Siyaset Son dakika... AB Bakanı Çelik'ten sert çıkış! Bu şartlar altında...

Son dakika... AB Bakanı Çelik'ten sert çıkış! Bu şartlar altında...

15.03.2017 - 10:25 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği'ne rest çeken AB Bakanı Çelik, "AB hiçbir sözünü yerine getirmedi. Sığınmacı anlaşmasının sürmesi için bir neden yok. Bu şartlar altında terör mevzuatını genişletemeyiz" dedi.

Son dakika... AB Bakanı Çelikten sert çıkış Bu şartlar altında...

AB Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Birliği'ne rest çekti. Çelik, "Bu şartlar altında terör mevzuatını genişletemeyiz. Sığınmacı anlaşmasının sürmesi için bir neden yok" dedi.

Haberin Devamı

Söz verip tutmamanın AB'nin teamülüne dönüştüğünü vurgulayan Bakan Çelik, "Yeni tedbirler üzerinde çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Reuters haber ajansına konuşan Çelik, Hollanda krizine de değindi. Türkiye'deki Hollanda yatırımlarının risk altında olmadığını belirten AB Bakanı, aktif Hollanda şirketlerinin krizden etkilenip etkilenmeyeceğine dair soruya "Özel sektör, iş dünyası, turistler ve Hollanda halkı bu krizin parçası değil" sözleriyle yanıt verdi.

TBMM'de Hollanda Dostluk Grubu lağvediliyor

Öte yandan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) uzun yıllardır her dönem kurulan Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu, bu hafta içinde kaldırılıyor.

Açıklamayı Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal yaptı. Soysal'ın verdiği bilgiye göre, Türk siyasetçiler bu hafta içinde Yönetim Kurulu'ndan istifa edip dostluk grubunu lağvedecekler.

Haberin Devamı

Dostluk Grubu'nda muhalefetten de üyelerinin bulunduğunu ve onlarla da konuşacağını anlatan Soysal, Bakanlar Kurulu'nun aldığı prensip kararı çerçevesinde birkaç gün içinde konuyu netleştireceklerini aktardı.

Yazarlar