Siyaset Sözcü gazetesine FETÖ soruşturması

Sözcü gazetesine FETÖ soruşturması

20.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi günü tatil yaptığı oteli haberleştiren Sözcü Gazetesi’ne yönelik soruşturma kapsamında gazetenin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, finans müdürü Yonca Kaleli ve İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında arama ve gözaltı kararları verdi.

Sözcü gazetesine  FETÖ soruşturması

Basın Suçları Bürosu’nun kararı sonrası polis, Olgun ve Kaleli’nin adreslerinde aramalar yaptı. Yurtdışında olduğu öğrenilen gazetenin sahibi Burak Akbay’ın ise ev ve arabasında arama yapıldı. Haberi yazan Gökmen Ulu da İzmir’deki evinde yapılan arama sonrası İzmir’de gözaltına alındı. Savcılığın soruşturmayı, “FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan” suçlamalarıyla yürüttüğü bildirildi.
Başsavcı: Şu anda zaten firari
Polisler evlerde arama yaparken İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan da 19 Mayıs törenleri kapsamında katıldığı törende soruşturmaya ilişkin sorular üzerine, “Operasyon Sözcü gazetesinin yöneticileri hakkında... Şu anda zaten firari, hakkında yakalama var, gözaltı var” ifadesini kullandı. Fidan, “Kimler var, isimleri var mı?” sorusuna da, “Sadece patronu ve birkaç çalışanı” yanıtını verdi.
Yurt dışında olan Burak Akbay ise, gazetenin internet sitesine yaptığı açıklamada firarda olmadığını belirterek; “Savcının firari olduğum yolundaki açıklaması ise tam bir skandal. Referandum öncesi her Türk vatandaşı gibi oyumu kullanmak için Londradan İstanbula dönüp, vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Yani Türkiyedeydim. Referandumun ardından anneannem vefat etti. Yine Türkiyeye geldim. Bu nasıl firarilik” dedi.