Gündem Son dakika: Bitlis'te 2 asker şehit, 2 asker yaralı

Son dakika: Bitlis'te 2 asker şehit, 2 asker yaralı

14.01.2017 - 09:45 | Son Güncellenme:

Bitlis'te teröristlerle çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı... 6 terörist öldürüldü

Son dakika: Bitliste 2 asker şehit, 2 asker yaralı

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından kırsalda PKK'ya yapılan operasyonda teröristlerle çatışmaya giren bir uzman çavuşla, operasyonda rahatsızlanan bir uzman çavuş kurtarılamayarak şehit oldu, iki asker de yaralandı. Zor kış şartlarında sürdürülen operasyonda altı terörist de öldürüldü.
Sehi Ormanları bölgesindeki Aşağıbalcılar köyü kırsalında başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma Operasyonu"nda soğuk hava şartları nedeniyle rahatsızlanarak
hastaneye kaldırılan Jandarma uzman Çavuş Samet Kaya (27), Bitlis Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayark şehit oldu. Teröristlerle girdiği çatışma sırasında da Jandarma Uzman Çavuş Veysel Şirin (36) şehit düştü, iki asker de yaralandı. Devam eden operasyonda 6 PKK'lı terörist de ölü ele geçirildi.

Haberin Devamı

Şehitlere tören

Şehitler için İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Vali Vekili Kamil Güzel, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti il başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri tören alanına getirildikten sonra öz geçmişleri okunup İl Müftü Vekili Ramazan Çiftçi tarafından dua okundu. Bu arada şehit yakınları ise tabutlara sarılarak gözyaşlarına boğuldu, yakınlarını tören katılan yetkililer teselli etmeye çalıştı.
Törenin ardından şehit Şirin'in cenazesi Hatay'ın Hassa ilçesine, şehit Kaya da Adana'nın Yumurtalık ilçesine götürülmek üzere Muş Havaalanı'na gönderildi.

Haberin Devamı

Hatay'a şehit ateşi

Askeri yetkililer, Şirin'in şehit olduğu haberini Hatay'ın Hassa ilçesi Akbez Mahallesi'nde oturan baba Mehmet ve anne Gülsüm Şirin'e bildirdi. Anne ile baba sinir krizleri geçirdi. Şehidin eşi Servet Şirin'in üç çocuğu ile birlikte Bitlis'te olduğu öğrenildi.

15 ay önce evlendi

Şehit Uzman Çavuş Samet Kaya da Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki ailesini yasa boğdu. Kaya'nın şehit olduğu haberini askeri yetkililer sabah saatlerinde Yumurtalık ilçesinde bağlı Zeytinbeli Mahallesi'nde oturan ailesine bildirdi. Bir kardeşi de Diyarbakır'da uzman çavuş olan Kaya'nın 15 ay önce evlendiği öğrenildi. Kaya'nın cenazesi Yumurtalık'ta toprağa verilecek.