Dünya Son dakika... Reuters: Gözlemciler, IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürüldüğünü doğruluyor

Son dakika... Reuters: Gözlemciler, IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürüldüğünü doğruluyor

11.07.2017 - 11:41 | Son Güncellenme:

Uluslararası haber ajansı, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin terör örgütü elebaşının öldürüldüğünü doğrulayan bilgiler verdiğini duyurdu. Sabah saatlerinde, Irak'ta yayın yapan Al Sumaria TV aynı haberi geçmişti.

Son dakika... Reuters: Gözlemciler, IŞİD lideri Bağdadinin öldürüldüğünü doğruluyor

Elinde tuttuğu en büyük kenti kaybeden kanlı terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir El Bağdadi'nin öldürüldüğü yönündeki bilgiler güçleniyor.

Haberin Devamı

Reuters haber ajansı, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin Bağdadi'nin vurulduğunu doğrulayan bilgilere sahip olduğunu duyurdu.

Sabah saatlerinde ise Irak'ta yayın yapan Al Sumaria TV terör örgütü militanlarının liderlerinin ölümünü doğruladığını bildirmişti.

Televizyon haberini, Musul'dan ismini açıklamadığı bir kaynağa dayandırmıştı. Habere göre, militanları Bağdadi'nin ölümünü ve 'yeni halifenin' ismini duyurdukları kısa bir açıklama yaptı. Kaynak, yeni halifenin ismini televizyona söylemedi.

İran devlet televizyonu Press TV ise, Twitter hesabından Irak ordu birliklerinin Bağdadi'nin öldüğünü gösteren belgelere ulaştıklarını aktarıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Mayıs ayı sonunda Bağdadi'nin Suriye'deki hava saldırısında vurulduğunu dünyaya ilan etmişti. Ancak bu bilgiler daha sonra Moskova tarafından net olarak doğrulanamadı.

Haberin Devamı

ABD: Güçlü kanıtlar yok!

Pentagon ise, bugün yaptığı açıklamada, Bağdadi'nin ortadan kalktığını gösteren güçlü kanıtlar bulunmadığını belirtti. ABD, daha önce de Rusya'nın verdiği bilginin kesin olmadığını açıklamıştı.

IŞİD lideri Bağdadi, yüzünü ilk ve son olarak Musul'daki El Nuri Camii'nde göstermişti. Haziran 2014'te kendisini halife ilan eden Bağdadi'nin uzun süredir nerede olduğunu kimse bilmiyor.