golünü Çaykur Rizespor ağlarına göndermiş oldu.

KAAN AYHAN DEVAM EDEMEDİ

Galatasaray’ın 29 yaşındaki milli oyuncusu Kaan Ayhan, Süper Lig’in 29’uncu haftasında oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasında sakatlandı. 15’inci dakikada sol kanatta Akintola ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Kaan Ayhan, sakatlandı ve bir süre yerden kalkamadı. Yerde kalan Kaan Ayhan’a sağlık ekipleri müdahale etti. Ardından oyuna geri dönen Kaan Ayhan, bir süre sahada kendini denedi. Yaklaşık birkaç dakika sonra kendisini tekrar yere bırakan milli oyuncu, sakatlanarak yerini 23’üncü dakikada Zaha’ya bıraktı.

KEREM DEMİRBAY’DAN HAT-TRICK

Galatasaray, Süper Lig’in 29’uncu haftasında sahasında Çaykur Rizespor’u 6-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılarda Kerem Demirbay, attığı 3 golle hat-trick yaptı ve galibiyette büyük pay sahibi oldu. 40, 45 ve penaltıdan 64'üncü dakikalarda Çaykur Rizespor ağlarına gönderdiği 3 golle galibiyette büyük rol oynayan 30 yaşındaki orta saha, aynı zamanda Galatasaray kariyerinde ilk kez bir maçta 3 gol attı.

MAÇIN KARNESİ

STAT: Rams Park
HAKEMLER: Bahattin Şimşek, Serkan Olguncan, Osman Gökhan Bilir
GALATASARAY: Muslera - Kaan Ayhan (Dk. 23 Zaha), Nelsson, Berkan Kutlu, Köhn, Torreira (Dk. 78 Ndombele), Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens (Dk. 77 Ziyech), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 78 Tete), Icardi (Dk. 86 Vinicius)
ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan - Taha Şahin, Aliqulov, Emirhan Topçu, Hojer, Muammer Sarıkaya (Dk. 60 Mithat Pala) (Dk. 78 Faye), Shelvey, Akintola (Dk. 60 Gustavo), Olawoyin, Varesanovic (Dk. 46 Zeqiri), Minchev (Dk. 60 Gaich)
GOLLER: Dk. 9 Köhn, Dk. 31 Torreira, Dk. 40, Dk. 45, (P) Dk. 64 Kerem Demirbay, Dk. 85 Icardi (Galatasaray), Dk. 38 Hojer, Dk. 61 Olawoyin (Çaykur Rizespor)
SARI KARTLAR: Icardi (Galatasaray), Emirhan Topçu (Çaykur Rizespor)

Yazarlar