Gündem Son Dakika: Suriye uçağı İdlib'in kuzeyine düştü

Son Dakika: Suriye uçağı İdlib'in kuzeyine düştü

04.03.2017 - 19:00 | Son Güncellenme:

Türkiye sınırının hemen karşısında Suriye hava kuvvetlerine ait bir MİG 23 savaş uçağı düştü. Başbakan Binali Yıldırım olayla ilgili olarak, "Birliklerimiz arama kurtarma çalışmasına devam ediyor. Bizim sınırımızda da olabilir, Suriye sınırında da olabilir. Düşme nedeni ile de henüz bir netlik yok. Arama kurtarma sonuçları ile kesin olarak ortaya çıkacak." diye konuştu. Hatay Valisi Erdal Ata: "Biraz önce aldığım bilgiye göre, jandarma timleri ve sağlık ekipleri uçağın enkazına ulaştılar. Uçağın kokpit yerinin boş olduğu görüldü. Pilotların atlayarak kurtuldukları kanaatindeyiz." dedi.

Son Dakika: Suriye uçağı İdlibin kuzeyine düştü

Suriye'de İdlib'in Kuzeyinde bir MİG 23 savaş uçağı düştü. Muhaliflerin çektiği görüntülerde uçağın Yayladağı'nın hemen karşısında, İdlib'in kuzeyindeki Suriye topraklarına düştüğü iddia ediliyor. Uçağın Suriye hava kuvvetlerine ait MİG-23 tipi savaş uçağı olduğu belirtiliyor.

Son Dakika: Suriye uçağı İdlibin kuzeyine düştü

Haberin Devamı

UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI

Hatay Valisi Erdal Ata: "Biraz önce aldığım bilgiye göre, jandarma timleri ve sağlık ekipleri uçağın enkazına ulaştılar. Uçağın kokpit yerinin boş olduğu görüldü. Pilotların atlayarak kurtuldukları kanaatindeyiz."

PİLOTLARI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hatay'ın Samandağ ilçesi Yaylacık Mahallesi dağlık alanına düşen Suriye rejimine ait savaş uçağının pilotlarını arama çalışmaları sürüyor. Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat ekiplerinin de katıldığı arama çalışmalardan şu ana kadar herhangi bir sonuç alınamadı.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Bu arada uçağın düştüğü bölgeye ilk ulaşan Yaylacık sakinleri yaşadıklarını anlattı. Mahalle sakinlerinden Süphan Polat enkazın bulunduğu bölgeye ilk gidenlerden olduğunu belirtip, "Arkadaşlarla beraber koştuk, yetiştik. Askerler gelmeden önce biz yetiştik, kokpitine kadar baktım, pilotlardan hiç iz yoktu, zaten biz yaralı var diye gittik, yaralı falan bulamadık, kokpiti bulduk, kokpit yanıyordu, birkaç tane mermi ve uçaksavar vardı, patlamamıştı biz de patlama olabilir diye uzaklaştık, derken asker ve sağlıkçılar geldi" dedi.

Haberin Devamı

'PİLOTLARIN SİLAHLARINI BULDUK'

Mahalle sakinlerinden Kemal Doğu ise, "Uçak çamların içine düşmüş, orada silahlarını buldum, askerleri aradık, asker hiçbir şeye dokunmayın dedi, uçak o arada hala yanıyordu, asker geldi, AFAD görevlileri geldi, onlara teslim ettik, pilotları bulamadık" diye konuştu.

PARAŞÜT PARÇALARINA ULAŞILDI

Pilotların, paraşütle sınıra sıfır noktadaki Altınözü İlçesi Fatikli Mahallesi kırsalına indiği ihbarı üzerine jandarma, aramaları bu bölgede yoğunlaştırdı. Yapılan aramalarda, pilotlara ait olduğu tahmin edilen paraşüt parçaları bulundu.

SURİYELİ MUHALİFLER: REJİM UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Suriyeli muhalifler, ülkenin kuzeybatısında Türkiye sınırında yer alan İdlib ilinin kırsalını bombalayan Beşşar Esed rejimine ait bir savaş uçağını düşürdüklerini açıkladı.

Son Dakika: Suriye uçağı İdlibin kuzeyine düştü

Muhalif askeri grup Ahraru’ş Şam'ın sözcüsü Ahmed Karaali, AA muhabirine telefonla açıklamada, “Rejim uçağı İdlib kırsalını bombalarken alçaktan uçuş yapıyordu. 23 mm uçaksavar ile vurduk. İsabet alınca uçakta teknik arıza oldu. Ardından düşmeye başladığı görüldü.” dedi.

Haberin Devamı

JANDARMAYA İHBAR YAPILDI

Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde bir uçağın düştüğü ve pilotların paraşütle atladığı ihbarı yapıldı. İlçeye bağlı Yaylacık Mahallesi kırsalına saat 18.30 sıralarında büyük bir gürültü duyduklarını söyleyen köylüler jandarmaya bilgi verdi. İddiaya göre, Amanos Dağları eteklerindeki kırsal alana bir savaş uçağı düştüğü pilotlarının da paraşütle atladığı ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek arama çalışması başlatıldı.

Son Dakika: Suriye uçağı İdlibin kuzeyine düştü

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Yıldırım Suriye rejimine ait MİG 23 model savaş uçağının düştüğünü, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Yıldırım, "Birliklerimiz arama kurtarma çalışmasına devam ediyor. Bizim sınırımızda da olabilir, Suriye sınırında da olabilir. Düşme nedeni ile de henüz bir netlik yok. Arama kurtarma sonuçları ile kesin olarak ortaya çıkacak." diye konuştu.

Son Dakika: Suriye uçağı İdlibin kuzeyine düştü

Haberin Devamı

BAKAN IŞIK: SURİYE REJİMİNE AİT BİR SAVAŞ UÇAĞI

Bakan Fikri Işık muhalifler tarafından vurulan Suriye rejimine ait bir savaş uçağının düştüğünü açıkladı.