Gündem SSK SGK sorgulama ile sigorta bilgilerine ulaşabilirsiniz!

SSK SGK sorgulama ile sigorta bilgilerine ulaşabilirsiniz!

31.05.2016 - 10:28 | Son Güncellenme:

Sigorta bilgilerinizi artık internette e-Devlet’te yapacağınız SSK SGK sorgulama işlemleriyle öğrenebiliyorsunuz. En güncel SSK hizmet dökümü SSK SGK sorgulama ile e-Devlet portalından alınabiliyor. Her işlemde olduğu gibi SSK SGK sorgulama işlemi içinde e-Devlet kimlik doğrulaması yapılması gerekiyor.

SSK SGK sorgulama ile sigorta bilgilerine ulaşabilirsiniz

SGK tarafından sunulan e-Devlet portalındaki hizmetler ile birlikte SSK SGK sorgulama işlemleri artık internetten yapılabiliyor. Türkiye’de sigorta hizmetlerinde online dönemi başlayan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetleri birlikte sigorta işlemleri hem daha hızlı hem de daha kolay bir hale geliyor. Özellikle sigorta mükelleflerinin aslında son derece pratik olan işlemlerinde dahi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Türkiye’de en çok işlem gerçekleştirilen kamu kurumu olması ve oldukça büyük bir yoğunluk yaşamasından dolayı saatler ve hatta günler alabilen sıra bekleme ve yoğun bürokrasi işlemleri ile uğraşmasının gelişmiş Türkiye standartlarına uygun olmaması ve vatandaşa önemli mağduriyetler yaşaması nedeni ile SGK tarafından e-SGK portalı hizmetleri başlatıldı. Vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde gerçekleştireceği tüm sigorta işlemleri için e-SGK portalında hizmet veren ilgili bir uygulama bulunuyor.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu kapsamda internet üzerinde yer alan e-SGK portalı uygulamaları sayesinde SSK SGK sorgulama işlemleri de internetten yapılabiliyor. Günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte insanların bulundukları her yerden kolay bir şekilde internete erişim sağlayabilme imkanına sahip olabilmesi internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetlerinin sigorta işlemlerinde oldukça aktif şekilde kullanılmasına yol açıyor. Özellikle SSK sigortalısı SSK hizmet durumu ile ilgili olarak güncel bilgiler alabilmek amacı ile genel olarak internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor. SSK sigortalısının hem kolay hem hızlı hem de daha modern bir şekilde güncel SSK hizmet dökümü bilgilerini alabilmesine yardımcı olan internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online SSK SGK sorgulama hizmeti oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2011 yılında hizmete açılan E-SGM uygulaması SSK sigortalısının başta SSK SGK sorgulama işlemleri olmak üzere pek çok sigorta ve emeklilik işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmesine yardımcı oluyordu. Ancak bu yılın başından itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bakım ve yenileme çalışmasına alınan E-SGM uygulaması çok uzun süredir hizmet dışı konumda bulunuyor. Bu yüzden SSK sigortalısı SSK SGK sorgulama işlemleri dahil olmak üzere tüm sigorta işlemleri için artık E-SGM uygulamasını kullanamıyor.

Bu durum kesinlikle vatandaşların SSK SGK sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapamayacağı anlamına gelmiyor. Bunun nedeni ise E-SGM uygulaması hizmet verirken aynı anda kullanılabilen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sanal devlet portalındaki online hizmet uygulamalarıdır. Özellikle vatandaşlar internette yer alan e-Devlet portalına hızlı bir şekilde erişim sağlayarak ve giriş yaparak ‘e-hizmetler’ kategorisindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından SSK SGK sorgulama işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebiliyor.

İnternet üzerinde yer alan e-Devlet sisteminden gerçekleştirilebilen SSK SGK sorgulama işlemleri sayesinde SSK sigortalısı özellikle SSK hizmet dökümü, SSK ilk işe giriş, SSK işe giriş-çıkış tarihleri, SSK toplam kazanç, SSK müstahaklık durumu, SSK sicil numarası gibi SSK sigortasının en güncel bilgilerine ayrıntılı bir şekilde ulaşabiliyor.