Dünya Son dakika... O ülke de büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdı!

Son dakika... O ülke de büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdı!

16.05.2018 - 10:40 | Son Güncellenme:

ABD'nin ardından Guatemala da İsrail'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdı. Fakirlikle mücadele eden Orta Amerika ülkesi Guatemala, ABD'nin 'ekonomik büyüme yardımı' kapsamında en çok destek alan 11 ülkeden biri.

Son dakika... O ülke de büyükelçiliğini Kudüse taşıdı

ABD'den sonra Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıyan ilk ülke olan Guatemala, şimdi de büyükelçiliğini kutsal kente taşıdı.

Haberin Devamı

Açılışa Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu katıldı. Açılışta yer alan isimlerden biri de, ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman'dı.

Fakirlikle mücadele eden Orta Amerika ülkesi Guatemala, ABD'nin 'ekonomik büyüme yardımı' kapsamında en çok destek alan 11 ülkeden biri.

Açılış töreninde konuşan Netanyahu, ABD'den iki gün sonra Guatemala'nın bu adımı takip etmesinin bir tesadüf olmadığını belirterek, Guatemala'nın her zaman ilklerin arasında yer aldığını belirtti.

Guatemala'nın İsrail'in dostu olduğunu söyleyen Netanyahu, söz konusu adımın iki ülke arasındaki ilişkiler açısından 'olağanüstü' bir yeni başlangıç olduğunusöyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını duyurmuştu. Elçilik binası, Pazartesi günü resmi törenle açıldı.

Haberin Devamı

Büyükelçiliğin kutsal kent Kudüs'te açılması Filistin'de büyük protestolara yol açtı, İsrail askerleri gerçek mermilerle 62 Filistinli'yi katletti.