Galatasaray’dan Çok Kritik Geri Dönüş

Şampiyonluktaki rakibi Fenerbahçe’nin Trabzonspor ile deplasmanda yapacağı zorlu maç öncesinde, ligin etkili takımlarından Kasımpaşa karşısında çok kritik bir geri dönüşe imza attı Galatasaray.

Kasımpaşa’nın Galatasaray’ın üçüncü ve ikinci bölgesindeki baskısı nedeniyle oyun kuramayan sarı- kırmızılılar, uzun oynamak zorunda kaldılar. En etkili olduğu bölge olan orta sahayı kaybeden, basit top kayıpları ve son tercihlerdeki hatalar gibi klasik defolarını sıkça sahaya yansıtan, Davinson Sanchez’in yokluğunda kaybettiği toplara erken ve önde müdahale yapamadığı için çok fazla geriye koşmak zorunda kalan Galatasaray’ın Muslera’nın yine uzun oynadığı bir top sonucunda Barış Alper Yılmaz’ın çabası ve Mertens’in harika vuruşu ile öne geçmesi, sarı- kırmızılılarca değeri bilinmesi gereken kritik bir eşikti. Fakat kötü oynadığı maçta bunun değerini bilemedi Galatasaray ve sonrasında maçın hikâyesinin üzerine yazılacağı Icardi’ye çarparak kendi ağlarına giden golle devreye 1-1 beraberlikle girdi.

Haberin Devamı

Hikâyenin başrol oyuncusu Icardi’nin ikinci yarının başındaki golü, Galatasaray’a ikinci bir şans daha verdi. Okan Buruk’un bu şansı değerlendirip, kulübede olduğuna göre en azından kırk beş dakika oynayabileceğini düşündüğüm Abdülkerim Bardakcı’yı Berkan Kutlu’nun yerine sahaya sürmesi gerekirdi. Fakat bu değişiklik yapılmadı ve Okan Buruk da Galatasaraylı futbolcular da bu şansı değerlendiremeyince önce beraberlik ardından da Kasımpaşa’nın galibiyet golü geldi.

3-2'den sonra ortaya büyük bir karakter koydu Galatasaraylı futbolcular. İkinci yarının ortalarından itibaren Torreira’nın oyuna katkı sunmaya başlaması da pozitif anlamda etkisini gösterdi ve yine Icardi’nin çevresinde geri dönüş hikâyesi başladı. Önce penaltıyı kaçırdı Arjantinli. Fakat bundan sadece iki dakika sonra yine onun kafasından gelen gol, kaçan penaltının mental anlamda olumsuz etki yapmasına izin vermedi. Ardından 89’da yine Icardi’nin direkten dönen topunu Vinicius’un tamamlamasıyla hayata dönüş hikâyesine konulan altın nokta!

Haberin Devamı

Etkili rakibi karşısında uzun müddet boyunca sadece Barış Alper Yılmaz ve Mertens’in mücadelesi ile bir şeyler yapmaya çalışan, Zaha’nın oyuna girdiği 63. dakikaya kadar hücumda sadece bekinden yardım alamayan Barış Alper Yılmaz’ın bulunduğu sağ kanadı kullanabilen, ikinci yarının ortalarına kadar orta sahasından verim alamayan, Davinson Sanchez’in yokluğunu iliklerine kadar hisseden, son derece kötü oynayan, skor olarak geriye düşen ve yenikken bir de penaltı kaçıran Galatasaray; gerçekten de son derece kritik ve bir o kadar da

muhteşem bir geri dönüş hikâyesine imza attı. Okan Buruk, kazanmak adına bütün kozlarını oynadı. Özellikle Vinicius hamlesi, galibiyet golünü getirmesi açısından önem kazandı.

Eğer Galatasaray bu sezon şampiyon olursa Kasımpaşa deplasmanındaki bu kritik geri dönüş, çok önemli bir kilometre taşı olacak. Bekleyip göreceğiz...