Galatasaray SON DAKİKA HABERİ: Galatasaray'da hesaplar karıştı! İki isim geri dönüyor

SON DAKİKA HABERİ: Galatasaray'da hesaplar karıştı! İki isim geri dönüyor

06.03.2024 - 10:48 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk hedefleyen Galatasaray'da yeni sezonun planlaması yapılıyor. Sarı-kırmızılılardan bu sezon ayrılan iki isim sezon sonunda geri dönecek.

SON DAKİKA HABERİ: Galatasarayda hesaplar karıştı İki isim geri dönüyor

Süper Lig'de 75 puanla zirvede bulunan Galatasaray'da hedef lig şampiyonluğu... Sarı-kırmızılılar bu sezon da mutlu sona ulaşarak Şampiyonlar Ligi'ne kalmanın hesaplarını yapıyor. Mayıs ayında yeni yönetimini seçecek olan sarı-kırmızılılarda bir yandan önümüzdeki sezonun kadro planlaması da yapılmaya başlandı. Galatasaray'dan ayrılan iki ismin sezon sonunda geri döneceği belirtildi.

Haberin Devamı

MERTENS'E YENİ TEKLİF HAZIRLIĞI

Galatasaray’da sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Dries Mertens’e sürpriz teklif... 2 ay sonra 37 yaşına girecek olan Belçikalı yıldıza, “1 sene daha devam edelim” denilecek. Napoli’den Galatasaray’a gelirken 1+1 senelik kontrat imzalayan ve gösterdiği performans ile opsiyonu devreye giren Mertens, ikinci senesinde de yine adından söz ettirmeyi başardı.

Galatasaray’da sezon başında Zaha’ya yer açmak için, Kerem Aktürkoğlu’nu 10 numaraya çeken Teknik Direktör Okan Buruk, yedek bıraktığı futbolcusunu yeniden sahneye sürdü. Belçikalı oyuncu, Zaha ve Tete’nin hayal kırıklığı yarattığı, Icardi’nin formsuz ve sakat olduğu, Kerem Aktürkoğlu’nun ise istikrarsız kaldığı dönemde yükselen performansı ve profesyonelliğiyle adeta ders verdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş maçında ilerleyen yaşına rağmen mücadelesi ile yıldızlaşan oyuncu ile yeni bir sözleşme yapılması için harekete geçildi. Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur’un, milli arada Mertens’e bu teklifi sunacağı öğrenildi.

SON DAKİKA HABERİ: Galatasarayda hesaplar karıştı İki isim geri dönüyor

OLIVEIRA'DA AĞIR CEZA

Karagümrük ile yapılan kupa maçının ardından soyunma odasında Teknik Direktör Okan Buruk’la tartışan ve Beşiktaş maçından önce kadro dışı bırakılan Portekizli futbolcuya ağır bir faturanın çıkarılmasının gündemde olduğu öğrenildi.

Sarı-kırmızılı kulübün hukukçularının, 2 sene daha sözleşmesi bulunan ve yıllık 2 milyon 750 bin euro kazanan Portekizli oyuncunun durumunu mercek altına aldıkları belirtildi.

Kadro dışı kalmasının yanı sıra para cezası da verilecek olan Oliveira’nın sözleşmesinin, yaşanan disiplinsizlik nedeniyle feshedilmesi durumunda nasıl bir mali tablonun çıkacağı üzerinde çalışıldığı belirtildi.

SON DAKİKA HABERİ: Galatasarayda hesaplar karıştı İki isim geri dönüyor

YUNUS VE ZANIOLO GERİ DÖNÜYOR

Geçen yaz Şampiyonlar Ligi için kurduğu kadrodan beklediği verimi alamayan Galatasaray yönetiminin, kiralık olarak gönderdiği iki oyuncusu üzerinden yaptığı hesap da çarşıya uymadı. arı-kırmızılı kulüp, sezon başında Nicolo Zaniolo'yu Premier Lig ekibi Aston Villa'ya kiralarken, sözleşmeye 22.5 milyon Euro satın alma opsiyonu koydurmuştu.

Ancak İtalyan yıldız, İngiliz kulübündeki maçların yüzde 80'inde en az 30 dakika süre alma şartını karşılayamadı.

Haberin Devamı

Championship'teki Leicester City'ye kiralanan Yunus Akgün için ise 25 maça bağlı ilk 11 şartı koşuldu. Yunus, yedek kaldığı için 9 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu geçersiz oldu.

Sabah'ta yer alan habere göre İngiltere'ye gönderdiği Zaniolo ve Yunus'tan 31.5 milyon Euro bonservis kazanma planı gerçekleşmeyen Galatasaray, sezon sonunda iki oyuncusunu da geri çağıracak. Aston Villa'da 28 maçta 937 dakika görev yapan Zaniolo, 2 gol attı.

İtalyan orta sahanın G.Saray ile 2027'ye kadar sözleşmesi var.

SON DAKİKA HABERİ: Galatasarayda hesaplar karıştı İki isim geri dönüyor

ZANIOLO KAP AÇIKLAMASI

Galatasaray, Zaniolo'yu 5 milyon euroya Aston Villa'ya kiralamıştı. Sarı-kırmızılılar şarta bağlı opsiyon olarak 22 milyon 500 bin euro ayrıca 15 milyon euroluk bonusların sahibi olacaktı.

Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

Profesyonel Futbolcumuz Nicolo Zaniolo'nun 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Aston Villa FC Limited ile anlaşmaya varılmıştır.
Yapılan anlaşmaya göre Aston Villa FC, şirketimize 5.000.000 Euro geçici transfer bedeli ile maksimum 1.375.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir. Futbolcunun transfer bedeli 22.500.000 Euro'dur. Buna ek olarak anlaşmamızda 15.500.000 Euro tutarında şarta bağlı bonuslar bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Ayrıca, Aston Villa FC ‘ye futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %10'u şirketimize ödenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SON DAKİKA HABERİ: Galatasarayda hesaplar karıştı İki isim geri dönüyor

YUNUS AKGÜN KAP AÇIKLAMASI

Galatasaray, altyapısından yetişen Yunus Akgün'ü şartla bağlı opsiyon ile Leicester City'ye kiralamıştı.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

Profesyonel Futbolcumuz Yunus Akgün'ün 2023-2024 sezonu için şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu ile geçici transferi konusunda Leicester City Football Club Limited ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre konusunda Leicester City Football Club Limited, şirketimize 500.000 Euro geçici transfer bedeli ödeyecektir. Futbolcunun şarta bağlı transfer bedeli 9.000.000 Euro'dur.

Haberin Devamı

Ayrıca, Leicester City Football Club Limited‘e futbolcunun transferinin gerçekleşmesi ve ileride üçüncü bir kulübe transfer olması durumunda satış bedeli karının %15'i şirketimize ödenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SON DAKİKA HABERİ: Galatasarayda hesaplar karıştı İki isim geri dönüyor