Haberin Devamı

Şampiyonluk yarışında artık her bir puanın çok daha fazla önem taşıdığı son düzlükte stoper ve bir nebze de sağ bek handikabı ile çıktı Galatasaray, Çaykur Rizespor karşısına. Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakcı’nın yokluğunda stoperde Nelsson’un partneri olarak Berkan Kutlu’yu oynatan Okan Buruk, olası stoper adaylarından Kaan Ayhan’ı sağ bekte görevlendirdi.
Gerek bu handikap gerekse de forvet bölgesindeki oyuncuların formsuzluğu nedeniyle Rizespor mücadelesine çekinerek çıkan sarı- kırmızılılar, farklı bir galibiyetle sahadan ayrıldılar. Elbette bunda konuk takımın açık bir oyunu tercih etmesinin de etkisi oldu.
Gerek tribündeki gerekse de ekran başındaki futbolseverlerin tam bir gol resitali izlediklerini rahatlıkla söyleyebiliriz. Galatasaray’ın penaltı dışındaki diğer beş golü birbirinden güzeldi. Hele Kerem Demirbay’ın golleri, sanat eseri kıvamında şaheserlerdi. Özellikle de ilk golü. Çaykur Rizespor’un ilk golü de çalışılmış, çok güzel bir goldü.
Muslera’nın 400. Süper Lig maçına çıktığı, Lucas Torreira ve Derrick Köhn’ün sarı- kırmızı formayla ilk gollerini kaydettikleri, maçtaki yedi golden beşinin sol ayakla atıldığı, Kerem Demirbay’ın kariyerinde ilk kez hat-trick yaptığı, Okan Buruk’un Mircea Lucescu'nun 18 maçlık iç saha galibiyet rekorunu egale ettiği mücadelede Galatasaray adına performansıyla ön plana çıkan oyuncular oldu. Bu oyuncuların başında da şüphesiz Kerem Demirbay vardı. Onu her zamanki çalışkanlığıyla Lucas Torreira izledi. Zaten bu orta saha ikilisi çok farklı bir seviye. Onların önündeki Mertens, adeta bir tecrübe abidesi.
Derrick Köhn özellikle ofansif anlamda çok katkı sağladı. Barış Alper Yılmaz, sağ açıkta da sağ bekte de çok çalıştı ve fark yaratan oyunculardan oldu. Icardi, 25 Kasım’daki Alanyaspor maçının ardından ligde akan oyundaki ilk golünü atarken Kerem Demirbay’ın talebi olmamasına karşın hat-trick yapabilmesi için penaltıyı bu oyuncuya bırakmasıyla da dikkat çekti. Icardi’nin akan oyundan gol kaydetmesi, kendisinin moral bulması açısından çok önemli.
Ziyech’in uzun bir aradan sonra forma giymesi, Galatasaray açısından bir diğer sevindirici gelişmeydi. Kerem Aktürkoğlu, yine etkili bir performans sergileyemedi. Kaan Ayhan’ın sakatlanıp oyuna devam edememesi, sarı- kırmızılı cenahta canları sıktı.
Gerek Bahattin Şimşek gerekse de VAR hakemleri, her iki takım adına da verdikleri ve vermedikleri kararlarla dikkat çektiler. Maalesef hakem performanslarımız hâlâ istenilen seviyede değil.
Sonuç olarak Galatasaray, güzel oyun ve farklı galibiyetle aldığı üç puanla rakibi Fenerbahçe’den önce oynamayı avantaja çevirdi. İlk paragrafta da belirttiğim gibi ligde artık son düzlükteyiz. Bu aşamada yapılacak puan kayıplarının telafisi çok kolay değil. Sadece futbolun konuşulacağı, heyecanlı, zevkli ve centilmence bir şampiyonluk yarışı dileğiyle...