Futbol Türk futbolunda 'altın' jenerasyon! Arda Güler, Kenan Yıldız...

Türk futbolunda 'altın' jenerasyon! Arda Güler, Kenan Yıldız...

13.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kenan Yıldız, Arda Güler, Semih Kılıçsoy, Ali Turap Bülbül gibi genç yetenekler, bugün futbol piyasasının manşetlerinde... Hepsinin ortak özelliği, U16 Milli Takımı’ndan itibaren birlikte görev almaları ve 2005 jenerasyonu olmaları... Teknik adam da, şu an U19’un başında bulunan Soykan Başar.

Türk futbolunda altın jenerasyon Arda Güler, Kenan Yıldız...

2015’ten itibaren bu önemli futbolcularla çalışan Başar, U16’dan itibaren aldığı takımla birlikte yükselerek geldi ve bugün hepsini çocukluktan bugünlere getirdi. 7 yıldır aynı isimlerle çalışan ve futbolcunun gelişimini çok yakından takip eden Başar, 2005’li oyuncu grubunda çok değerli isimlerin bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bugün Arda Güler Real Madrid’de, Kenan Yıldız Juventus’ta, Semih Kılıçsoy Beşiktaş’ta forma giydikleri için göz önünde olurken, diğerleri de koşaradım Avrupa’ya gidiyor.

Soykan Başar, “Bundan önce 18 yaşında A Mili Takım’da oynayan hiç oyuncu gördünüz mü? Bugün 2 oyuncu, Arda ve Kenan ilk 11’i zorluyor. Semih de aday olarak seçildiği takdirde bu üçe çıkacak. Şu anda bulunanlar dışında Hamit Altıntop bize yurt dışında sınırsız oyuncu izleme ve bulma yetkisi verdi. Bu işlere katkısı büyük. Ona da teşekkür ediyorum” dedi.

Bu futbolcular A Milli Takımı’na yükselse de diğerleri 18-24 Mart tarihlerinde Avrupa U19 Şampiyonası Elit Turu’nda mücadele verecek.

"KENAN'I 12 YAŞINDAN BERİ İZLİYORDUK"

Real Madrid’in yıldızı Arda Güler ile ilgili konuşan U19 Milli Takımı Teknik Direktörü Soykan Başar, “14 yaşında bize geldi, 3 sene sonra sadece U17’de oynarken, A Milli Takıma yükseldi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kenan Yıldız’ı da 12 yaşından beri takip ettiklerine dikkat çeken Bayar, “Avrupa 17 yaş Turnuvası’nı Real Madrid, Juventus ve İtalya’daki diğer takımlarının scoutları vardı. Juventus bu turnuvadan sonra transfer etti” dedi.

"HENÜZ KAFA GOLLERİNİ İZLEMEDİNİZ"

Beşiktaş’ta son haftalardaki golleriyle konuşulan Semih Kılıçsoy’a da ayrı bir paragraf açan Soykan Başar, “A Milli Takımımız’ın forvet ihtiyacı olan bu dönemde böyle giderse değişmezi olacak. Çok kuvvetli, çok iyi top saklar. Çok sert şutlar atabilir. Sol kanatta oynamasına karşın içeriye çok iyi kat eder. Beşiktaş’ta henüz kafa gollerini izlemediniz ama çok uzun olmamasına karşı çok iyi yükselir. İyi bir aile yapısı var” diye konuştu.

"O BİR MÜCEVHER"

Juventus’un Frosinone’yi 4-0 yendiği İtalya Kupası çeyrek finalinde Kenan Yıldız, enfes bir gole imza attı. İtalyan basınından Corriere dello Sport, “Kenan Yıldız’dan akrobasi gösterisi. Frosinone’ye attığı gol muhteşem. O bir mücevher” ifadesini kullandı. Calcio Mercato da, “Bu kez performansını olumlu kılan şey, göze çarpmayan küçük şeyler. Sonra olağanüstü oyun geliyor. Buna alışmak zorundasınız” diye yazdı.

Haberin Devamı

Avrupa’da da birçok kulübün transfer etmek istediği Kenan için B.Dortmund, RB Leipzig, Mönchengladbach, E.Frankfurt, Liverpool ve Arsenal’in devreye girdiği vurgulandı. Kenan Yıldız, Frosinone maçı başlama düdüğü öncesinde de, Juventus marşını taraftarlarla birlikte söyledi. O görüntüler Juventuslu taraftarlar tarafından sosyal medyada paylaşılırken, futbolcunun taraftarı çılgına çevirdiği belirtildi.

BAŞAR’IN GÖZÜNDEN DİĞER FUTBOLCULAR

ALİ TURAP BÜLBÜL (Galatasaray):

Modern sağ bek... Ofansif olarak çok iyi... Orta sahadan içeriya kat eder. Savunma yönü de kuvvetli...

EFE POYRAZ YILDIRIM (Trabzonspor):

Çok iyi bir santrfor... Geleceğin hedef golcüsü... Bizim U19’da Semih ile beraber çift santrfor oynuyor.

YUSUF EMRE KONAK (Brenford):

Orta sahada çok iyi top saklar. Top tekniği mükemmel, sert şutlar atar.

CAN YILMAZ UZUN (Nürnberg):

Ceza sahasının sihirbazı... Ne yapacağını tahmin bile edemezsiniz. Oyunu bir anda çevirir

DENİZ ERTAŞ (Konyaspor):

Çok iyi bir kaleci... Moldova vatandaşlığı da var. Moldova Milli Takımı’ndan davet gelmesine karşın bizi tercih etti. Galatasaray maçında çok iyiydi. Fenerbahçe karşılaşmasını ise değerlendirmemek lazım. Bunlar genç oyuncular, desteklemek gerekir.

Haberin Devamı

EFE SARIKAYA (Altay):

Bildiğim kadarıyla Avrupa’dan teklifler alıyor. Çok sert stoper... Uzun isabetli toplar atar. Ayağından topu çıkarırken isabet oranı yüksektir. Havadan top vermez.

HALUK MUSTAFA TAN (Samsunspor):

Bu sene milli takıma katıldı. Başarılı bir sağ bek...

MERT FURKAN BAYRAM (Altınordu):

Avrupai bir kaleci... Karşı karşıya pozisyonunda çok iyi... Geriden oyun kurması, kısacası ayakları çok iyi... Aynı bir futbolcu gibi topla oynar.