Voleybol Tuğba Şenoğlu İvegin, Türkiye'ye dönüyor! İşte takımı

Tuğba Şenoğlu İvegin, Türkiye'ye dönüyor! İşte takımı

28.02.2023 - 12:08 | Son Güncellenme:

Ülkemizin son dönemde yetiştirdiği en önemli voleybolculardan biri olan Tuğba Şenoğlu İvegin, Türkiye'ye geri dönüş kararı aldı. Tuğba'nın anlaştığı takım belli oldu.

Tuğba Şenoğlu İvegin, Türkiyeye dönüyor İşte takımı

Vakıfbank'ta 5'te 5 yaparak sezonu tamamlayan milli sporcu Tuğba Şenoğlu İvegin, Japon ekibi Kurobe AquaFairies'e transfer olmuştu. Türkiye'ye geri dönüş kararı alan yıldız ismin yeni takımı belli oldu.

Haberin Devamı

VAKIFBANK'A VEDA ETMİŞTİ
2021-2022 sezonunda mücadele ettiği 5 kulvarda da şampiyonluğa ulaşarak sezonu 5 kupayla noktalayan VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın milli voleybolcusu Tuğba Şenoğlu, takımdan ayrıldığını açıklamıştı. Ayrılırken mesajında şu ifadeleri kullanmıştı: Türk voleybolunun gücünü milli takım olarak dünyaya göstermeye devam ederken , bireysel anlamda da umarım bunu yansıtmaya devam edeceğim. Bu büyük tecrübe için çok heyecanlıyım ama Türk halkının desteği hep arkamda olduğu için bu güç ile kendime çok güveniyorum. Daha iyi bir dönüş için şimdilik Sultanlar Ligi'ne 'Elveda' diyorum.

Tuğba Şenoğlu İvegin, Türkiyeye dönüyor İşte takımı

TUĞBA ŞENOĞLU'NUN TAKIMI BAĞIŞ TOPLADI
Milli voleybolcu Tuğba Şenoğlu İvegin’in formasını giydiği Japonya’nın Kurobe AquaFairies takımı, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem felaketi nedeniyle bağış kampanyası başlattı. Öte yandan Şenoğlu, ülkemizdeki deprem felaketiyle alakalı konuşma yaptığı sırada gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

THY İLE ANLAŞMA SAĞLADI
Voleybolun Sesi'nin haberine göre; Misli.com Sultanlar Ligi ekiplerinden Türk Hava Yolları, son olarak Japonya Ligi ekiplerinden Kurobe AquaFairies forması giyen milli smaçör Tuğba Şenoğlu İvegin ile önümüzdeki sezon için anlaşma sağladı.

Voleybol kariyerinin ilk yurt dışı deneyimini Kurobe AquaFairies ile Japonya’da yaşayan Tuğba Şenoğlu İvegin, bir sezonluk aranın ardından Türkiye’ye Türk Hava Yolları formasıyla geri dönecek.

GEÇEN SEZON 5'TE 5 KUPA ŞAMPİYONLUĞU
Voleybola 10 yaşında Tarsus’ta başladıktan sonra 2013’ten itibaren VakıfBank altyapısında forma giyen Tuğba Şenoğlu İvegin, sırasıyla Beşiktaş ve Yeşilyurt takımlarında da kiralık olarak oynadı. 2017-2019 ve 2020-2022 yılları arasında VakıfBank ile A Takım’da yer alan milli smaçör, sarı-siyahlılar ile Türkiye Ligi’nde dört, Türkiye Kupası’nda üç, Türkiye Süper Kupası’nda iki kez şampiyonluk yaşadı. VakıfBank ile FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda üç, CEV Şampiyonlar Ligi’nde ise iki kez mutlu sona ulaşmayı başaran Tuğba, 2022-2023 sezonunda Japonya Ligi’nde mücadele eden Kurobe AquaFairies takımına transfer olmuştu.

Haberin Devamı

JAPONYA TERCİHİNİ AÇIKLAMIŞTI
Scoreboard dergisine daha önce açıklama yapan Şenoğlu, "VakıfBank’tan ayrıldığınızda Avrupa’dan da teklifler almıştınız. Bildiğim kadarıyla İtalyan kulüpleri de sizi takip ediyordu. Japonya tercihinde neler belirleyici oldu?" sorusuna şu cevabı vermişti: 

Kariyerimin bir noktasında İtalya olacaktır; en azından ben öyle hissediyorum. Pek çok opsiyon arasından Japonya’yı tercih etmemin bir sürü nedeni var. Tek başıma karar vermedim. Menajerim, ailem hep birlikte oturup artısını eksisini konuştuk. Takımımın bana karşı ilgisi, oyunumu geliştirmek ve kendime yatırım yapmam için bana tanınan olanaklar bu tercihin ana sebeplerinden oldu. İşin magazinel tarafına gelirsek; Asya kültürüne hayranım ve çok uzun yıllardır da Asya dizilerinin epey sıkı takipçisiyim."