Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Öncelikle Fernandao’ya geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İnsan sağlığı, sporcu sağlığı her şeyden önce geliyor. Fernandao’nun yaşadığı o talihsiz olaydan sonra benim açımdan maçın da pek bir önemi kalmadı. Dilerim Fernandao bir an önce sağlığına kavuşur.

Fenerbahçe için söylenecek çok şey var. Son iki maçını kazanmış, üstelik geçen hafta Alanya’da müthiş bir geri dönüş yapmış takımın maçına seyirci gelmiyor. Demek ki Fenerbahçe taraftarları takımlarından umutlarını kesmişler. Çünkü alınan sonuçlar ne olursa olsun, oynanan futbol onlara umut vermiyor.

Haberin Devamı

Nasıl versin ki? İşte size en iyi örnek Advocaat’ın Atiker Konyaspor on biri. Dörtlü defansın önünde Mehmet Topal, Souza ve Ozan Tufan yer alıyorlar. Sanki Fenerbahçe ilk maçını kazandığı bir Avrupa Kupası mücadelesinin rövanşına çıkıyor! Advocaat acaba bu kadar savunmacı ve aynı tipte oyuncuyla nasıl kazanabileceğini düşünüyor? Ya da kazanmayı düşünüyor mu?

Nitekim sahada Fenerbahçe takımının sadece forması vardı. Sarı- lacivertliler son 15 dakikaya kadar sahada hiçbir varlık gösteremediler.

Aslında bugünlerin geleceği çok önceden belliydi. Fenerbahçe yönetimi çok ciddi hatalar yaptı. Pereira’nın gönderilme zamanı, transferlerin ona yaptırılması, takımda hep aynı tip futbolcuların yoğunlaşması, kadro kalitesizliği ve Advocaat’ın başına buyruk davranışları sarı- lacivertli yönetimin hataları arasında bir çırpıda sayabileceklerimiz.

Advocaat’ın bu kadar hatalı bir kadroyla maça çıkmaya, sahadaki futbolcuların da bu kadar kötü oynamaya hakları yok. Fenerbahçe gibi bir kulüpte bu kadar başıbozukluk olmamalı.

Ligin bitimine daha dokuz hafta var. Yani Fenerbahçeli taraftarların ıstırabı uzun süre devam edecek. Bu ıstırabı dindirebilecek tek şey Türkiye Kupası.

Advocaat’tan umudum yok. Ama Fenerbahçe yönetimi ve futbolcular Türkiye Kupası için kenetlenmeli, ligdeki kalan maçlarda ise o formanın hak ettiği mücadeleyi vermeliler.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari