Gündem SSK ve SGK’ya ait hizmet sorgulama işlemleri!

SSK ve SGK’ya ait hizmet sorgulama işlemleri!

28.09.2016 - 08:55 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK Borç Sorgulama işlemi sizlere bağlı bulunduğunuz kuruma dair ne kadar borcunuzun olup olmadığını hangi aylarda bu borçlanmanın gerçekleştiğini gösteren bir online hizmettir. SSK ve SGK Sorgulama işlemi artık e-devlet sayesinde oldukça pratik ve hızlıdır. SSK ve SGK Sorgulama işlemi için öncelik ile ve sadece sahip olmanız gereken tek şey bir adet e-devlet şifresidir.

SSK ve SGK’ya ait hizmet sorgulama işlemleri

İnsanlar sadece ihtiyaçlarını karşılamak için değil aynı zamanda yaşlılık dönemine denk gelen zamanlarını da garantiye almak üzere bir an önce iş hayatına atılmak isterler. Bu iş hayatına atılma isteği sadece bir maaştan ibaret değildir. Artık yasal olarak zorunluluk haline getirilen sigortanın da getirmiş olduğu imkanlardan da faydalanmak isteyen her on sekiz yaşını geçen vatandaş bu hakka sahiptir. Eğer sizlerde on sekiz yaşını geçmiş iseniz ve bir işiniz varsa bu iş sizleri bir meslek grubuna dahil edecektir. Bu meslek grubuna göre değişkenlik gösterecek olan sigorta kurumları kişinin yaşlılık dönemine denk gelecek zamanlarında kişiye bir çok imkan sunarak kişiyi rahata kavuşturmayı amaçlamaktadırlar. Her ne kadar tüm sigorta kurumlarının amaçları aynı olsa da aralarında ciddi bir fark vardır.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sigorta kurumları arasındaki en büyük farklılıklardan biri de sigorta kurumunun meslek grubuna bağlı olarak işleyiş farkıdır. Prim eğer iş veren tarafından ödeniyorsa SSK’lısınızdır. Eğer primlerinizi siz kendi adınıza ödüyorsanız ve bir iş yeriniz varsa bu sizi Bağ-Kur’lu yapmaya yetecektir. Diğer kurumların arasında da bu tarz farklılıklar olabilmektedir. primlerin miktarları da kurumlara göre değişmektedir. Bu primler sizleri emekli maaşınızı da değiştirmektedir. Eğer bu kurumlara bağlı iseniz ve primleriniz düzenli olarak ödemiyorsanız öncelik ile SSK ve SGK Sorgulama işlemi yaparak ne kadar borcunun olduğunu öğrenebilirsiniz. SSK ve SGK Sorgulama işlemi için öncelik ile bir e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. Bu e-devlet şifresini ise en yakın PTT şubelerine başvurarak edinebilmeniz mümkün olacaktır. SSK ve SGK Sorgulama işlemi için kullanacağınız e-devlet şifresini edinmek üzere başvurduğunuz PTT şubeleri sizlere başvurduğunuz gün içerisinde 2 TL karşılığında e-devlet şifresini verecektir. Almış olduğunuz e-devlet şifresi ile beraber resmi e-devlet web sayfasını ziyaret edin. Ve ardından sayfanın sağ üst kısmında bulunan sisteme giriş yap butonuna tıklayın . yenilenerek açılacak olan sayfada sizlerden bazı bilgiler istenecektir. Kimliğinizde bulunan T.C kimlik numaranız ve almış olduğunuz e-devlet şifresini uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde yazın ve sistemin sizleri tanımasına yardım etmek için bu bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Ve sonrasında yine yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığı altında SSK ve SGK Sorgulama işlemine en uygun başlığı seçerek SSK ve SGK Sorgulama işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştirebilmeniz mümkün olacaktır.