Teknoloji Spotify, Sony Music ile lisans anlaşması imzaladı

Spotify, Sony Music ile lisans anlaşması imzaladı

12.07.2017 - 10:27 | Son Güncellenme:

Spotify, halka arz öncesinde güçlü bir müzik kütüphanesine sahip olmak adına Sony Music Entertainment ile lisans anlaşması imzaladı.

Spotify, Sony Music ile lisans anlaşması imzaladı

Spotify, geçtiğimiz ay dünyanın en büyük müzik şirketi olan Universal Music Group (UMG) ile anlaşmaya yapmıştı. Şimdiyse çevrim içi müzik platformu Spotify, Sony Music Entertainment ile lisans anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

İki şirket arasında imzalanan anlaşmaya dair henüz fazla detay yok. Ancak anlaşmanın UMG ile yapılan anlaşmayla benzer nitelikleri taşıdığı ve Spotify’ın gelecek hafta anlaşmayı resmi olarak duyuracağı düşünülüyor. Chainsmokers, Sia, Zara Larsson gibi popüler müzisyenleri temsil eden Sony Music Entertainment ile yapılan anlaşmayla Spotify’ın daha düşük telif ücretleriyle geçen yıl uğradığı mali kayıpları kapatması bekleniyor.

Spotify'ın 50 milyondan fazla ücretli abonesi bulunuyor. Birkaç ay önce 20 milyon aboneye sahip Apple Music'in ise şu an toplamda 27 milyon ücretli kullanıcısı var. Spotify, aynı zamanda bünyesinde 30 milyondan fazla şarkı bulunduruyor.