Süper Lig Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! Vedalar peş peşe

Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! Vedalar peş peşe

30.12.2023 - 21:57 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de geride kalan 17 haftanın ardından 18 teknik direktör veda etti. Süper Lig'deki görevinden ayrılan son isimler Nuri Şahin ile Servet Çetin oldu.

Süper Ligde teknik direktör kıyımı Vedalar peş peşe

Trendyol Süper Lig'de takımlar 17'şer maçı geride bırakırken peş peşe teknik direktör ayrılıkları yaşandı. Nuri Şahin'in Borussia Dortmund'a gitmesinin ardından Servet Çetin de Sivasspor'daki görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

Nuri Şahin ve Servet Çetin'in vedaları sonrası Süper Lig'deki teknik direktör ayrılıkları toplamı bu sezon için 18'e yükseldi. Öte yandan sezona başladığı teknik direktörle yoluna devam eden sadece 4 takım kaldı.

DEMİREL İSTİFADAN DÖNDÜ

Süper Lig'de sezona başladığı takımla devam eden teknik direktörler arasında Volkan Demirel istifadan döndü. Hatayspor'un tecrübeli teknik direktörü, Beşiktaş maçından sonrası görevi bırakmayı düşündüğünü açıkladı. Volkan Demirel, oyuncularıyla görüştükten sonra kararından vazgeçti.

Süper Lig'de zirveyi paylaşan Fenerbahçe ve Galatasaray'da da şu ana kadar bir ayrılık yaşanmadı. İsmail Kartal ve Okan Buruk'un yanı sıra Süper Lig'in yeni ekibi Rizespor'da da İlhan Palut'la yollar ayrılmadı.

Haberin Devamı

İşte Süper Lig'de şu ana kadar yaşanan teknik direktör ayrılıkları:

EMRE BELÖZOĞLU - BAŞAKŞEHİR

Başakşehir'de sezona başlayan Emre Belözoğlu, üst üste gelen kötü sonuçlar sonrası İstanbul ekibine veda etti. Emre Belözoğlu, Başakşehir'den ayrıldıktan sonra Ankaragücü ile anlaşma sağladı.

ERDAL GÜNEŞ - GAZİANTEP FK

Gaziantep FK'da yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra teknik direktörlüğe yükselen Erdal Güneş, sezona beklenen sonuçları alamayarak başladı. Erdal Güneş daha sonra Gaziantep FK'dan ayrıldı. Erdal Güneş'ten boşalan teknik direktörlük görevine Marius Sumudica getirildi.

ÇAĞDAŞ ATAN - KAYSERİSPOR

Kayserispor'da sezona başlayan Çağdaş Atan, sonuçların iyi olmasına rağmen sarı-kırmızılılardaki görevini bıraktı. Çağdaş Atan, Kayserispor'daki görevinden ayrıldıktan sonra Başakşehir'in başına geçti. Çağdaş Atan'dan boşalan teknik direktörlük görevi için Kayserispor, Recep Uçar ile anlaşma sağladı.

FATİH TEKKE - İSTANBULSPOR

İstanbulspor'u geçtiğimiz sezon Süper Lig'de tutan Fatih Tekke, 2023-2024'te beklenen sonuçlar gelmemesi sonrası görevinden ayrıldı. İstanbulspor, Fatih Tekke ile yollarını ayırdıktan sonra Hakan Yakın'la anlaşmaya vardı. Fatih Tekke ise Alanyaspor'da göreve başladı.

HÜSEYİN EROĞLU - SAMSUNSPOR

Samsunspor'un Süper Lig'e yükselmesinde büyük bir çaba sarfeden Hüseyin Eroğlu, beklenen performansı sergileyemedi. Samsunspor'da istenen sonuçlar gelmemesi sonrası Hüseyin Eroğlu ile vedalaşıldı. Kırmızı-beyazlılarda göreve Markus Gisdol getirildi. Hüseyin Eroğlu ise 1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor'a imza attı.

Haberin Devamı

TOLUNAY KAFKAS - ANKARAGÜCÜ

Ankaragücü'nde sezona Tolunay Kafkas ile başlandı ancak Başkent ekibi beklenen sonuçlar gelmemesi sonrası tecrübeli teknik direktörle vedalaştı. Tolunay Kafkas'tan boşalan teknik direktörlük görevi için Emre Belözoğlu ile anlaşmaya varıldı.

