Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Şenol Güneş’in gelişiyle adeta çehre değiştiren Beşiktaş, Alanyaspor karşısında da üç puana ulaşan taraf oldu. Böylece siyah- beyazlılar, galibiyet serilerini beş maça çıkarttılar.

Maçın başlamasıyla birlikte oyun anlamında rakiplerine büyük bir üstünlük kuran Beşiktaşlı futbolcular; hırslarını, isteklerini, iştahlarını karşılaşma boyunca sahaya yansıttılar.

Aboubakar transferinin siyah- beyazlıları ne kadar olumlu etkilediği bu mücadelede net olarak görüldü. Cenk Tosun ile birbirlerini çok iyi tanımaları ve mükemmel derecedeki uyumları, Beşiktaş için çok büyük bir avantaj. Nitekim bunu sahada açık bir şekilde izledik.

Haberin Devamı

Şenol Güneş’le birlikte büyük atılım yapan Cenk Tosun, Alanyaspor karşılaşmasına da damga vurdu. Attığı iki golün dışında oyunun her anında etkisini bariz bir şekilde gösterdi. İkinci golü ise her açıdan şapka çıkartılacak bir goldü.

Bununla birlikte Alanyaspor karşısındaki güzel futbol ve farklı galibiyetin başmimarı orta saha idi. Salih Uçan çok iyi mücadele etti. Gedson Fernandes ise yine herkesi kendisine hayran bıraktırdı. O da Şenol Güneş’in gelişiyle çehre değiştirenlerden. Bu karşılaşmada da sahaya kalitesini net olarak yansıttı. Cenk Tosun’un ikinci golünde yaptığı asist ise tam bir usta işiydi.

Şenol Güneş’in elinin değdiği bir diğer futbolcu da Dele Alli. İngiliz futbolcunun kalitesine inanan Şenol Güneş; onu kazanmak, başka bir deyişle onu futbola kazandırmak için uğraşıyor. Nitekim Dele Alli’deki olumlu değişimi açık bir şekilde izledik. Oyunda kaldığı süre boyunca çok mücadele etti, çok istedi ve takımının oyununa önemli katkı sağladı. Kazandığı toplarla dikkat çeken Dele Alli’nin başarılı mücadelesini bir de golle süslemesi, kendisi için çok büyük bir moral oldu. Dele Alli, Şenol Güneş’in kendisine uzattığı eli tutmaya devam ederse performansını daha da arttırıp o tanıdığımız haline geri dönebilir.

Maçın geneline baktığımızda Beşiktaşlı futbolcuların başarılı bir şekilde mücadele edip görevlerini yerlerine getirdiklerini söyleyebiliriz. Bu anlamda Muleka, nispeten arkadaşlarının gerisinde kaldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın güzel futbolunu övmekle beraber Alanyaspor’un net gol pozisyonları yakaladığını ve bunların dördünü kaleci Mert Günok’un kurtardığını da unutmamak gerekiyor. Mert’in özellikle maç 0-0 iken kurtardığı Efecan’ın pozisyonu, çok kritik bir anlam ifade ediyor. Çünkü o pozisyon gol olsaydı maçın hikayesi daha farklı gelişebilirdi.

Alanyaspor’da Farioli, belli bir oyun planında ısrar ediyor ve oyunun gidişatı ile skor ne olursa olsun bundan taviz vermiyor. Oysa iyi top yapan takımlar karşısında alternatif bir oyun planı olmalı. Beşiktaş karşısında yedikleri üçüncü gol, bu konuda çok bariz bir örnek oldu. Fakat Farioli’nin sisteminde herhangi bir değişikliğe gideceğini sanmıyorum.

Sonuç olarak Beşiktaş, eksik kadrosuna rağmen Alanyaspor karşısında güzel bir futbolla önemli bir üç puan elde etti. Oyuncuların inanmışlıkları ve kenetlenmişlikleri ile taraftarların onlara sahip çıkmaları ve verdikleri müthiş destek, gecenin öne çıkan diğer noktalarıydı. Fakat siyah- beyazlılar açısından rakibin bulduğu net pozisyonlar dikkatlerden kaçmamalı. Şenol Güneş’in odaklanması gereken en önemli konu bu!