Gündem Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yeri ve tarihleri açıklandı! (MEB duyurdu)

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yeri ve tarihleri açıklandı! (MEB duyurdu)

28.03.2017 - 12:21 | Son Güncellenme:

Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat yerleri ve tarihleri açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen'in mülakat yeri ve tarihinin açıklandığı duyuruldu. Adaylar sınav merkezlerini 'http://meb.gov.tr ' adresinden öğrenilebilecek"

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yeri ve tarihleri açıklandı (MEB duyurdu)

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında ön başvuru yapan adayların sözlü sınav merkezlerinin açıklandığını duyurdu. MEB'in sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan duyuruda, "20 bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında ön başvuru yapan adayların sözlü sınav merkezleri açıklandı. Adaylar sınav merkezlerini 'http://meb.gov.tr ' adresinden öğrenilebilecek" denildi.

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat yeri ve tarihleri açıklandı (MEB duyurdu)

MEBBİS’e internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemlerinin internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfanın üst bölümünde giriş sayfası vardır. Bu giriş sayfasına kullanıcı adı ve şifreyi girdikten sonra son olarak ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu da gerekli yere girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra sisteme giriş yapabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sisteme Milli Eğitim Bakanlığında görevli olan öğretmen, müdür, müdür yardımcısı ve yöneticiler giriş yapabilirler. Bu sistem eğitimle alakalı tüm işlemleri elektronik ortamda yapılmasını sağlamaktadır. Özellikle öğretmen adayları şu sıralar sürekli bu sisteme giriş yapmaktadır. 2017 sözleşmeli öğretmen atamaları bu elektronik ortam üzerinden gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmen adaylarının mülakat ve yazılı sınav sonuçları da MEBBİS üzerinden açıklanacağı için öğretmen adayları heyecanlı bir şekilde bekleyiş içindedir. Bu sisteme kullanıcı adı ve şifrenizle girebilirsiniz. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilmiyorsanız eğer Milli Eğitim Müdürlüklerine giderek öğrenebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının bütün internet hizmetlerine bu sistem altından ulaşabilirsiniz. E-Okul, E-Akademi, Halk Eğitim, Açık Öğretim Kurumları, E-Yurt, E-taşınır ve E-sınav hizmetleri MEBBİS sistemi altında yer alan hizmetlerdir. Ana sayfadan bu kurumların hepsine ulaşabilirsiniz, giriş yapabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.