Gündem SSK SGK hizmet sorgulama ve SGK sigorta dökümü sorgulama nasıl yapılır?

SSK SGK hizmet sorgulama ve SGK sigorta dökümü sorgulama nasıl yapılır?

02.10.2015 - 22:15 | Son Güncellenme:

SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolayca öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü sorgulaması yaparak SSK prim borç sorgulama işlemini yapabilmek için yapmanız gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

SSK SGK hizmet sorgulama ve SGK sigorta dökümü sorgulama nasıl yapılır

Yoğun bir hayat yaşayan ve çok fazla vakte sahip olmayan vatandaşlar için internet uygulamaları büyük oranda avantaj sağlamaktadır. Sadece bir belge alabilmek için, belki de saatler sürebilecek yol katetmeniz ve gideceğiniz kurumda da uzun saatler sürebilecek kuyruk beklemeniz gerekebilecektir. İste bu gibi zaman ve enerji kaybına sebep olan işlemlerden kurtulabilmek adına internet siteleri oldukça kullanışlıdır. O zaman şimdi bizler de devletin kurumlarının internet uygulamalarından bir kaç tanesine bir göz atalım.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

SGK Hizmet Dökümü işlemleri Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bir kamu hizmeti olan ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşlara sunulan SGK hizmet dökümü işlemleri, sigortalı olarak çalıştığınız dönem içerisinde, yapmış olduğunuz hizmet bilgilerini barındıran bir belgedir. Üstelik bahsi gecen bu SGK hizmet dokumu işlemlerinizi artık web üzerinden yapabilmeniz ve bu konu hakkında bilgi alabilmeniz mümkündür.

Sanal ortam üzerinden SGK hizmet dökümü belgesi elde edilmesini sağlayan internet sitesi ise e-devlet sistemidir. Bu nedenle eğer yok ise, her hangi bir PTT şubesine giderek e-devlet şifrenizi sadece 2 TL karşılığında almanızı tavsiye etmekteyiz. Bu şekilde e-devlet şifrenizi e-devlet sisteminde kullanarak SGK hizmet dökümü işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu durumda, web aracılığı ile e-devlet sistemine girerek ve burada e-devlet şifrenizin yardımı ile SGK hizmet dökümü bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bu bağlamda, online olarak SGK hizmet dökümü işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak, www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Burada karşınıza çıkan sayfanın üst bölümünün sağında "E-Hizmetler" başlığı adı ile düzenlenmiş bölüme geliniz.

Daha sonra, yeni açılan platformun sol tarafında bulunan harfleri göreceksiniz.

İşleminizin daha kısa sürmesi için bu harflerden "S" harfini seçebilirsiniz.

Burada açılacak olan seçeneklerden "Sosyal Güvenlik Kurumu" seçeneğine geliniz.

Daha sonra buradan, "4A Hizmetler" "4B Hizmetler" "4C Hizmetler" şeklinde düzenlenmiş başlıklardan bağlı olduğunuz kurumunuza göre seçiminizi yapınız.

Son olarak ise, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

SGK sorgulama islemleri Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bir kamu hizmeti olan ve Sosyal Guvenlik Kurumu tarafindan vatandaslara sunulan SGK sorgulama islemleri, sigortali olarak calistiginiz donem icerisindeki bir takim bilgilerinizi barindiran bir belgedir. Ustelik bahsi gecen bu SGK sorgulama islemlerinizi artik web uzerinden yapabilmeniz ve bu konu hakkinda bilgi alabilmeniz mumkundur.

Haberin Devamı

Sanal ortam üzerinden SGK sorgulaması yapılmasını sağlayan internet sitesi ise e-devlet sistemidir. Bu nedenle eğer yok ise, her hangi bir PTT şubesine giderek e-devlet şifrenizi sadece 2 TL karşılığında almanızı tavsiye etmekteyiz. Bu şekilde e-devlet şifrenizi e-devlet sisteminde kullanarak SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Bu durumda, web aracılığı ile e-devlet sistemine girerek ve burada e-devlet şifrenizin yardımı ile SGK sorgulama işlemlerine ulaşabilirsiniz. Bu bağlamda, online olarak SGK sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

Bu sekilde SGK sorgulaması yapmak için öncelikle internetten www.turkiye.gov.tr sitesine giriniz.

Daha sonra e-devlet şifrenizi istenilen bölüme yazınız.

Açılan sayfanın sağ kısmında yer alan "E-Hizmetler" sekmesine tıklayınız.

Haberin Devamı

Yeni açılan sayfanın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) seçeneğinden kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştirdikten sonra SGK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

SSK Sorgulama islemleri Nedir ve Nasıl Yapılır?

Bir kamu hizmeti olan ve Sosyal Guvenlik Kurumu tarafindan vatandaslara sunulan SSK yani 4A sorgulama islemleri, sigortali olarak calistiginiz donem icerisindeki bir takim bilgilerinizi barindiran bir belgedir. Ustelik bahsi gecen bu SSK sorgulama islemlerinizi artik web uzerinden yapabilmeniz ve bu konu hakkinda bilgi alabilmeniz mumkundur.

Sanal ortam üzerinden SSK sorgulaması yapılmasını sağlayan internet sitesi ise e-devlet sistemidir. Bu nedenle eğer yok ise, her hangi bir PTT şubesine giderek e-devlet şifrenizi sadece 2 TL karşılığında almanızı tavsiye etmekteyiz. Bu şekilde e-devlet şifrenizi e-devlet sisteminde kullanarak SSK sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Bu durumda, web aracılığı ile e-devlet sistemine girerek ve burada e-devlet şifrenizin yardımı ile SSK sorgulama işlemlerine ulaşabilirsiniz. Bu bağlamda, online olarak SSK sorgulama işlemlerinizi şu şekilde yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

e-devlet kapısı sistemi aracılığı ile, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SSK sorgulaması, e-devlet kapısı sistemi üzerinden, e-devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK sorgulaması ile aynı şekildedir.

Burada farklı olarak, işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK ya da diğer ismi ile 4A bölümünü seçmeniz yeterli olacaktır.