Galatasaray UEFA'dan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a men cezası!

UEFA'dan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'a men cezası!

12.04.2024 - 15:36 | Son Güncellenme:

UEFA Disiplin Kurulu, Galatasaray'ın Sparta Prag ile deplasmanda oynadığı maçta yaşananlar nedeniyle verilen cezaları açıkladı.

UEFAdan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruka men cezası

UEFA Disiplin Kurulu tarafından Galatasaray'a çeşitli cezalar verildi. Sparta Prag ile Galatasaray arasında 22 Şubat'ta oynanan UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play Off Turu'ndaki olaylar nedeniyle sarı-kırmızılı isimlere men cezaları kesildi.

Haberin Devamı

OKAN BURUK'A 2 MAÇ MEN 

Cim Bom'un teknik direktörü Okan Buruk'a, sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 2 maç men cezası verildi. Karşılaşmanın 70. dakikasında direkt kırmızı kart ile oyundan atılan Kaan Ayhan'a rakibe karşı sert hareketinden dolayı 1 maç men cezası uygun görüldü.

Okan Buruk'un yardımcısı Serhat Doğan'a ise maçtaki bir başka kişiye saldırdığı gerekçesiyle 3 UEFA kulüp müsabakasından men cezası verildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Sparta Prag, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play-Off Turu rövanş maçında Galatasaray ile karşı karşıya gelmiş ve sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

Mücadele sonrası ise saha bir anda karıştı. İki kulüp oyuncuları ve teknik ekipleri arasında kavga çıkarken Okan Buruk kırmızı kart görmüştü.

Haberin Devamı

UEFAdan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruka men cezası

MAÇ SONU AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 4-1 kaybedilen Sparta Prag maçı sonrası şu açıklamaları yapmıştı: "Harasin maç sonunda soyunma odasına geldi benden özür diledi. Ben de ona sarıldım, tebrik ettim. Maç sonundaki o karışıklık bize yakışmadı. Orada dördüncü hakem görevini yapsaydı, bunların hiçbiri olmayacaktı ama görevini yapmadı"