Gündem Suriyeliler törenle ülkelerine uğurlandı

Suriyeliler törenle ülkelerine uğurlandı

21.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ülkelerindeki iç savaştan kaçanlara kucak açan Türkiye, TSK’nın yürüttüğü Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlârı ile terörden temizlenen evlerine dönen Suriyelileri yeni hayatlarına törenle uğurluyor.

Suriyeliler törenle ülkelerine uğurlandı

Kilis’te belediye ile sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle hayata geçirilen “Şefkat Timi”, ülkelerine dönecek Suriyeliler için Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda uğurlama programı düzenledi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 120 Suriyeli, ellerinde “Teşekkürler Türkiye”, “Bizi terörden kurtardınız”, “Türk askerlerine teşekkür ediyoruz” yazılı dövizlerle ülkelerine dönmek üzere Öncüpınar Gümrük Kapısı’na geldi.

Haberin Devamı

Burada da “Türkiye Cumhuriyeti Suriyelilere zor günlerinde destek çıkarak dünyaya insanlıkta dersi verdi” yazılı pankart açan gruptakilere, Şefkat Timi gönüllülerince sıcak çorba ve çeşitli ikramlarda bulunuldu, çocuklara oyuncak dağıtıldı.
İnsanlık dersi

Uğurlama programına katılan Belediye Başkanı Hasan Kara, misafirleri yuvalarına döndüğü için sevinçli olduklarını belirterek “İnşallah huzur ve barış içerisinde yaşarlar” dedi.

Öncüpınar’dan 1 Ocak 2015’ten bu yana 60 bin Suriyeli ülkesine döndü.