Gündem SSK ve SGK sorgulama işlemleri nereden yapılıyor?

SSK ve SGK sorgulama işlemleri nereden yapılıyor?

24.07.2016 - 08:58 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK sorgulama işlemleri bir çok vatandaşımızı yakından ilgilendiriyor. SSK ve SGK sorgulama ile sigorta durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca SSK ve SGK sorgulama işlemleri ile hizmet döküm belgesini de kolayca alabilirsiniz.

SSK ve SGK sorgulama işlemleri nereden yapılıyor

Vatandaşlar çalışma hayatları boyunca ileriki yaşlarda kendilerini güvence altına almak için sigorta kurumları tarafından sosyal güvenlik paketlerine dahil olmaktadır. SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) vatandaşlara sağlık ve emeklilik hakkından yararlanması için sigorta hakları tanımıştır. SSK (Sosyal Sigorta Kurumu) vatandaşlar tarafından en çok kullanılan sigorta kurumudur. Çünkü SSK kuruluşu sadece bir başkasının yanında işçi olarak çalışan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Bu da ülkemizde bir çok kişinin bir kişi yanında çalışıyor olması anlamına gelmektedir. Aylık düzenli olarak yatırılan primler sonucunda kazanılan sağlık ve emeklilik hakları kişinin yaşam standardının yüksek olması anlamına gelmektedir. Çalışma hayatı ve emeklilik hayatında ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanan SSK çalışanı belirli bir yaşa geldiğinde de emeklilik hakkında faydalanmaktadır. Aylık düzenli yatırmış olduğu primleri belirli bir yaşa geldiğinde yine aylık düzenli olarak emekli maaşı şeklinde geri almaktadır.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMA DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK kuruluşuna yapılan borç sonucunda SSK ve SGK sorgulama işlemi size yardımcı olmaktadır. SSK ve SGK sorgulama işlemi sonucunda kişiler ne kadar prim borcu olduğunu öğrenme hakkına sahiptir. SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirmek için devletimizin resmi internet sitesine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemi devletimizin resmi internet sitesi olduğu için devletimize bağlı tüm kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerini bünyesi altında barındırmaktadır. Bu da ülkemizde yaşayan vatandaşların online sistemler üzerinden daha basit resmi işlemlerini gerçekleştirme imkanı sunmaktadır. Çünkü şube üzerinden yapılan resmi işlemelerin aynı internet sitesi üzerinden de yapılabilmektedir. İnternet üzerinden yapılan resmi işlemler ise daha basit bir şekilde gerçekleşmektedir. e Devlet sistemi üzerinden resmi işlem yapabilmek için e Devlet üyeliğinizin olması gerekmektedir. e Devlet üyeliği almak için ise yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine kimlik belgeniz ile giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmeniz yeter kli olacaktır. Bu basit işlemin ardından vezne görevlisi size 2 TL karşılığında T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan şifre verecektir. Bu şifre ve T.C. kimlik numaranızı ilgili yerlere yazarak e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanızı ve PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmenizi isteyecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sistemi üyelik işlemini tamamlayan vatandaşlar için kullanıma hazır hale gelecektir.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden yapılan resmi işlemlerden biri de SSK ve SGK sorgulama işlemidir. Bu basit SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirmek için e Devlet sistemine giriş yaparak sayfa üzerinde bulunan arama sekmesine SSK ve SGK sorgulama yazmanız halinde karşınıza çıkan sayfa üzerinden basit bir şekilde SSK ve SGK sorgulama işleminizi gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. Sizde SSK ve SGK sorgulama işlemi yapmak istiyorsanız hemen e Devlet sistemine giriş yapınız.