Gündem SSK T.C. kimlik no ile ne zaman emekli olurum uygulamasına ulaşabilir miyim?

SSK T.C. kimlik no ile ne zaman emekli olurum uygulamasına ulaşabilir miyim?

13.01.2016 - 14:59 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması üç kurum için de farklı uygulaması bulunan işlemlerdendir. Aynı zamanda E-Devlet üzerinden de ne zaman emekli olabilirim sorgulamanızı yapabilirsiniz. Devamı haberimizde.

SSK T.C. kimlik no ile ne zaman emekli olurum uygulamasına ulaşabilir miyim

Dijital teknolojiler yaşamın her alanında oldukça önemli fırsatlar ve avantajlar sunmaya devam ederken kurumsal ve kamusal alanda da etkilerini görmek mümkün hale geldi. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte hayatın her alanında kendisine yer bulmaya başlayan internette kamu kurumlarının dijital hizmetleri de yer almaya başladı. Son yıllarda internet altyapısını vatandaşa sunduğu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanan kamu kurumlarının internet üzerinde yer alan dijital hizmetleri ile birlikte kamu işlemlerinin günün her saatinde ve bulunulan her yerden kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüzün akıllı teknolojilerini en aktif şekilde kullanan kamu kurumları arasında yer alarak, vatandaşa sigorta ve emeklilik işlemlerinde de internetin sağlayacağı önemli kolaylıklardan ve avantajlardan yararlanabilmelerine yardımcı olacak SGK e-hizmetleri sunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu dijital sigorta hizmetleri kapsamında sigorta işlemlerini dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ise sigorta mükelleflerinin emekliliklerine ilişkin olarak en çok merak ettikleri konularda ayrıntılı ve güncel bilgiler alabilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK ne zaman emekli olurum uygulaması bu gibi sebepler dolayısıyla günümüz modern Türkiye’sinin internet üzerinde yer alan hem sigorta hizmetleri hem de diğer kamu hizmet uygulamaları arasında en çok kullanılan dijital hizmet uygulaması olarak öne çıkıyor. Özellikle son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte internete bulunulan her yeden erişim sağlanabiliyor olması internetin 7/24 işlem kolaylıklarından ve fırsatlarından kamu işlemlerinde de aktif olarak yararlanabilme imkanı sunuyor olması günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde hizmete açılan e-hizmetlerin yoğun olarak kullanılmasına yol açıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması günümüz modern Türkiye’sinde SSK sigortası kapsamında yoğun bir çalışma temposunda yaşamını geçiren vatandaşların yaşlılık dönemlerinde emekli olabilmeleri için daha gerekli olan sigorta durumunu güncel hali ile internet kolaylığında öğrenebilmesine yardımcı oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sayfasındaki e-hizmetler kategorisinden kolay bir şekilde erişim sağlanabilen SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde günün her saatinde işlem yapabilme imkanı bulunuyor. Özellikle SSK emeklilik şartları, güncel SSK sigorta bilgileri gibi bilgilere odaklı olarak emekliliğin normal şartlarda hangi tarihlerde olacağını ve emeklilik için yerine getirilmesi gereken SSK prim ödemeleri ve hizmet süresi gibi bilgilerin ayrıntılı dökümlerini öğrenebilme imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan ve SSK sigortalısının emeklilik haklarını kazanabilmeleri için SSK emeklilik şartlarını doldurmaları gerekiyor. SSK emeklilik yaşı, SSK hizmet süresi ve SSK prim ödeme gün sayısı gibi 3 temel şarttan oluşan Sosyal Güvenlik Kurumu SSK emeklilik şartları ile ilgili olarak SSK sigortalısı internet kolaylığında hesaplamalar yapabiliyor. SSK sigortalısı emekliliklerine dair tüm merak ettiklerini ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. SSK sigortalısı ne zaman emekli olurum uygulama ekranında cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, maluliyet durumu, erken yaşlanma durumu, SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik/sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günün dolduğu tarih bilgilerini eksiksiz olarak girmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında toplanan tüm sigorta kolları olan SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı gibi sigorta sistemlerinde her sigorta sistemine özel kurum tarafından emeklilik şartları belirleniyor. Sigorta mükelleflerinin emekli olabilmeleri ve emeklilik haklarını kazanabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan bu sigorta emeklilik şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması SSK sigortalısının kariyer planlamalarına dahi yön verirken dikkate aldığı bilgilerin alınabiliyor olması nedeni ile işlemin yapılabilmesi için girilmesi gereken SSK bilgilerinin en güncel ve en doğru haliyle girilmesi gerekiyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki e-Devlet portalında bulunan ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından en güncel SSK sigorta bilgilerinin online SSK sorgulama işlemi ile alınarak, bu alınan bilgilerin SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde girmesi gerekiyor. Günümüz modern teknolojisiyle birlikte internette son derece aktif bir hizmet politikası benimseyen Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan erken emeklilik fırsatlarına ilişkin olarak da bilgi alabilme şansı bulunuyor.