Gündem El Bab operasyonunda son dakika! Ebu Husen Tunusi öldürüldü...

El Bab operasyonunda son dakika! Ebu Husen Tunusi öldürüldü...

30.12.2016 - 10:49 | Son Güncellenme:

TSK'dan Fırat Kalkanı operasyonu ile ilgili bir son dakika açıklama daha geldi. El Bab'ta Türk uçakları kuzeyden Rus uçakları güneyden DEAŞ'ı ağır bombardıman altına aldı. Hava saldırısında DEAŞ'ın emirlerinden Ebu Husen Tunusi etkisiz hale getirildi.

El Bab operasyonunda son dakika Ebu Husen Tunusi öldürüldü...

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, sınır güvenliğini sağlamak ve Suriye'nin kuzeyini terör örgütleri DEAŞ ve PYD'den temizlemek için başlatılan Fırat Kalkanı harekatında, bugün 129. güne girildi. Bu gün sabah saatlerine kadar yaşanan gelişmelere göre; Özgür Suriye Ordusu unsurları, Türk topçusunun yoğun ateş desteği altında El Bab içindeki harekatına devam etti. Türk topçusu, 222 DEAŞ hedefini yoğun ateş ile baskı altına aldı. Teröristler tarafından kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları da kullanılamaz hale getirildi.

Haberin Devamı

TÜRK UÇAKLARI VURDU

Türk savaş uçakları, Bab ve Daglabash’da bulunan 17 DEAŞ hedefini imha etti. Teröristler tarafından kullanılan 13 savunma/silah mevzii, 1 zırhlı araç, 1 bombalı araç ve 3 bombalı araç imal yeri imha edildi. İlk belirlemelere göre içlerinde üst düzey teröristlerin de olduğu 26 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

Patlayıcı uzmanı Türk timleri, 31 EYP'yi imha etti. Harekatın başlangıcından bu yana çoğu tuzaklanmış 2 bin 423 EYP ve 42 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

1 ASKER ŞEHİT DÜŞTÜ

DEAŞ teröristlerinin Al Azrak güneyindeki Türk birilğine yönelik saldırısı sonucu bir Türk askeri şehit düştü. 5 asker de yaralandı.

RUS UÇAKLARI VURDU

Rus savaş uçakları, Bab ve hemen güneyindeki DEAŞ hedeflerine 3 kez hava harekâtı düzenledi. Rus bombardımanı sonucunda sonucunda 12 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

1294 DEAŞ'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın başlangıcından bugüne kadar 1171’i ölü, 117’si yaralı ve 6’sı yakalanmak üzere toplam DEAŞ mensubu 1294 terörist etkisiz hale getirildi. 291’i ölü, 4’ü yaralı ve 11’i teslim olmak üzere toplam PKK/PYD mensubu 306 terörist etkisiz hale getirildi. Türk Hava Kuvvetleri tarafından 883 hedefe 965 bomba atıldı.

Bilgilendirmede, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekâtının başından itibaren bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti ve samimiyeti göstermektedir. Dünyada bu hassasiyetin bir örneği dahi bulunmamaktadır. Üstelik bölgede mücadele edilen terör örgütü de dünyanın en kanlı ve acımasız terör örgütü olmasına rağmen" denildi.

SİVİLLERE SALDIRI

29 Aralık 2016 saat 14:05’te Dabık’ın 5 kilometre kuzeybatında ve Azez’e 14 km uzaklıkta bulunan Suran bölgesinde teröristler, sivil halkı hedef alan bombalı saldırıda bulundu. 6 sivil ölürken, 20 kişi yaralandı.

DEAŞ EMRİ VURULDU

Bölgedeki kaynaklardan gelen bilgilere göre; dün düzenlenen hava saldırısında DEAŞ’ın sözde Emirlerinden Ebu Husen Tunusi de içinde bulunduğu araçla ve korumalarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Ebu Husen Tunusi Rakka’da etkili olan baş teröristlerden biriydi. Tunusi, El Bab bölgesine özel olarak seçilip gönderilmişti. Bu da DEAŞ'ın El Bab’a verdiği önemin önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.