Gündem SSK ve SGK hizmetlerine ait tüm bilgileri E-devlet üzerinden ulaşabilirsiniz!

SSK ve SGK hizmetlerine ait tüm bilgileri E-devlet üzerinden ulaşabilirsiniz!

08.12.2016 - 09:09 | Son Güncellenme:

Online SGK hizmetleri ile internette online SSK ve SGK sorgulama yapılabiliyor. Online SSK ve SGK sorgulama işlemleri ile 7 gün 24 saat sigortalılık bilgilerine ulaşılabiliyor. İnternet üzerinde online SSK ve SGK sorgulama işlemi e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

SSK ve SGK hizmetlerine ait tüm bilgileri E-devlet üzerinden ulaşabilirsiniz

Türkiye’de özel sektör alanında çalışan milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefine yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından çok önemli hizmet fırsatları sunuluyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl teknolojilerinin de yardımı ile birlikte milyonlarca SSK mükellefi tarafından artık internet ortamı üzerinden online SSK ve SGK sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesi mümkün oluyor. Günümüzün hızla gelişen ileri nesil teknolojileri sayesinde artık yaşamının her alanında internet ortamına erişim imkanına sahip olabilen vatandaşlar, internet üzerinde kendisine sunulan online hizmet uygulamaları ile günlük yaşantısı içerisindeki pek çok alana ilişkin olarak çok önemli işlem kolaylıklarından ve avantajlarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte artık insanların yaşamlarının merkezi üzerinde kendisine yer edinmiş olan akıllı cihazların ve tabii ki internetin, insanlara günlük yaşantıları içerisindeki her türlü ihtiyacı veya gerçekleştireceği işlemi konusunda son derece önemli işlem kolaylıklarından ve avantajlarından yararlanabilmesini sağlamakta olan online hizmetler, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından da etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. Elektronik ortam üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) tarafından kurulduğu 2006 yılından bu yana her dönemde internet teknolojilerini son derece etkin bir şekilde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde oldukça geniş bir hizmet kapsamına sahip olan e-SGK ağı bulunuyor. Vatandaşlar da Sosyal Güvenlik Kurumun tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak online SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

İnternet üzerinde 7 gün 24 saat mesai bitimi ve resmi tatil gibi çalışma dışı durumları ile karşı karşıya kalınmamasını sağlayan ve aynı zamanda da çok daha süratli bir şekilde en güncel SSK sigortalılık bilgilerinin alınabilmesine olanak sağlamakta olan online SSK ve SGK sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile gerçekleştirilebilmekte olunan bu online SSK ve SGK sorgulama işlemi sayesinde artık milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefinin en güncel SSK hizmet dökümü belgesini alabilmek için neredeyse tüm bir çalışma mesaisini harcamak durumunda kalmamasını sağlıyor.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internete nerede olursa olsun erişim sağlayabilen SSK mükellefleri, çok sayıdaki kamu işlemin gerçekleştirebilmekte olduğu sanal devlet portalı e-Devlet sistemini kullanarak, son derece pratik ve kolay bir şekilde SSK ve SGK sorgulama işlemini de gerçekleştirebiliyor. İnternet üzerinde yer alan sanal devlet sistemi e-Devlet Kapısı üzerinden e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak online SSK ve SGK sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesi için vatandaşlar tarafından öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulamasının yapılması gerekliliği bulunuyor. Günümüzde vatandaşlar sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde kimlik doğrulamalarını ‘e-Devlet giriş’ penceresi üzerinde ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’, ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ ve ‘internet bankacılığı ile giriş’ yüksek güvenlik giriş alternatiflerinden birisini kullanarak, gerçekleştirebiliyor. Daha sonra SSK ve SGK sorgulama işlemlerini ‘e-hizmetler’ sayfasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranı üzerinden herhangi bir ek bilgi girmek durumunda kalmadan gerçekleştirebiliyor.