Gündem SSK ve SGK mükellefleri tüm sorgulamalarını online yapabiliyor!

SSK ve SGK mükellefleri tüm sorgulamalarını online yapabiliyor!

25.10.2016 - 09:28 | Son Güncellenme:

Türkiye’de Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri için internette SSK ve SGK sorgulama dönemi başladı. SSK mükellefleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet hizmetleri sayesinde güncel SSK hizmet dökümünü alabilecekleri SSK ve SGK sorgulama işlemlerini internette de yapabiliyor. İnternet üzerinde SSK mükelleflerince SSK ve SGK sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor.

SSK ve SGK mükellefleri tüm sorgulamalarını online yapabiliyor

Türkiye’de kamu alanında sunulan internet hizmetlerinin hem kamu hizmet kalitesini yukarılara çekmesi hem de vatandaşların kamu işlemlerini, bireysel yaşantılarındaki pek çok işlemde olduğu gibi daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor. Bu çerçevede de Türkiye’de Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükelleflerinin güncel SSK hizmet durumu bilgilerini öğrenebilmelerini sağlayacak SSK ve SGK sorgulama işlemlerini de internet hız ve işlem kolaylıklarından yararlanarak gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) tarafından kurulduğu 2006 yılından bu yana dönemin en ileri nesil teknolojik altyapısını sigorta ve emeklilik hizmetlerinde kullanarak, Türkiye’deki bu alandaki hizmetlerin uluslar arası standartları yakalayabilmesini sağlamayı hedefleyen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internette geniş hizmet kapsamına sahip olan e-SGK ağı bulunuyor.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!
SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de interneti aktif şekilde kullanarak, vatandaşa sunduğu kamu hizmetlerini internet ortamı üzerinden ulaştırmaya başlayan tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında internette yer alan en geniş kamu hizmet ağına sahip olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları milyonlarca özel sektör çalışanı SSK’lıya tüm sigorta işlemlerinde internet kolaylıklarından yararlanabilme şansı veriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından SSK mükelleflerine yönelik olarak sunulan online sigorta hizmetleri çerçevesinde elbette ki en öncelikli olarak SSK ve SGK sorgulama işlemi için online bir hizmet sunuluyor.

Günümüzün hızla gelişen teknolojileri sayesinde işte, ofiste, evde, yolda ve daha pek çok farklı noktada mobil akıllı cihazlardan yararlanarak, internet erişimi gerçekleştirebilme şansına sahip olabilen SSK mükellefleri, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak, güncel SSK hizmet dökümü bilgilerini alabilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de Türkiye’de özel sektör alanında çalışmakta olan sigortalı çalışanların, işverenleri tarafından SSK primlerinin düzenli olarak yatırılıp, yatırılmadığını kontrol edebilmesi veya SSK tescil durumunu sorgulayabilmesi gibi işlemlerini daha pratik bir şekilde gerçekleştirebilmeleri internette sunulan bu SSK ve SGK sorgulama işlemi ile mümkün kılınıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabilmekte olunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri çerçevesinde SSK mükelleflerince de SSK ve SGK sorgulama işlemi internette sadece e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliniyor. Daha önceleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması ile de gerçekleştirilebilmekte olunan SSK ve SGK sorgulama işlemi, uygulamanın 2016’nın başlarında çevrimdışı konuma getirilmesi ve çalışma gerçekleştirilmeye başlanması ile birlikte internette sadece e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. E-Devlet sistemi üzerinde de SSK ve SGK sorgulama işlemini yapmak isteyen SSK mükellefleri e-Devlet Kapısı’nda ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak, kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Bu çerçevede de SSK ve SGK sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinde doğrunda e-hizmetler kategorisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ‘4A hizmet bilgisi’ ekranı üzerinden herhangi bir ek bilgi girmeye gerek olmadan dakikalar içerisinde gerçekleştirilebiliyor.