Siyaset Sürpriz buluşma

Sürpriz buluşma

28.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Binali Yıldırım’la Çankaya Köşkü’nde bir saati aşkın bir görüşme yaptı

Sürpriz buluşma

Devletin zirvesi dün sürpriz görüşmelere sahne oldu. Başbakan Binali Yıldırım programında yer almamasına karşın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile sürpriz bir görüşme yaptı.

Başbakan Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile yaptığı görüşme öncesinde Genelkurmay Başkanı Akar ile bir görüşme yaptı. Programında yer almayan sürpriz görüşmenin Yıldırım’ın Akar’ı Çankaya Köşkü’ne davet etmesi sonucunda gerçekleştiği belirtildi.

Haberin Devamı

Dikkat çekti

1 saat 15 dakika süren görüşmenin perşembe günü rutin olarak yapılan devlet günü görüşmeleri beklenmeden gerçekleştirilmesi de dikkati çekti. Sürpriz görüşmenin Yıldırım’ın talimatıyla gerçekleştiği belirtildi. Görüşmede Rakka operasyonu ve diğer konuların da gündeme geldiği belirtilirken planlı olmayan sürpriz görüşmeye dair resmi bir açıklama yapılmadı. Kulislere ise görüşmenin çerçevesinin, Hürriyet gazetesinde yayımlanan “Karargah rahatsız” başlığıyla çıkan haber olduğu iddia edildi.

Rahatsızlık aktarıldı

Söz konusu haberde, Genelkurmay karargahının son dönemde Akar’a yöneltilen eleştirilerden duyduğu rahatsızlık aktarılıyordu.