Dünya Son dakika... ABD'den yeni yaptırımlar! Rus ve Çin şirketleri...

Son dakika... ABD'den yeni yaptırımlar! Rus ve Çin şirketleri...

13.09.2018 - 17:29 | Son Güncellenme:

Washington, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımların Rus ve Çin firmalarını hedef aldığını duyurdu. İki şirketin Pyongyang yönetiminin nükleer ve füze programını desteklediği belirtiliyor. ABD lideri Trump, yaptırımların açıklanmasından kısa süre sonra attığı Twitter mesajında, ülkesinin Çin'le bir ticaret anlaşması için baskı altında olmadığını söyledi.

Son dakika... ABDden yeni yaptırımlar Rus ve Çin şirketleri...

Kuzey Kore ile yeni bir sayfa açan ABD, buna rağmen bugün yeni yaptırımlar açıkladı.

Haberin Devamı

ABD Ticaret Bakanlığı, yaptırımların Pyongyang yönetiminin nükleer ve füze programını destekleyen iki Rus ve Çin şirketini hedeflediğini duyurdu.

Yaptırım uygulanacak şirketlerden biri, Rusya merkezli Volasys Silver Star. Çin şirketinin adı ise Yanbian Silverstar Network Technology Co.

Kuzey Kore vatandaşı Song Hwa Jong da yaptırım uygulanacak kişi olarak listede yer buldu.

ABD Başkanı Donald Trump ise, Twitter mesajıyla ticaret savaşına tutuşulan Çin'le anlaşma yapmak Washington'ın baskı altında olmadığını savundu. Trump, "Çin'le anlaşma yapmak için baskı altında değiliz, onlar bizimle anlaşma için baskı yiyor. Bizim pazarımız inişli çıkışlı, onlarınki ise çöküyor" dedi.

Haziran ayında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la Singapur'da görüşen Trump, tarihi bir randevuya imza atmıştı.

Haberin Devamı

Trump, bu yıl içinde Çin ve Avrupa Birliği ülkelerinden ithal edilen ürünlerin vergisini artırarak ticaret savaşı başlatmış durumda.

Yazarlar