Fenerbahçe Son Dakika: Jorge Jesus, İstanbul'a geliyor! Yeni golcüsü de belli

Son Dakika: Jorge Jesus, İstanbul'a geliyor! Yeni golcüsü de belli

19.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de teknik direktörlük konusunda ön plana çıkan Jorge Jesus, İstanbul’a davet edildi. Portekizli teknik adam, Türkiye’ye gelerek, tesisleri, Ülker Stadı’nı ve şehri gezerek fikir sahibi olmaya çalışacak. Karar aşaması daha sonra olacak. Jorge Jesus'un yeni golcüsü de ortaya çıktı. İşte son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

Son Dakika: Jorge Jesus, İstanbula geliyor Yeni golcüsü de belli

Fenerbahçe’de artık tüm gündem tamamen Jorge Jesus oldu. Bir an önce yeni sezonun teknik direktörünü belirleyerek resmi imzaları atmak isteyen sarı-lacivertlilerde Başkan Ali Koç ve yöneticiler yoğun bir mesai harcıyor.

Haberin Devamı

Son Dakika: Jorge Jesus, İstanbula geliyor Yeni golcüsü de belli

Başkan Ali Koç ile Jorge Jesus arasında önceki gün video konferans aracılığıyla bir toplantı gerçekleşti. Sözleşme süresi ve maaş bütçesi toplantıda öne çıksa da, transfer çalışmaları, mevcut kadro yapısı, eğer göreve başlanırsa nasıl bir sezon başı takvimi hazırlanacağı ve Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarının önemi üzerinde duruldu. Hatta hafta sonu oynanacak maçta averaj ve puan avantajı üzerinde de bilgilendirme yapıldı. Jesus da bugüne kadar Fenerbahçe hakkında edindiği bilgiler ve raporlar zerinden bir analiz sundu. 

Toplantının son bölümlerinde de Başkan Ali Koç ve yöneticilerin, Portekizli çalıştırıcıyı İstanbul’a davet ettiği öğrenildi. Kulüp tesisleri, Ülker Stadı ve İstanbul’u bizzat gelip görmesi için Jesus’a davette bulunuldu. Sarı-lacivertliler tarafından 67 yaşındaki teknik adama ailesiyle de gelebileceği ve kendilerini misafir etmekten son derece mutluluk duyulacağı iletildi.

Haberin Devamı

Son Dakika: Jorge Jesus, İstanbula geliyor Yeni golcüsü de belli

Ali Koç’la kısa sürede iyi bir diyalog yakalayan Jorge Jesus da bu daveti geri çevirmeyerek, İstanbul’a gelmeye ‘tamam’ dedi. Jesus’un, toplantıya birinci yardımcısı Joao de Deus’la birlikte katıldığı ve İstanbul’a da birlikte gelecekleri vurgulanıyor. 

Şu anda tam anlamıyla biten bir anlaşma ya da sözleşme durumu olmadığı, İstanbul’daki görüşmelerin esas kilit nokta olacağı bildirildi. Bu nedenle deneyimli teknik direktörün ilk etapta ailesi yerine kendisi ve bir yardımcısıyla beraber İstanbul’a gitmeye sıcak baktığı ifade edildi.



‘İstanbul’a davet’

Portekiz’de yayın yapan O JOGO da özel haberinde Başkan Ali Koç ile Jorge Jesus’un salı günü bir video konferans toplantısı yaptığını okuyucularına duyurdu. Jesus’un İstanbul’a gideceği ve son görüşmelerin bu şekilde gerçekleşeceği vurgulandı.

Son Dakika: Jorge Jesus, İstanbula geliyor Yeni golcüsü de belli

Avukatından açıklama

Jorge Jesus’un avukatı Miguel Henrique, CNN Portugal’a Fenerbahçe ile ilgili açıklamalar yaptı. Jesus’un, Fenerbahçe ve Başkan Ali Koç’la iyi bir iletişim kurduğuna değinen Miguel Henrique, “Fenerbahçe Başkanı, Jorge Jesus ile kimya ve iletişim kurmayı başarıyor. Empati kurmayı başarıyor. Daha konuşulacak çok şey var. Bir davet olduğu ve Jorge’nin spor projesini daha iyi anlama arzusu olduğu doğru. Tartışılması gereken başka ayrıntılar da var ama ben bunlar hakkında konuşamam. Doğru olmaz” dedi.

Haberin Devamı

Son Dakika: Jorge Jesus, İstanbula geliyor Yeni golcüsü de belli

Sağ bek Ferdi Kadıoğlu

Ligin son maçında Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe’de sağ bek sıkıntısı yaşanıyor. Osayi’nin cezalı olması, Nazım’ın da sakatlığının ortaya çıkması, sarı-lacivertlilerde sıkıntı oluşturdu. Bu yüzden, hafta sonu oynanacak müsabakada sağ bekte Ferdi Kadıoğlu’nun görev yapacağı ifade edildi.

Gabigol ile ön görüşme

Fenerbahçe'de önümüzdeki sezon takımın başına geçmesi beklenen Teknik Direktör Jorge Jesus, transfer çalışmalarına da başladı. Akşam'ın Brezilya basınına dayandırdığı habere göre Portekizli başarılı çalıştırıcı, Flamengo döneminden eski talebesi olan Gabriel Barbosa (Gabigol) için girişimlere başladı. Kulüple arası halen çok iyi olan Jesus, yönetimle Gabigol için bir ön görüşme yaptı. Brezilya basınının iddiasına göre; daha sonra da Fenerbahçe adına bazı yetkili isimler pazarlık masasına oturdu. Şu an için her şey olumlu.

Haberin Devamı

İşte izlenecek yol haritası

25 yaşındaki futbolcunun Brezilya temsilcisiyle 2024'e kadar mukavelesi bulunuyor. Flamengo, onun için 2020'de Inter'e 17.5 milyon euro bonservis bedeli ödemişti. F.Bahçe'nin yıldız futbolcu için çeşitli seçenekleri olduğu belirtildi.

Öncelikle Kanarya'nın 17.5 milyon euro civarında bir rakam ödemesi kesinlikle beklenmiyor. Burada Sarı-Lacivertliler için iki seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki, Barbosa'nın bonservisinin bir bölümünü almak.

Son Dakika: Jorge Jesus, İstanbula geliyor Yeni golcüsü de belli

Oyuncuyu ikna etti

Bunun örnekleri daha önce çok kez görüldü. Fenerbahçe, futbolcunun yüzde 50-60'lık hakkına sahip olmak için bir rakam belirleyip sunmayı düşünüyor. İkinci seçenek ise sonraki satıştan çok yüksek bir yüzdeyi Flamengo kulübüne önermek...

Burada yüzde 60 oranında bir paydan bahsediliyor. Örneğin Fenerbahçe, Gabigol'ü ilerleyen yıllarda 20 milyon euroya elden çıkarırsa, bunun 12 milyonu Flamengo kulübüne gidecek. Oyuncunun Teknik Direktör Jorge Jesus tarafından ikna edildiği bilgisi de paylaşıldı.

Haberin Devamı

Jorge Jesus'un Flamengo'daki harika dönemi