Galatasaray Galatasaray'a Tete piyangosu! Ülkesinden talip çıktı

Galatasaray'a Tete piyangosu! Ülkesinden talip çıktı

05.04.2024 - 19:31 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Tete gösterdiği performansla şu ana kadar bekleneni veremedi. Sarı-kırmızılıların geleceğine dair henüz karar vermediği yıldız oyuncuyla ilgili Brezilya'dan talip çıktığı öğrenildi.

Galatasaraya Tete piyangosu Ülkesinden talip çıktı

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'ın sezon başında bonservis bedeli ödemeden renklerine bağladığı Tete ile ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Sarı-kırmızılı takımda bir türlü beklenen patlamayı yapamayan Brezilyalı yıldıza ülkesinden talip çıktığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Brezilya basınında yer alan habere göre; Galatasaray'ın yıldızı Tete'ye Brezilya Serie A ekibi talip oldu. Flamengo'nun Tete'nin durumunu yakından takip ettiği belirtildi.

Galatasaray kurmaylarının henüz Brezilyalı futbolcuyla ilgili net kararını vermediği aktarıldı. Sarı-kırmızılıların gelecek teklife göre hareket edeceği vurgulandı.

Galatasaraya Tete piyangosu Ülkesinden talip çıktı

4+1 YILLIK İMZA

Galatasaray sezon başında bonservis bedeli olmadan kadrosuna kattığı Tete ile 4+1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Sarı-kırmızılılar yıldız futbolcuya senelik 2 milyon 800 bin euro garanti ücret verileceğini belirtmişti. Tete'ye toplam 3 milyon 100 bin euroluk imza parası ödeneceği kaydedilmişti. Galatasaray'dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

Haberin Devamı

"Profesyonel futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins ile 4+1 sezon opsiyonlu olmak üzere transferi konusunda anlaşmaya varılmış olup her bir sezon için net 2.800.000 EUR garanti ücret ile toplam 3.100.000 Euro net imza ücreti ödenecektir."

Galatasaraya Tete piyangosu Ülkesinden talip çıktı

9 GOLE KATKI SAĞLADI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 24 yaşındaki kanat oyuncusuna bu sezon 40 maçta forma şansı verdi. Sarı-kırmızılı formayla 1600 dakika sahada kalan Tete bu mücadelelerde 3 gol attı ve 6 asist üretti.

Tete'nin Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. Yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri 14 milyon euro.

Gremio altyapısında yetişen Tete ardından Shakhtar Donetsk, Olimpik Lyon ve Leicester City'de forma giydi.