Futbol Stefan Kuntz özel maçı duyurdu! Barış Başdaş depremi anlattı: Atom bombası atılmış gibi

Stefan Kuntz özel maçı duyurdu! Barış Başdaş depremi anlattı: Atom bombası atılmış gibi

19.02.2023 - 20:44 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen iller arasında yer alan Malatya'da Yeni Malatyaspor forması giyen Barış Başdaş deprem gecesini anlattı. Depremi yaşayan ve balkondan atlayan tecrübeli futbolcu, Alman basınına konuştu. Öte yandan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz da açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz özel maçı duyurdu Barış Başdaş depremi anlattı: Atom bombası atılmış gibi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizde büyük yıkımları beraberinde getiren deprem felaketini yaşayan Barış Başdaş suskunluğunu bozdu. Deprem anında balkondan atlayan tecrübeli oyuncu, Alman televizyonuna konuk oldu.

Haberin Devamı

Barış Başdaş'ın depremi anlattığı programda A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kunz'un yanı sıra Hatayspor'un şef scoutu Tolgahan Kilit de açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz özel maçı duyurdu Barış Başdaş depremi anlattı: Atom bombası atılmış gibi

BARIŞ BAŞDAŞ BALKONDAN ATLADI

Deprem felaketinin ardından Spor Toto 1. Lig'den çekilme kararı alan Yeni Malatyaspor'da Barış Başdaş'ın depremde ciddi bir şekilde yaralandığı ortaya çıktı. Barış Başdaş'ın temsilcisi Serdar Topçu, Bild'e yaptığı açıklamada 33 yaşıdaki oyuncunun deprem sırasında ikinci kattaki evinin balkonundan atladığını dile getirdi. Barış Başdaş'ın ayağında ciddi bir şekilde yaralanma olduğu ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

AHMET EYÜP TÜRKASLAN VE ATSU VEFAT ETTİ

Yeni Malatyaspor'un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan ve Hataysporlu futbolcu Christian Atsu, deprem felaketinde enkaz altında kalıp vefat etti. Barış Başdaş, Ahmet Eyüp Türkaslan'ın vefat ettiğini eşine ancak 3 gün sonra söyleyecek cesareti bulduklarını ve kendisinden büyük bir tepki gördüklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

DEPREM FACİASINI ANLATTI

Yeni Malatyaspor'un Almanya doğumlu orta sahası Barış Başdaş, ZDF'ye konuk oldu. Deprem anında yaşadıklarını anlatan 33 yaşındaki futbolcu, "Birden titremeye başladım. Uyandım ve etrafa baktım. Üç veya dört saniye sonra gerçekten her yer çatladı. Sanki atom bombası atılmış gibi hissettim. Sonra hemen kaçtım" dedi.

Stefan Kuntz özel maçı duyurdu Barış Başdaş depremi anlattı: Atom bombası atılmış gibi

Barış Başdaş kendisini düşünmeden aşağı attığını ve yere düştüğünde kanlar içerisindeki bir takım arkadaşını gördüğünü dile getirdi. Tecrübeli futbolcu açıklamasında, "Orada ileri geri savruldum. Bir trambolinde olduğumu hissettim. Elektrikler kesildi, duvarlardan küçük taşlar ve tozlar çıktı. Düşünmeden merdivenlerden aşağı atladım. Ayak bileğini burktum. Dışarıda her yeri kanayan bir takım arkadaşı gördüm" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İnsanların eşyalarını almak için evlerine yeniden girme cesaretinde bulunamadıklarını vurgulayan Barış Başdaş, "Deprem bölgesindeki insanların durumu felaketti. Tam olarak, birçoğunun çökmekte olan evlerden kurtulamadı. Sıcak tutan kıyafetleri yoktu. Sadece tişört ve şortları vardı. Sıfırın altındaydı ve kar yağıyordu. Birçoğunun bir şeyler almak için binaya girme cesareti yoktu" diye konuştu.

KUNTZ VE KİLİT DE KONUK OLDU

Barış Başdaş'ın stüdyoda konuk olduğu programa A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve Hatayspor'un şef scoutu Tolgahan Kilit telefon yoluyla bağlandı. ZDF Televizyonu, Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'ı unutmadı ve vefat eden file bekçisi anıldı.

Stefan Kuntz özel maçı duyurdu Barış Başdaş depremi anlattı: Atom bombası atılmış gibi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz ise büyük takımların Almanya'da yardım maçları yapmayı planladıklarını açıkladı. Kuntz ayrıca Almanya ve Türkiye'nin Almanya'da depremzedeler için yardım maçı organize edeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Stefan Kuntz, TFF ile DFB'nin görüşerek kesin tarihi daha sonra bildireceklerini kaydetti. ZDF Televizyonu, Trabzonspor taraftarlarının Basel maçındaki koreografisinden övgüyle bahsetti. Bordo-mavililerin stadyumunda İstanbul'un rakip kulüplerinin taraftarlarının da bir araya geldiği belirtildi.

Stefan Kuntz özel maçı duyurdu Barış Başdaş depremi anlattı: Atom bombası atılmış gibi

Stefan Kuntz ise büyük kulüplerin başkanlarının Trabzon'da Basel maçını Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile birlikte izlediklerini ve böyle bir duruma ilk kez şahit olduğunu dile getirdi.

Yazarlar