ŞENOL GÜNEŞ - BEŞİKTAŞ

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında rakiplerinin gerisinde kalan Beşiktaş'ta Lugano mağlubiyeti bardağı taşırdı. Şenol Güneş, Avrupa kupalarına veda edilmesinin ardından görevinden istifa etti. Şenol Güneş'in yerine yardımcı antrenör Burak Yılmaz, teknik sorumluluk görevine getirildi.

OSMAN ÖZKÖYLÜ - PENDİKSPOR

Pendikspor'da sezon başında beklenen sonuçlar gelmedikten sonra Osman Özköylü ile yollar ayrıldı. Osman Özköylü veda ettikten sonra İstanbul ekibinin yeni teknik direktörü Ivo Veira oldu.

Haberin Devamı

NENAD BJELICA - TRABZONSPOR

Trabzonspor'da geçtiğimiz sezon göreve getirilen Nenad Bjelica, 2023-2024 sezonunda bekleneni veremeyince görevinden ayrıldı. Nenad Bjelica, Bundesliga ekibi Union Berlin ile anlaşma sağladı. Nenad Bjelica'nın teknik direktörlük görevinden ayrılmasının ardından bordo-mavililer, Abdullah Avcı ile el sıkıştı.

ALEKSANDAR STANOJEVIC - KONYASPOR

Konyaspor'da beklenen sonuçlar gelmeyince fatura Aleksandar Stanojevic'e kesildi. Yeşil-beyazlılar, Sırp teknik adamla yollarını ayırdı. Konyaspor'da teknik direktörlük görevine Hakan Keleş getirildi.

BURAK YILMAZ - BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in istifası sonrası teknik sorumlu olarak göreve başlayan Burak Yılmaz, siyah-beyazlılarda 5 maça çıktı. 5 maçta sadece 1 galibiyet alabilen Burak Yılmaz, Beşiktaş'taki görevinden istifa etti. Siyah-beyazlılarda Burak Yılmaz'ın ardından göreve Rıza Çalımbay getirildi.

KEMAL ÖZDEŞ - KASIMPAŞA

Kasımpaşa'da sezona başlanan Kemal Özdeş, beklenen sonuçların gelmemesi sonrası mavi-beyazlılardan ayrıldı. Kemal Özdeş'in vedasının ardından İstanbul ekibinde teknik direktörlük görevi için Sami Uğurlu ile anlaşma sağlandı.

Haberin Devamı

ÖMER ERDOĞAN - ALANYASPOR

Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor'da sezona başlayan Ömer Erdoğan üst üste gelen kötü sonuçla sonrası görevinden ayrıldı. Ömer Erdoğan'dan boşalan teknik direktörlük görevine Fatih Tekke getirildi.

ALPARSLAN ERDEM - FATİH KARAGÜMRÜK

Fatih Karagümrük'te Andrea Pirlo vedası sonrası teknik direktörlük görevine getirilen Alparslan Erdem, ilk deneyiminde istediğini bulamadı. Alparslan Erdem'le yolların ayrılması sonrası Fatih Karagümrük'ün yeni teknik direktörü Shota Arveladze oldu.

PATRICK KLUIVERT - ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor'da üst üste alınan kötü sonuçlar sonrası Patrick Kluivert ile vedalaşıldı. Mavi Şimşekler'de teknik direktörlük görevine yardımcı antrenör Serkan Damla getirildi.

RIZA ÇALIMBAY - BEŞİKTAŞ

Burak Yılmaz'ın istifası sonrası Beşiktaş'ta teknik direktörlük görevine getirilen Rıza Çalımbay, bekleneni veremedi. Rıza Çalımbay'ın Beşiktaş'taki ikinci dönemi 7 maç sürdü. Çalımbay'la yolların ayrılması sonrası yeni teknik direktör henüz belli olmadı.

NURİ ŞAHİN - ANTALYASPOR

Aktif futbolculuğa devam ederken bir anda kendisini Antalyaspor'da teknik direktör olarak bulan Nuri Şahin, Akdeniz ekibindeki uzun macerası sonrası Borussia Dortmund ile anlaştı. Nuri Şahin'in Borussia Dortmund'a gitmesinin ardından Antalyaspor'da teknik direktör arayışları başladı.

SERVET ÇETİN - SİVASSPOR

Sivasspor'da Rıza Çalımbay'ın sözleşmesinin sona ermesinin ardından teknik direktörlüğe getirilen Servet Çetin, ilk deneyiminde bekleneni veremedi. Servet Çetin, kırmızı-beyazlılardaki görevinden istifa ederek boşa çıktı.