Galatasaray UEFA kadrosuna alınmadı! Olimpiu Morutan'a transfer kancası

UEFA kadrosuna alınmadı! Olimpiu Morutan'a transfer kancası

04.08.2023 - 18:18 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray'ın listede yer vermediği Olimpiu Morutan'a talip çıktı. Serie B ekibinin, Rumen oyuncuyu kadrosuna dahil etmek istediği öne sürüldü.

UEFA kadrosuna alınmadı Olimpiu Morutana transfer kancası

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da Olimpiu Morutan'ın geleceği hakkında henüz karar verilmedi. Zalgiris Vilnius maçlarının kadrosunda yer alan Rumen oyuncu, Olimpija Ljublana müsabakaları için UEFA'ya bildirilen listeye dahil edilmedi.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılarda şans bulması beklenmeyen Olimpiu Morutan'a Serie B ekibinin ilgi duyduğu öğrenildi. Çizme temsilcisinin, tecrübeli on numara için temaslara kısa süre içerisinde başlayabileceği aktarıldı. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

UEFA kadrosuna alınmadı Olimpiu Morutana transfer kancası

4.2 MİLYON EUROYA İMZALADI

Universitatea Cluj altyapısında yetişen Olimpiu Morutan daha sonra FC Botosani ve FCSB formaları giydi. Fatih Terim'in raporu doğrultusunda Olimpiu Morutan, 2021-2022 sezonu başında sarı-kırmızılılara imza attı. Galatasaray, Rumen oyuncunun transferi için 4 milyon 200 bin euro bonservis bedeli ödedi.

PISA'YA KİRALANDI

Fatih Terim döneminde dikkat çeken Rumen oyuncu, Okan Buruk'un göreve gelmesinin ardından gözden düştü. Sarı-kırmızılılar, 150 bin euroluk bedelle Olimpiu Morutan'ı 2022-2023 sezonu başında kiralık olarak Pisa'ya gönderdi. Serie B ekibi, Rumen oyuncunun bonservisini almadı.

Haberin Devamı

RESMİ MAÇLARDA ŞANS BULDU, KADROYA ALINMADI

Olimpiu Morutan, Galatasaray'ın Avusturya'da geçirdiği kamp döneminde dikkat çekti. Okan Buruk, 24 yaşındaki oyuncuyu UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda oynanan Zalgiris Vilnius maçlarında da değerlendirdi. Sarı-kırmızılı taraftarların beğenisini kazanan Rumen oyuncu, sürpriz bir kararla Olimpija Ljubljana maçlarının kadrosuna dahil edilmedi.

UEFA kadrosuna alınmadı Olimpiu Morutana transfer kancası

PALERMO KANCASI

İtalyan basınından La Gazetta dello Sport'ta yer alan habere göre; Serie B ekibi Palermo, hücum hattına takviyede bulunmak için çalışmalarını hızlandırdı. Çizme temsilcisinin birden fazla pozisyonda oynayabilecek oyuncular üzerinde durduğu ve bu isimler arasında Olimpiu Morutan'ın da yer aldığı aktarıldı.

24 yaşındaki on numaranın Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Olimpiu Morutan'ın güncel piyasa değeri 4 milyon 500 bin euro. Romanya Milli Takımı'nda 7 maça çıkan Olimpiu Morutan, 1 gol sevinci yaşadı.

Yazarlar