Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Denizlispor karşısında teknik heyetten futbolcusuna kadar tel tel dökülen Galatasaray, sezonun ilk maçından mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadı.

Galatasaray teknik yönetimi, Akhisarspor ile oynanan Süper Kupa maçındaki verimsizliğine rağmen Denizlispor karşısına da aynı orta saha kurgusuyla çıktı. Nitekim bu orta saha kurgusu, Denizlispor karşısında da başarılı olamadı.

Maçın başında öne geçme şanslarını değerlendiremeyen sarı- kırmızılılarda Selçuk İnan’ın kaçırdığı penaltı, maçın kırılma noktasını oluşturdu. Bu andan sonra direnci artan Denizlispor karşısında Marcao da oyundan atılınca Galatasaray’da işler iyice sarpa sardı.

Haberin Devamı

Bu arada Marcao’nun ikinci sarı kartı gördüğü pozisyon örneğinde olduğu gibi sarı- kırmızılı futbolcuların genelinde gördüğümüz motivasyon sorunu da Galatasaray kenar yönetiminin bir eksisi olarak kayda geçti.

Galatasaray teknik yönetiminin maça ilk on birde başlaması gereken Donk’u, kırmızı kart gören Marcao’nun yerine ikinci yarının başında oyuna alması doğruydu. Ama Seri yerine Selçuk kenara alınsaydı daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Nitekim kötü performansını ikinci yarıda da sürdüren Selçuk, bir de yorgunluk eklenince iyice oyundan düştü. Belhanda’nın da kötü gününde olması, sarı- kırmızılıların iyice efektiflikten uzaklaşmalarına neden oldu.

İkinci yarıda oyun tamamen Denizlispor’un kontrolüne geçti. Emre Mor hamlesinden istediğini alamayan Galatasaray teknik yönetimi, beraberliği korumak amacıyla Diagne’nin yerine Ahmet Çalık’ı oyuna aldı ve üçlü defansa geçti. Ancak bu hamle de istenilen sonucu vermedi ve üç dakika sonra Denizlispor golü buldu. Galatasaray teknik yönetimi bu golden hemen sonra yeniden dörtlü defansa geçti ama iş işten geçmişti. Esasen Galatasaray kenar yönetimi Ahmet Çalık yerine Adem Büyük’ü sahaya sürüp, etkisiz kaldığı kanatlara takviye yaparak oyuna öne taşımaya çalışabilirdi.

Kısacası Galatasaray, teknik yönetiminden futbolcusuna kadar çok kötü bir performans sergiledi. Sarı- kırmızılılarda en başarılı isim Muslera idi. Takım arkadaşlarına göre daha hareketli ve istekli bir görüntü sergileyen Babel de, listeye yazılacak ikinci isim olarak yer alabilir.

Haberin Devamı

Her zaman için ligin başında alınan bir mağlubiyet, ligin sonunda alınan bir mağlubiyetten daha iyidir. Yeter ki, gereken dersler çıkartılabilsin. Esasen sarı- kırmızılılarda yakın zaman içerisinde bazı değişiklikler olacaktır. Örneğin orta sahaya Nzonzi gelecek. Böylece orta saha kurgusunun daha efektif olacağını düşünüyorum. Bir de elbette santrafor konusu var. Sarı- kırmızılılarda tüm gözler Falcao’ya dönmüş durumda. Bakalım bu mağlubiyet, Galatasaray yönetiminin Falcao transferinde daha bitirici rol oynamasına neden olacak mı? Öte yandan gözden çıkarılmış muamelesi gören takımın kontratlı santraforu Diagne var. Bence sarı- kırmızılılarda bu süreç çok iyi yönetilemedi.

Denizlispor’a gelirsek, yeşil- siyahlılar hak ettikleri bir galibiyet aldılar. Yücel İldiz, benim çok beğendiğim bir teknik direktör. Denizlispor yönetimi, geçen sezon takımı şampiyonluğa taşıyan Yücel İldiz ile Süper Lig’de de yola devam ederek çok doğru bir karar verdi. Galatasaray karşısında izlediğimiz Denizlispor gelecek adına umut verirken, bütün oyuncular görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiler. Özellikle Recep Niyaz ve Rodallega attıkları gollerle yıldızlaştılar. Öte yandan Bergdich, Murawski ve Barrow da ön plana çıkmayı başardılar. Denizlispor’u tebrik ediyor, Süper Lig’de başarılar diliyorum…

Haberin Devamı

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari/