Tolga Ersarı

Tolga Ersarı

tolgaersari@hotmail.com

Tüm Yazıları

Kardemir Karabükspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmaya iki takımın kalecileri damga vurdu. O nedenle daha yazımın başında hem Karabük kalecisi Ahmet Şahin’i hem de Fenerbahçe kalecisi Fabiano’yu tebrik ediyorum.

Maçın ilk yarısında etkili olan taraf Fenerbahçe’ydi. Sarı- lacivertliler bu yarıda üç net pozisyon yakaladılar. Ancak Fenerbahçe, yakalanan bu pozisyonlara tezat olarak hiç de iyi bir futbol ortaya koyamadı. Esasen maçın ilk yarısı Fenerbahçeli Lens ile Karabük kalecisi Ahmet Şahin arasında geçti dersek yalan olmaz.

Haberin Devamı

Karabük cephesi de ilk yarıda felaketti. Özellikle Latovlevici’nin sakatlanıp çıkması ev sahibi takımı iyice oyundan düşürdü. Bununla birlikte ikinci yarıya yine sakatlık sorunu yaşayan Tanase’nin yerine Serdar Deliktaş ile başlanması Kardemir Karabükspor’un oyununu müthiş bir şekilde değiştirdi.

Gerçekten de ev sahibi Karabükspor ikinci yarıya doludizgin başladı ve Fenerbahçe kalesinde arka arkaya pozisyonlar buldu. Ancak bu sefer de sahneye Fenerbahçe kalecisi Fabiano çıktı ve Karabük’ün mutlak gollük pozisyonlarına geçit vermedi.

Kardemir Karabükspor’un yaklaşık 15 dakika süren bu fırtınasını atlatan Fenerbahçe oyunda yeniden dengeyi kurmayı başardı. Aslında Advocaat’ın bu bölümde sahaya Sow’u sürmesi gerekiyordu. Ancak o tercihini Volkan Şen’den yana kullandı.

Gelgelelim Volkan Şen, futbol sahalarında ender görülen bir şekilde oyuna girdikten on dakika sonra Advocaat tarafından oyundan alındı ve yerini Sow’a bıraktı. Bu değişikliğin nedenlerine ve analitik incelemesine girmeyeceğim. Sadece şunu söyleyebilirim, Fenerbahçe’nin iyiliği için olması gereken normalden on dakika sonra oldu!

Nitekim Sow, sarı- lacivertlileri öne daha çok taşımayı başardı. Onun vurduğu kötü bir şutta da golcü refleksiyle doğru yer tutan Robin van Persie, Fenerbahçe’ye hayat veren golü atmayı başardı.

Burada bir kez daha gördük ki, Robin van Persie’nin gol atması için Sow’un mutlaka oyunda olması gerekiyor. Lens de Robin van Persie’ye güzel paslar atıyor ama Lens’le birlikte Sow’un da oyunda olması Hollandalı golcünün fileleri bulma şansını arttırıyor. Nitekim Karabük deplasmanında hiç de iyi bir oyun sergileyemeyen van Persie, Sow’un şutunu gole dönüştürerek maçın kaderini değiştiren isim oldu.

Haberin Devamı

Kardemir Karabüksporlu Seleznyov çok iyi bir futbolcu. Bir iki pozisyonda bencil davranmasaydı belki Karabük öne geçebilirdi. Bununla birlikte Seleznyov maç boyunca önce Kjaer, Kjaer’in sarı kart görmesinden sonra da diğer stoper Martin Skrtel tarafından iyice dövüldü. Ancak hakem Bülent Yıldırım, Seleznyov’u sürekli yere yapıştıran Martin Skrtel’e sarı kartını ancak Fenerbahçe’nin golünden sonra çıkartabildi.

Aynı Bülent Yıldırım, Seleznyov’un ikinci yarının başındaki gayet insani tepkisini abartılı bularak hemen sarı kartını gösterirken, Robin van Persie’nin yaptığı faul sonrasındaki aşırı tepkilerini nedense göremedi.

Ama Bülent Yıldırım en büyük hatasını Fenerbahçe ceza sahasında Kjaer’in açık eline temas eden topta Kardemir Karabükspor’un %100’lük penaltısını vermeyerek yaptı. Bu pozisyondan kısa bir süre sonraysa Fenerbahçe’nin golü geldi.

Haberin Devamı

Farkındaysanız Bülent Yıldırım’ın her maçında böyle skandal hatalar yaşanıyor. Bülent Yıldırım bu hatalarıyla MHK’yi de zor durumda bırakıyor. Herhalde Bülent Yıldırım’ın hakemliği bırakması en çok MHK’yi rahatlatacaktır.

Medipol Başakşehir’in Akhisar’da üç puan bıraktığı haftada Fenerbahçe’nin aldığı bu galibiyet çok büyük önem taşıyor. Böylece iki takım arasındaki fark altı puana indi ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi için umutlandı. Ancak sarı- lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi hedefini kovalayabilmeleri için daha efektif bir oyun ortaya koymaları gerektiği de bir gerçek.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari